Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zoska z bagien

Moje dziecko ogląda bardzo dużo bajek

Polecane posty

Gość kalafiorki dwa
rimel, cytuje A u mojej córki w pokoju bajki lecą cały dzień. Ma prawie 5 lat, nie chodzi do przedszkola. Co ma robić? Bawi się, telewizor przy tym jest włączony. Po co mam jej zabraniać? A i ten tv ma tylko na bajki dvd. sorry??

Gość Rimel.
ale gdzie tu jest napisane ze siedzi caly dzien przed tv? bajki leca caly dzien co nie jest tym samym. U mnie tv tez jest włączone caly dzien bo nie lubie jak jest cicho ale to nie znaczy ze oglądam caly dzien. Pol dnia leci u mnie mini mini ale syn nie oglada pol dnia, ogląda tylko wybrane bajki, reszta moze leciec ale nie spojrzy na ekran.

Gość kalafiorki dwa
znowu cytat: [zgłoś do usunięcia] faustynaa moja ogląda bajek chyba z 8 godzin dziennie, uwielbia je, tańczy przy nich, śpiewa, uczy się wierszyków, niestety ale oboje z mężem pracujemy i córka jest u babci no a że ona nie ma już sił się z nią bawić to włącza bajki i ma spokój.

Gość Rimel.
no to jest tylko jedna wypowiedz reszta dzieci ogląda jakis czas a nie non stop. Nie uwazam zeby 2 godziny dziennie to bylo duzo, tym bardziej ze ten czas jest podzielony a nie ciągiem.

Gość kalafiorki dwa
no sorry ja uwazam ,że wlaczenie odbiornika tv na kilka godzin dziennie jako "towarzysza" nie jest dobre, ale kazdy moze miec inne zdanie. jesli potzrebny ci dzwiek to wlacz sobie radio albo sciagniete audiobooki na tematy, ktore cie interesuja, a nie wlaczaj tv...szkoda czasu;)czyli szkoda zycia;) ale to pisze osoba po 40 - pewnie do tego dojdziecie za te 10-20 lat;) pozdrawiam madre matki:)

Gość Rimel.
ale na co szkoda zycia? przeciez nie ogladam tv tylko leci w tle, nie siedze przed nim pol dnia wiec w czym marnuje zycie? nie mam radia

Gość lucky_clara
na pewno bajki po angielsku to bardzo fajny pomysł, to tak jak np byliśmy na wakacjach i nasza córka bez problemu "dogadywała" się z greczynką :) (obie mają 4 latka) rzecz jasna dzieci mają swój własny język. ale dobrze uczyć dziecko języka od małego i zarówno bajki jak i zabawki są w tym pomocne, na parenting.com (brytysjka wersja) znalazłam palmtopa http://www.parenting.com/blogs/children-and-technology-blog/jeana-lee-tahnk/alphaberry-great-gadgets-tots którego rekomendują do nauki angielskiego marki B.toys i bardzo fajnie bo okazało się, że też jest już w Polsce

Gość trudne pytania...
dziecko nie moze spedzac tyle czasu przed tv! powod jest banalny i nie chodzi o zadną wadę wzroku tylko na tym etapie3-5 lat dziecko nie odroznia fikcji od prawy i bajke bierze za prawdziwe zycie,dlatego czeste ogladanie tv wypacza jego postrzeganie swiata.drugi powazny problem to otylosc .dziecko zamiast byc w ruchu-siedzi wiadomo z jakim skutkiem moze sie to zakonczyc.

Gość trudne pytania...
poza tym zgadzam sie ze stwierdzeniem,ze rodzice wlaczaja dzieciom tv bo nie maja nic innego im do zaproponowania a przeciez wspolnego spedzania czasu z dzieckim nic nie zastapi! rodzice sa dzis leniwi,zbyt zmeczeni by rozwijac u dziecka inne zainteresowania niz szklany ekran

Gość zawsze oglądałam duzo bajek
i czytałam książki, do dzisiaj oglądam animacje, anime :) mam niesamowitą fantazje, szybko rozwiązuję wszelakie problemy, nie mam problemów z ortografią Bajki są świetne, ale nie zapominajcie o książkach córce teraz kupiłam rzutnik Ania i wieczorami przed pójściem spać. robimy małe kino :)

Gość zawsze oglądałam duzo bajek
moim skromnym zdaniem, jednemu z rodziców powinno przysługiwać pełne wynagrodzenie ale za 1/2 etatu, miałby wtedy czas na odbieranie dziecka np z przedszkola o 13ej a nie o 17ej, no ale to tylko takie marzenie :)