Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ireneuszkaa

choroba dziecka

Polecane posty

Gość ireneuszkaa

Moj syn 19 miesieczny ma od soboty katar.Do dzisiajeszego dnia katar sie utrzymuje,dziisaj juz byl taki ciagnacy sie.Czy moge miec jeszcze obawy ze przerodzi sie to w cos gorszego,jakies zapalenie?W niedziele mial goraczke 37,8,wczoraj nie było temp jak i dzis.Z doswiadczenia jak to u was wyglada?To pierwsza choroba mojego dziecka wiec pytam.Daje mu tylko kropelki do nosa i calcium na wzmocnienie.Wtedy jak mial goraczke podalam raz lyzeczke syropku na noc nurofen.Mimo katarku ide z nim dziennie na godzinny spacer.Moja tesciowa jak sie dowiedziala zadzownila do mnie z awantura ze dziecko dostanie zapalenia pluc.Skoro dziecko nie ma goraczki to chyba w tym nic zlego?W ta niedziele tez poszlam.Po kazdym spacerku nosek byl odetkany i dziecko swobodnie oddychalo.Prosze o wasze rady i powiedziec kto mial racje tesciowa czy ja?

Gość ireneuszkaa
ponawiam

moja też akurat przechodzi najcięższe przeziębienie w swoim życiu;) kaszle i gluty też odciągam, ponieważ nie ma gorączki, więc nie byłam u lekarza - jeszcze parę dni i powinno przejść, a - też właśnie jest na spacerze:) także wydaje mi się, że dobrze robisz:)

Mój ma też katar. W czwartek temp, poszłam do pediatry, osłuchała go i powiedziała, ze póki temp nie ma i nie kaszle to na spacer i to dłuuugi. Do żłobka też go kazała dawac, jak przyjmą. Robię mu inhalacje, odciagam gluty i tyle. Na noc smaruje pulmexem plecy.

Gość fwefwerfwe
Miałaś rację tym razem ty, innym razem mogłaby mieć teściowa. :D Po prostu musisz być ostrożna, obserwować dziecko, nie wychodzić przy dużym wietrze i skrócić normalne spacery. Lekarz też nie przepisałby ci niczego innego na tym etapie infekcji.