Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anniaaa3

CHCIAŁABYM ŻYĆ ZA KOMUNY!

Polecane posty

Gość Anniaaa3

Przenieście mnie do wtedy, proooooszęęęęęę! :o Mam dość kapitalizmu :(

Gość gytdyt
ja tez mam dosc kapitalizmu, uwazam ze zle sie stalo ze tzw komuna upadła

Gość hefie
widac ze nie żyliście w komunie, nie wiecie co mówicie... nie doceniacie tego co macie

Gość iinterpretacja
Uwazaj co mowisz bo zyczenai sie spelniaja.

Gość Anniaaa3
hefie, a skąd Ty możesz wiedzieć kiedy żyłam i co "mam co powinnam doceniać"? Kapitalizm to zło w najczystszej postaci i niestety miałam wiele okazji żeby się o tym przekonać :o

Gość komuna była wspaniała?
wtedy było lepiej?

Gość Anniaaa3
poranny kac, w Rosji jest najzwyklejszy kapitalizm, a w Korei... trudno byłoby ich przekonać żeby mnie do siebie przyjęli :( iinterpretacja, oby moje się spełniły

nie trudno. poprosisz o azyl i przyjmą cie bez problemu.

Gość święta prawda
napiszę tak: pierwsza twoja miesiaczka odbyta za komuny i zaczęłabyś tęsknic do kapitalizmu :O zwłaszcza gdy przebiegłabyś na darmo całe miasto w poszukiwaniu waty lub ligniny (wiesz, co to jest w ogóle?????)

Gość Anniaaa3
Może kiedyś nasza, polska "komuna" byłaby wspaniała jeśli osiągnięto by prawdziwy komunizm. A tak to było po prostu lepiej. Szanse na to żeby było wspaniale odebrała nam rezygnacja z budowy socjalizmu a później komunizmu

"hefie widac ze nie żyliście w komunie, nie wiecie co mówicie... nie doceniacie tego co macie" Bdrednie:P.Ja co prawda prl krytykowałem ale za prawie wszystko to samo krytykuje Polskę późniejszą.Do teog doszło kika dużych problemów.

marna ta twoja prowokacja. takich głupich nie ma w Polsce.

Gość Anniaaa3
"nie trudno. poprosisz o azyl i przyjmą cie bez problemu." Niekoniecznie, w dzisiejszych czasach(szczególnie w dzisiejszych kiedy została jako jeden z ostatnich krajów walczących o socjalizm) Koreańska Republika Ludowo-Demokratyczna musi być ostrożna i nie ufać łatwo ludziom zza granicy. Takie postępowanie jest uzasadnione, ale niestety przez to niekoniecznie tak łatwo byłoby dostać tam azyl. Jednak gdybym miała możliwośc żeby tam wyjechać na zawsze to z wielką przyjemnością bym się na to zdecydowała. "napiszę tak: pierwsza twoja miesiaczka odbyta za komuny i zaczęłabyś tęsknic do kapitalizmu zwłaszcza gdy przebiegłabyś na darmo całe miasto w poszukiwaniu waty lub ligniny (wiesz, co to jest w ogóle?????) " Czasem używałam jak brakło mi podpasek więc to nie byłaby dla mnie nowość xD Poza tym historie o ligninie czy innych substytutach podpasek słyszałam też od ludzi z zachodu więc to niekoniecznie kwestia komuny, że np. 40 lat temu tego używano.

Gość Anniaaa3
"takich głupich nie ma w Polsce." Tak myślisz, doprawdy? Może lepiej się rozejrzyj... może tak jakieś lustro...

Gość może pomóżmy Ani i napiszmy
wspólnie list do władz Korei Północnej z prośbą o przygarnięcie tej biednej dziewczynki??

17:59 [zgłoś do usunięcia] komuna była wspaniała? marna ta twoja prowokacja. takich głupich nie ma w Polsce." Dołącz zatem do grona bezdomnych których jest teraz sporo:P.

A autorki co prawda bym nie przeniósł do wtedy ale gdyby solidnie pomogła bym mógł naprawić część błędów i aktów sabotażu przeprowadzonych po 1988 roku:classic_cool:.Oczywiście winni byliby srogo ukarani:classic_cool:.