Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość świeżutka mamusia

moja dzidzi nie chce ssać cyca, co robić?

Polecane posty

Gość świeżutka mamusia

jestem świeżą mamusią i mam 2 miesiecznego aniołka. i właśnie problem, ze od dwóch dni wypluwa cyca a potem jest niespokojny i płacze, bo głodny próbowałam dokarmiać butlą, ale wolałabym , żeby ssał mleczko mamy bo zdrowsze i widzę, że na buźce zrobiła mu się taka przesuszona skórka, może to od nieprawidłowego mleka?

Gość świeżutka mamusia
a i jeszcze kupkę robi taką dość żadką

Gość matka_kroliczka..
1-nie masz wystarczajaco pokarmu-zacznij pompka pompowac, laktacje powiekszysz 2-malutki nie umie dobrze ssac, wtedy najlepiej sie przejsc do specjalistki , albo poczytac madrej literatury, poduczyc sie ale stawialabym na tym punkcie 1 ile razy przystawiasz malucha do piersi?w takiej sytuacji powinnas tak czesto jak sie da, wtedy bedziesz miala wiecej mleka

Gość reveva
Może to alergia pokarmowa? Nasza mała po urodzeniu ssała ładnie, potem, właśnie koło miesiąca-dwóch od urodzenia zaczęły jej wychodzić suche, czerwone plamki na policzkach, wyglądało to coraz gorzej. I kiedyś w domu "brakło mleka" :) Po prostu nikt nie kupił więc nie piłam przez 2-3 dni...Mała przez ten czas ssała, ale cera się jej o dziwo poprawiła. Później eksperymentalnie znów piłam - było gorzej z buzią. Teraz nie jem w ogóle nabiału, mała ma ładną buźkę. Ale nie to jest najważniejsze - jeśli Twoje dziecko nie toleruje laktozy to może je boleć po prostu brzuszek. Nie jestem megaekspertem, ale małe dzieci naprawdę mają "nosa", może więc po prostu nie ssie bo mu nie smakuje?

Gość Saraaa34354
A wiesz, że przede wszystkim do tego jest specjalny dział na forum zatytułowany: ciąża, macierzyństwo i coś tam dalej. ;) Poza tym wielu ludziom robi się niedobrze jak widzę coś takiego: dzidzi ssie cyca, mamusia, mleczko, skórka. Czy to jakaś prowokacja??? Nie można normalne zapytać, co robić kiedy dziecko nie chce pić mleka z piersi? A najlepiej poszukaj w google, na pewno jest tam dużo na ten temat. Zresztą od karmienia piersi robią się obwisłe!

Gość matka_kroliczka..
monia gdyby mial skaze bialkowa to nie wypluwal by cycka, tylko by jadl, przesuszona skore moze miec przez alergie, moze mama powinna zastanowic sie co je ze malemu szkodzi, na to tez wskazuja luzne kupki :(

Gość reveva
Właśnie tak jak napisała Monia001 - skaza białkowa. Popytaj męża, mamę, etc. Mojemu lubemu "przypomniało się" dopiero jak byliśmy u pediatry pytać czy to może być to, że jak był dzieckiem to i on i jego brat, łącznie z ich matką mieli skazę... -_-

Gość reveva
Sara - jak widzisz co to, to po co wchodzisz? Można było - owszem - umieścić topik w "Ciąży, etc", ale wyszło jak wyszo. Jak mi coś nie leży to się nie udzielam i nie psuję sobie sama krwi. Więc i tobie radzę - widziałaś co to za temat, jeśli czujesz się w obowiązku naprawiać forumowy świat to gratuluję zapału do debilnych rzeczy.

Gość lolita 7
a skad takie przedswidczenie?

Gość matka_kroliczka..
a czy takie duże i długie uszka na 20 cm i ząbki tez wystające z buźki będą mu przeszkadzać? dzieci będą sie śmiać z mego aniołka ?

Gość matka_kroliczka..
skłamałam świeża nie jestem 2 miesiące po porodzie cipkę nadal mam pęknięta i krwawię

Gość matka_kroliczka..
moj bobas mial takie objawy kiedy jadlam tluste smazone mieso, czekolade, slodycze do diety mamy powoli wprowdza sie rozne rzeczy

Gość matka_kroliczka..
:) podszywy :) mysle ze juz na nikim nie robia wrazenia ;)

Gość matka_kroliczka..
ludzie dziwnie sie patrza m= bo moj bobasek ma siersc na calym ciele taka siwa ale sie tym nie przejmuje no i zamiast pampersów uzywam trociny :)

Gość barbutka
A moja bziabziuleczka też nie chciała ciumciać cycucsia i okzało sie, że ma za mało mleczusia. :(