Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość blondyneczka2389

za gruba na ciaze??????

Polecane posty

Gość blondyneczka2389

witam ! na samym poczatku bardzo prosze o powazne odpowiedzi-nie jest mi łatwo....czy jest moze tutaj ktos ,,podobny" ?od ponad 2 lat staramy sie o dziecko-bezskutecznie ;(waze 110kg,miesiaczki mam nieregularne,lekarz nie podejmuje zadnych krokow leczenia jestem załamana co mam robic ???myslalam op in-vitro ale czy nie jestem za gruba ??????????a moze nie poddawac sie i starac sie naturalnie .....??POMOCY !DODAM,ZE LECZE SIE NA TARCZYCE..... ;(

Gość oj tam,oj tam;-)
Nie chce cie urazic...ale jakis wplyw to ma. Niemowiac o ryzyku jakie ze soba niesie ciaza z otyloscia. Kurde,nawet usg bedzie ciezko zrobic. A myslalas zeby zrzucic? Przez dwa lata spokojnie ze 3 dychy by ci zlecialo.

Gość trytyt
Niedawno znajoma ważąca prawie 100kg urodziła normalne, zdrowe dziecko., więc można. Ale ona b. młoda jest...

Gość zupełnie bez pseudo :)
Podobno problemy tarczycowe żle wpływaja na zajście i utrzymanie ciązy, porozmawiaj z lekarzem i zrób konkretne badania pod kontem hormonów. Tak duża nadwaga pewnie nie sprzyja zajsciu w ciąze, po ciązy pewnie będziesz ważyć znacznie wiecej, ja bym jednak wolałą schudnąć na twoim miejscu

Gość panna marianna
A nie mozesz zmienic lekarza? Otylosc rzeczywicie moze miec wplyw, chociaz mam pare znajomych co sa grube a maja dwojke dzieci. Moze to kwestia hormonów? Ja mialam problem z nieregularnymi miesiaczkami, ale mi lekarz powiedzial, ze to taka moja uroda. Inna lekarka przepisala magnez B6 i teraz mam coreczke.

Gość 888***
Niewątpliwie nadwaga wpływa na możliwość zajścia w ciążę. Osiągnięcie wagi właściwej bardzo by pomogło.

Myślę,że na początek powinnaś zmienić lekarza ginekologa,oczywiście spadek wagi też się przyda,bo po porodzie musisz mieć siłę na opiekę nad maleństwem.Chora tarczyca ma wpływ na problem zajścia w ciążę.Ja proponuję rozmowę z mądrym ginekologiem oraz endokrynologiem.Powodzenia

Gość oj tam,oj tam;-)
Ale nie myślałaś,żeby schudnać? Lekarz nie zasugerował? Masz rozwalone hormony,pewnie i ciśnienie podskoczy,może i być problem z cukrem... Wiadomo,że babki z nadwaga tez rodza dzieci,ale kurde- po co ryzykowac? A tarczyca wyregulowana?

Gość Uchodźcy yy
Na pewno otyłość nie jest bez wpływu Ale zmien lekarza jeśli ten nie daje ci żadnych rad

ja mam znajoma ktora wazyla 130 kilo jest chyba z 15 lat po slubie i nie maja dzieci ..poddala sie zabiegowi zalozenia klamry na zoladku...od tamtego roku schudla chyba ze 70 kilogramow ...jakies 3 tygodnie temu dowiedziala sie ze bedzie mama...a tyle sie starali ..ona ciagle lykala jakies prochy a tu prosze ...wszyscy sie ciesza bo dziewczyna jest troszke mlodsza ode mnie ..wiec stara dupa z niej..