Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blondyneczka23

za gruba na ciaze??????

Polecane posty

Gość blondyneczka23

witam ! na samym poczatku bardzo prosze o powazne odpowiedzi-nie jest mi łatwo....czy jest moze tutaj ktos ,,podobny" ?od ponad 2 lat staramy sie o dziecko-bezskutecznie ;(waze 110kg,miesiaczki mam nieregularne,lekarz nie podejmuje zadnych krokow leczenia jestem załamana co mam robic ???myslalam op in-vitro ale czy nie jestem za gruba ??????????a moze nie poddawac sie i starac sie naturalnie .....??POMOCY !

Gość dfhdf
też walczyliśmy 2 lata sposób jest taki: trzeba zalewać formę dzień w dzień przez ok pół roku w końcu traficie

Gość nie mam nicka
dobrze Ci radze !!! zmien forum ! zaraz posypia sie wulgarne i obrazliwe komentarze. ps. zycze powodzenia i duzo wytrwalosci. pozdrawiam ;)

Gość Xenomorph
Zamiast starać się o dziecko postaraj się pierw zrzucić te nadprogramowe kilogramy.

Gość abhgdf
110 kg to powinnaś zajść do lekarza a nie w ciąże

Gość abhgdf
w ogóle to da sie coś takiego zapłodnić?

Gość blondyneczka2389
trudno niech sie posypia...ja cche tylko porozmawiac z kims o podobnych problemach to ze jestem gruba to nie znaczy ze tredowata.....jestem taka jak WY tyle ze mam pare kg wiecej....dlaczego tak czesto szydzicie z otyłych....

otylosc to czesto wynik cukrzycy lub niedoczynnosci tarczycy,albo innych zaburzen hormonalnych,zrob kompleksowe badania,a jak wyjda ok idz do dobrego dietetyka i schudnij,z pewnoscia utrata wagi pomoze ci zajsc w ciaze i donosic zdrowe dziecko,pamietaj ze przy takiej wadze jestes potwornie zagrozona cukrzyca w ciazy,nie mowiac o obciazeniu stawow i serca,przeciez utyjesz nastepne z 12 do 20 kg

Gość pare kilo wiecej?
Chyba kilkadziesiat :D wazysz dwa razy tyle co ja. Tragedia.:O

Gość felicjaaaaaaa
110 kg i mam trochę kg za dużo,TY MASZ 60 kg za duzo!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość fgedrferf
blondyneczko>>> organizm sam broni się przed ciążą. Wiadomo przecież, że u kobiet otyłych jest większe prawdopodobieństwo różnych powikłań, nie mówię już o gojeniu się rany po możliwej cesarce.......hmmm zostaje Ci zrzucic kilka kg. Zrób to dla dziecka....

Gość fgedrferf
felicjaaaa>>>> pojechałaś bo bandzie ;)

Autorko, właśnie miałam napisać to co wyżej zaproponowała doktorowa. Ja też długi czas nie mogłam zajść w ciążę, próbowałam już chyba wszytskiego i po paru latach jedna lekarka podsunęłam mi pomysł, żebym zbadała się w kierunku pasożytów, grzybów i żebym oczyściła organizm z toksyn. Robiłam ten test, plułam do szklanki, wyszło że mam candide. Zmieniłam diete, oczysciałam się z toksyn na ile to możliwe, po miesiącu zaszłam w ciąże, teraz córeczka ma 6 lat, a w ślad za nią przyszła druga, ma 3 latka :)

Gość blondyneczka2389
jezeli macie ubliżac to nie piszcie...innym dziekuje za odpowiedzi ;*

Gość mistyfisty
po pierwsze zróbcie badania, szczególnie partner bo od tego zaczyna się diagnozę , znam kobitki dość grube które bez problemu zaszły, ale tusza też jest czynnikiem utrudniajacym druga sprawa nieregularne miesiączki , jak nieregularne to też ważne

Gość grzyby
hej doktorowa, napisz prosze cos wiecej o tych grzybach..

Gość daftona
jak wy kopulujecie jak ty jesteś wielkości samochodu? twój stary musi chyba szukać z godzinę dojścia

Autorko,przede wszystkim zmien lekarza.Powinnas miec zrobione badania i Twoj partner rowniez.Na takie badania nasienia u mezczyzny nie trzeba skierowania,wiec zacznijcie od niego.Jesli idzie o in vitro,to bez badan nie ma rady

Gość blondyneczka2389
mój partner waży 161kg i tu tez jest problem

Gość blondyneczka2389
prosze sie nie podszywac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość hejkahejka
autorko, nie obraz sie, ale naprawde zrzucenie kilku kilogramow zwiekszy Twoja szanse na ciaze

Gość aneczkal....
Na pewno nadprogramowe kilogramy moga i pewnie są przyczyna Waszych niepowodzeńw s taraniach...Ale bardzo mnie dziwi, ze lakarz nic z tym nie robi??!!! Zmien lekarza koniecznie! Pownnas zacząc od zrobienia wielu bada, krzywa cukrowa, insulinowa, tarczycowe, prolaktyna...polecałabym poszukac dobrego ginekologa endokrynologa w swojej okolicy.

Gość blondyneczka2389
zdaje sobie sprawe--wezmę ray do serca...