Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość intruza

alimanty na dziecko podczas trwania małżeństwa

Polecane posty

Gość intruza

witam wszystkich . mam takie pytanie czy jezeli maz mnie zostawil na lodzie z dzieckiem a nie jestesmy po rozwodzie obecnie to czy moge dostac na dziecko jakies alimenty? ja obecnie jestem na urlopie wychowawczym i dostaje raptem 470 zł z GOPS-u ,a moj wielmożny mąż własnie zaczyna budowe i nie poczuwa sie w zadnym raziue do płacenia czegikolwiek na dziecko

Gość biedota
Pisz pozew do sądu o zasądzenie alimentów . Troche to potrwa ..więc musisz uzbroić sie w cierpliwość . Pewnie i po zasądzeniu płacić nie bedzie ..Więc nie czekaj długo ..Jesli suma długu przekroczy 700 zł. idź z tym do komornika ..i staraj sie o alimenty z funduszu alimentacyjnego .. Tak jak pisałam to potrwa kilka miesięcy ..Do tego czasu nic nie zrobisz ..Miałam tak samo i przez te miesiące moje dzieci głodowały .Dosłownie . Nie chodziłam do Opieki Społecznej bo nie honor ..ale Ty honor wsadź do kieszeni i po złożeniu pozwu idź do niech o zapomogę ..

Gość intruza
Dzieki

Gość potrzebujacaaaaaaa
ja tez nie mam rozwodu...dostalam niedawno alimenty przyznane ..powodzenia:)

Gość intruza
czytałam na necie żę to małoprawdopodobne zeby dostac alimenty jak sie nie ma rozwodu i zwatpiłam .nie stac mnie zeby zapłacic 600 zl za złozenie pozwu wiec musze strac sie o te alimenty. skoro to mozliwe to bedzie cymbał placic

Gość intruza
a takie mam jeszcze pytanie jak trzeba podac faktyczny koszt utrzymania dziecka to co mam jakies rachunki dostarczyc czy co ?

Gość szalony narzeczony
a nie lepiej się dogadać jak normalne małżeństwo?

Gość intruza
A dogadasz się z człowiekiem który Cię zostawił po wypadku samochodowym i nie wolno jest się z jawnie panem poklocic bo zaraz obrażony do mamy jedzie mieszkać,juz nie wspomnę ze nie odwiedza wcale dziecka i na urodziny dwulatce tylko życzenia kazał przekazac bo po co przyjeżdżać bo może bym się o jakas kasę na dziecko opomniala