Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Flawlesss

Cytomegalia u niemowlęcia.

Polecane posty

Gość Flawlesss

Czy sa tu mamy dzieci z cytomegalią wrodzoną? Poszukuje informacji.

Gość gsdgdgsdgsdgsgdsgdgsddgs
halo halo tez sie balam, bo mialam opryszczke przed porodem zrobili mi wymaz i wykazali bakterie-potem od razu dali antybiotyk na to podczas CC wyluzuj

Gość Flawlesss
Tak, tylko nie podobaja mi sie wyniki dziecka. Mialam w ciazy badanie na cmv, awidnosc graniczna, moze chorowalam juz w ciazy. Teraz dziecko ma kiepska morfo, miala dlugo zoltaczke. Jakis wirus ponoc... I boje sie, ze to cmv...

tu poczytaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=24136651&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=21113367&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=572&w=22686631&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=22686486&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=577&w=21036354&v=2&s=0 Re: Cytomegalia

Gość Flawlesss
Czytam od kilku dni i się zamartwiam... Chcialam sie poradzic jakie badania teraz moge zrobic, mala ma 3 miesiace... I jak powinny wygladac prawidlowe wyniki.

Gość Flawlesss
Tak, czekam na wyniki. Ale nie wiem czy po takim okresie cos mi z nich wyjdzie... Czy Igg powinny byc rowne moim? Wieksze, mniejsze? Co jesli wyjdzie jakakolwiek wartosc Igg - nawet jesli ujemna, ale jednak nie zerowa, to znaczy ze dziecko chorowalo? Juz nic nie wiem. :(

Gość Flawlesss
Chcialam zrobic testy na dna wirusa, ale nikt tu w poblizu nie robi, nie wiem czy bylyby miarodajne. jesli chorowalam, to w pierwszych 2 miesiacach ciazy.

Gość Flawlesss
Dopiero w poniedzialek, bo to male miasto i gdzies wysylaja. Chyba zeswiruje z nerwow do tego czasu. Do tego anemia. Dziecko mi ciagle spi... chyba dzis pojade z nia do szpitala.

Gość tyloniosa
autorko ty jestes joanna vel niko123?

Gość nie rozumiem dlaczego nie
pójdziesz do lekarza??

Gość Flawlesss
Bylam u lekarza. Zrobila morfologie i powiedziala - no, kiepskie wyniki. Zapytalam o cytomegalie, to odnioslam wrazenie jakby w ogole nie wiedziala co to jest :/

Gość lookoflove
a na anemie co dziecko dostalo? podajesz jakis preparat z zelazem?

Gość Flawlesss
Zelazo ma ok, ma za malo RBC i HGB, nie wiadomo czemu. Dziwne ze zelazo ok. podaje kwas foliowy i wit b6

Gość prosciutto
kuurwa, znowu joanna i jej wymyslone choroby jebana wariatka

Gość Flawlesss
Prościutto, wyluzuj, bo Ci zyłka pęknie.

Gość Flawlesss
Podnoszę.

Gość a może jednak żart?
Idź do innego pediatry i do ...psychiatry. Z tobą Aśka chyba jest coś nie tak. Nie za dużo chorób spada na twoje dziecko? Kolki, nietolerancja laktozy, anemia, cytomegalia...pewnie było jeszcze coś ale aż tak często tu nie wchodzę. Jest taka choroba psychiczna gdzie matka doszukuje się u dziecka chorób,aż w końcu je uśmierca. Bez obrazy ale zachowujesz się jakbyś na nią cierpiała.

Gość Flawlesss
niestety dziecko ma nietolerancje, kolki i anemie - wyniki i diagnoza lek

Gość a może jednak żart?
Tak tego który nie wie co to cytomegalia,aha jasne. Tego który dał ci żelazo a potem nie kazał go dawać bo żelazo dziecko ma w normie. A skąd pewność co do nietolerancji? A może to skaza? Robiłaś kerrego lub IgE całkowite? Nie? To sorry laska-drzewo. Przekazujesz lekarzowi informacje tak żeby stawiał diagnozę choroby-a kolejnym krokiem będzie to że dziecko po silnych lekach jakie dasz się nie obudzi. Nawet na imię jej dałaś tak jak ci się nie podobało-Wiktoria to takie pospolite imię-to twoje słowa.

Gość FlawLessS
Robilam Kerrego - z kalu. A zelaza lekarz nie dawal akwas foliowy i wit b6.

Gość a może jednak żart?
Ty naprawdę masz problemy z głową! Tydzień temu pisałaś,że lekarz kazał dawać pół tabletki żelaza! A teraz twierdzisz,że nie kazał, żelazo jest na receptę,więc skoro ci jej nie dał to znaczy że zmyśliłaś to? A o kerrym napisałam ci ze dwa dni temu i już masz wyniki? K Ł A M I E S Z !!! Tylko po co?

Gość FlawLessS
Znjdz mi Moja wypowiedz o zelazie. Pisalam o kwasie folioeym i wit d6. A kerrego robilam 3 dni temu, razem z badaniem ogolnym kalu i rotawirusami. Nie wierz jak nie chcesz ale mala ma kolki, wymiotuje, slabo przybiera na wadze i ma anemie. W morfologii limfocyty 70% przy normie 20-60 a granulocyty 23 przy normie od 50. Do tego leukocyty 9-12 wpw w kale. W piatek usg brzucha. I do 1,5 miesiaca miala zoltaczke dlatego przyszla mi na mysl ta cmv na ktora byc moze chorowalam w ciazy lub krotko przed.

Gość a może jednak żart?
Sama sobie znajdź zaniedbana mamo. Tyle tematów zakładasz,że już sama się gubisz. 3 dni temu była niedziela.

Gość FlawLessS
Wlaczajac dzisiejszy dzien. Dyskusja z Toba nie ma widze sensu.

Gość rany laska rozmaz twojego
Dziecka jest w porzadku. Normy dla dzieci sa inne niz dla doroslych :/ i dzieci musza miec przewage limfocytow nad leukocytami. A w kale nie okresla sie leukocytow :/ skad to wytrzasnelas???? 10 lat siedze w diagnostyce laboratoryjnej i pierwsze slysze... Sama sie uparlas zeby ci policzyli??? Takie wariatki tez sie zdazaja... A dziecku sprawdz tylko klase igM. Karmisz piersia?? IgG przechodza przez lozysko i z mlekiem.

Gość FlawLessS
Sami policzyli. Mam taka rubryke. To lab dzieciece i takie normy byly na wyniku. Ale moze niemowleta maja inne a te np sq dobre dla dwulatka. Dzieki. A jakie powinno wyjsc igm? Byle ujemne czy musi byc np zerowe? Czy np mniejsze niz moje w ciazy?