Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam powoli dość

Klasa maturalna, a brak warunków do nauki

Polecane posty

Gość mam powoli dość

Nie wiem co powinnam zrobić. Mam dosyć ciężką sytuację w domu. Mieszkam sama z mamą, która do cichych osób nie należy. Przychodzi do mnie i cały czas albo mi o czymś opowiada, albo mnie komentuje, albo się ze mną kłóci. Jestem w klasie maturalnej w technikum i nie wiem do końca jak ja mam się nauczyć skoro ciągle chodzę wkurwiona, bo nie mam warunków do nauki. Moja mama sobie po 19 latach przypomniała, że ma córkę i powinna jakoś kontrolować jej wyniki w nauce. Zawsze miałam dużo wolności, której fakt faktem nadużywałam. Ale teraz sama wiem czego chcę i jak to osiągnąć. Sama wiem, że mam się uczyć i nikt nie musi mi o tym opowiadać codziennie przez 2h, które powinnam przeznaczyć na naukę. Między mną, a moją mamą bardzo rzadko bywa dobrze, codziennie jest przynajmniej choćby jedna sprzeczka, kłótni kilka w tygodniu. W weekend standardowo jest porządna awantura. I tu powstaje pytanie. Co mogłabym zrobić, żeby mieć jakiekolwiek godne warunki do nauki? Jakieś pomysły?

Gość nmm
wtyczki do uszu

Gość znajdź bibliotekę publiczną
cicho, ciepło, wygodnie, biureczko, laptopik, komp biblioteczny, książki i możesz te parę godzin dziennie posiedzieć.

Gość mam powoli dość
Nad biblioteką myślałam, ale tu też jest problem, bo mamie się to nie podoba, że mnie ciągle nie ma. Chyba mi nie wierzy, że jestem w bibliotece.

Gość to idź uczyć się do piwnicy
jw

Gość mam powoli dość
ahaa, jak się wkurzę to chyba tak zrobię ;]