Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gucha 1982

wielkość zarodka

Polecane posty

Gość gucha 1982

witam ostatnią miesiączkę miałam 5.09.12r. (cykl mam zwykle 30-31 dni ,staraliśmy się z mężem o dzidzię i zgodnie ze wskazówkami lekarza współżyliśmy co drugi dzień do 24.09). W pażdzierniku miesiączka się nie pojawiła więc 15.10. poszłam do lekarza z usg na którym widoczny był tylko pęcherzyk wychodziło, że to ciąża ok 4 tygodniowa ale lekarzowi coś sie w tych obliczeniach nie zgadzało, kazał więc przyjść po 4 tygodniach. No i po wczorajszej wizycie jestem kompletnie załamana...z usg wynika, że zarodek ma 3,6mm i wiek ciąży określony jest na 6w0dczy to możliwe????i na dodatek nie słychać bicia serduszka :( jestem załamana...lekarz coś tłumaczył, że może do zapłodnieia doszło pod koniec cyklu...ale ja byłam tak rozbita, że nie docierało do mnie to co mówił. powiedzial ze mam przyjść za 2 tygodnie i wtedy na 100% musi sie juz wszystko wyjaśnic. Czy któraś z Was przeszła cos podobnego> No i czy jest możliwe ze za te 2 Tyg (które nie wiem jak przeżyję) usłyszę bicie serduszka mojej fasolki?????

Ja bylam wczoraj na wizycie u ginekologa. Pierwszy dzien ostatniego cyklu mialam 6 pazdziernika. W piatek zrobilam dwa testy - wyszly pozytywnie , z tym , ze druga kreska blada byla.Wczoraj bylam u lekarza i po zrobieniu USG do-pochwowego , powiedzial , ze nie widzi ciazy.Bylby to 2-3 od zaplodnienia. testy mowia co innego , lekarz ciazy narazie nie widzi. Tez sie zastanawiam czy jestem jednak w ciazy . Dzisiaj zrobilam Bete , w czwartek bede wiedziec. Dlatego nie stresuj sie! musisz byc teraz silna i pelna spokoju dla swojego malenstwa. Pozdrawiam serdecznie!

Gość gucha 1982
też zastanawiam się nad zrobieniem bety ale jakoś nie mam odwagi...boję się wyniku...gdzieś podświadomie czuję, że moja ciąża niestety obumarła...:( wiem,że nie mogę tak myśleć ale to jest silniejsze ode mnie...

Gość kassika
Musisz te 2 tygodnie poczekać, lub idź w przyszłym tygodnia do innego lekarza, niech ci zrobi usg, bo w 7 tc. serduszko już bije. Teraz jedyne co możesz zrobić to iść 2 lub 3 razy na betę i sprawdzać czy przyrasta. Chodzi się co drugi dzień, bo po 48 godzinach powinna przyrastać dwukrotnie. Pod koniec cyklu również można zajść w ciążę:)

Gość hmmmmmmm........*
gucha, nie rob bety, nawet przy ciazy obumarlej beta bedzie przez jakis czas wzrastac, tak bylo u mnie. Niepotrzebnie bedziesz sie tylko nakrecac i robic sobie nadzieje. Poczekaj te 2 tygodnie, nawet, jesli bedzie ciezko

Gość kassika
jednorazowa beta o niczym nie przesądza. Najważniejsze jest czy przyrasta dlatego trzeba iść 2 lub 3 razy.

Gucha 1982- mysl pozytywnie. Sa roznie lekarze , ktorzy maja niestety rozne sprzety. Tak jak napisala Kassika - idz do innego lekarza . Mozesz takze zrobic te Bete. Glowa do gory!!!

Gość Serduszko ma
prawo zabić do 10tego tygodnia.

Gość hmmmmmmm........*
kassika---- u mnie beta przy ciazy obumarlej wzsrastala przez pare tygodni, dopiero pod koniec, tuz przed lyzeczkowaniem zaczela opadac.

Gość Serduszko ma
prawo zabić do 10tego tygodnia ciąży.

Gość gucha 1982
po tej wczorajszej wizycie to juz zgłupialam...pierwsza ciążą bez zarzutów i myślałam,że i tym razem tak będzie...kurcze nie mogę w tych liczbach się połapać..bo na chłopski rozum z daty OM wychodzi 9 tydz. a z wczorajszego usg 6 tydz. czy to możliwe??? i jak to możliwe??

Gość hmmmmmmm........*
ja w ciazy obumarlej chodzilam przez ok. 6 tygdoni. Do konca mialam nadzieje, ale dopiero po lyzeczkowaniu poczulam wielka ulge psychiczna

Gość gucha 1982
hmmmmm.... a czy czułaś,że coś jest nie tak z Twoją ciążą??? czy są jakieś objawy ,że ciąża obumarła???

Gość hmmmmmmm........*
wlasnie o to chodzi, ze nie czulam nic. Mialam calkiem normalne objawy ciazowe, nabrzmiale piersi, wrazliwosc na zapachy, mdlosci. Moj zarodek zatrzymal sie na etapie 2,9 mm. Bylo to w zeszlym roku. Po lyzeczkowaniu odczekalismy 2 miesiace i znowu zaczelismy sie starac. Udalo sie w 3 cyklu. Dzis jestem w 38 tc, a wlasciwie prawie 39 tc i czekam na rozwiazanie:). Moze twoj lekarz rzeczywiscie pomylil sie w obliczeniach, i owulacja wystapila u ciebie pozniej, niz przypuszczal. Poczekaj te 2 tygodnie, i staraj sie nie nakrecac (wiem, latwo sie mowi :(), co ma byc to bedzie. Jesli nie wyjdzie, bedziecie sie dalej starac. Pamietaj, ze ciaza obumarla oznacza, ze wystapil jakis powazny defekt genetyczny, i lepiej, zeby ciaza sie nie rozwijala, niz, zebys miala urodzic schorowane dziecko! Natura sama wie, co robi. Nawet jesli ci w tym momencie jest bardzo ciezko to zrozumiec. Trzymaj sie! Dasz rade, wiele kobiet juz przez to przechodzilo. Sciskam cie.

Gość gucha 1982
Pamietaj, ze ciaza obumarla oznacza, ze wystapil jakis powazny defekt genetyczny, i lepiej, zeby ciaza sie nie rozwijala, niz, zebys miala urodzic schorowane dziecko! Natura sama wie, co robi. tak samo tłumaczy mi to mój mąż...masz świętą rację...jakoś człowiekowi tak inaczej na duszy jeśli usłyszy takie słowa od kogoś obcego.:) gratuluję Ci serdecznie dzidziusia i życzę szczęśliwego rozwiązania:) Będę pamętać te słowa, które napisałaś. Postaram się w spokoju przeczekać te 2 tygodnie i specjalnie się nie nakręcać.

Gość hmmmmmmm........*
dziekuje gucha:). Wierz mi, ze doskonale wiem co czujesz, to moze zrozumiec tylko ktos, kto sam przez to przechodzil. A moze wlasnie bedziesz miala szczescie i okaze sie, ze owulacja sie przesunela i zarodek sie pieknie rozwija. Jesli jednka nie, prosze cie, nie zalamuj sie, tylko probuj dalej! Powodzenia :D

Gość gucha 1982
gdzieś tam w głębi serducha tli mi się taka mała iskierka nadzieii, że jednak usłyszę za te 2 tygodnie bicie serduszaka :) a Ty pewnie już będziesz cieszyć sie swoim maleństwem w domowym zaciszu:). Moje 3 letnie maleństwo właśnie zasnęło i jak tak sobię na Nią patrzę to wiem po co żyję :D Pozdrawiam

Gość hmmmmmmm........*
Widzisz, ty masz juz jedno dziecko, i to powinno dac ci sil:). Ja jeszcze dzieci nie mam, to bedzie moje pierwsze dziecko, synek:). Bardzo mocno cie sciskam i zycze powodzenia!

Aż poszłam po swoje zdjęcia z usg... NIE MARTW SIE!!!! właśnie trzymam swoje pierwsze zdjęcie z usg które było w 6w3d i CRL wynosiło 3,4mm lekarz mi powiedział, że do zapłodnienia musiało dojść pare dni później dlatego ciąża jest taka malutka. za 3 tygodnie czyli w 9w4d mój maluszek miał już 2,5cm i biło serduszko:)

Gość gucha 1982
Ancysko a czy na tym pierwszym usg w 6w 4d było widać już bijące serduszko??

nie. był pęcherzyk, takie ciemne pole i lekarz mi wytłumaczył że lada dzień powinna sie w nim pojawić taka mała biała obręcz, taki biały punktcik dodam,że miałam małe plamienia na nastepnym usg już 2,5 cm dzidziuś machał rączkami:)

Gość gucha 1982
zazdroszczę Ci :) już bym chciała wiedzieć co dzieje sie z moją dzidzią...niepokoi mnnie to ,że w zasadzie z miesiączki wychodzi mi 9 tydz. Z pierwszego usg. wychodził 4 tydz. a teraz po kolejnych 4 tygodniach od ostatniej wizyty gdzie teoretycznie powinien to być 8 tydz. wychodzi,że to 6 tydz...nic nie kumam...na pierwszym usg był tylko pęcherzyk, wczoraj już zarodek ale nie było bicia serduszka a chyba być już powinno?

a kiedy masz mieć nastepną wizyte? bo skoro był już zarodek to chyba kwestia kilkunastu godzin zeby było tętno no w każdym razie ja trzymam kciuki by wszystko było ok. ale co ja sie strachu najadłam to tylko moje...;/ a teraz sobie rozne powoli:) już 16 tydzień

Gość gucha 1982
lekarz kazał przyjść mi za 2 tygodnie i wtedy wszystko będzie jasne na 100%. Niby nic takiego co mogło by mnie zdenerwować nie powiedział. poprostu nie chciał rokować bo twierdzi,że w ciąże mogłam zajść pod koniec cyklu. ale oczywiście nie byłabym sobą gdybym sobie nie wkręcała...taki już mój urok ale pewnie większość z nas tak ma:/. lekarzowi ufam w 100% prowadził moją pierwszą ciążę i wszystko przebiegło bezproblemowo. kazał czekać więc czekam...

Gość gucha 1982
i gratuluję 16 tyg.szczęścia:D

no to życze Ci żeby te dwa tygodnie szybciutko Ci zleciało... nie martw sie tak, bo to też wpływa na dzidzię:) ja ide w poniedziałek na kolejną wizyte, ciekawe ile mojemu synusiowi przybyło cm:) jeśli masz ochote moge z Tobą plotkować przez ten czas zeby Cie troszke na duchu podtrzymać:)) i nie czytaj tyle w google bo mnie lekarz tez powiedział żebym nie ufała tak wujkowi google:)

Gość gucha 1982
ok :) z przyjemnością możemy sobie poplotkować :) może na gg?? to mój nr 7243079:)