Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patrzaca1986

co z tym mlekiem?

Polecane posty

Witam.Mam pyt do mam 1,5 rocznych dzieci.Moja córka pije mleko nan pro,na obecnym etapie 3.Chciałabym jej zmienić na bebiko gdyż jest tańsze a nie ukrywam że mam problemy finansowe. Tylko czy jej to nie zaszkodzi skoro mleko nan pije od urodzenia? Jeszcze jedno-moja córcia od ok 3 tyg ma czerwone krostki na policzkach.Pediatra zaleciła aby odstawić jej kakao i czekoladę ale to nic nie pomaga!!! Co może być przyczyną tych krostek? Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje...

Gość Adela850
Zaraz po odstawieniu nic sie nie zmieni. Musisz poczekac tak ok tygodnia, 10 dni. Potrzeba czasu zeby organizm sie pozbyl tego i zeby krosti sie "wygoily"

Gość natmik
ja zmieniłam na bebiko bo akurat w naszej aptece nie mieli nan pro, a mi się skończyło i byłam zmuszona kupić bebiko. I mała zaczeła robić kupy coraz rzadziej, mam wrażanie że ma zaparcia. Jak tylko będę w mieście kupię nan pro. u ciebie też może być inna reakcja. może nie będzie różnicy, a może coś zauważysz. Nie przekonasz sie jak nie spróbujesz

Moja (18mc) też od urodzenia pije NAN, ale ja planuję tak gdzieś po 2 urodzinach już dawać tylko krowie. W tej chwili czasem wypije krowie albo samo, albo jako kakao albo koktajl owocowy. Wydaje mi się że ze zmianą mleka lepiej będzie poczekać aż jej zejdą te krostki z policzków. A tak ogólnie to sądzę że w tym wieku już zmiana mleka (firmy) nie powinna robić różnicy. Prędzej malutkie niemowlaki mogą mieć problem. Ale to tylko moje zdanie ;)

tylko że od 11 dni nie je ani czekolady ani produktów zawierających kakao i te krostki wogóle się nie zmniejszają...

Gość Bo te krostki nie są od czekol
ady czy kako, tylko od Mleka! Powinnas w ogole zlikwidowac mleko. Mleko jest śluzotworcze i twoje dziecko własnie ta wysypka CI pokazuje ze ma go dosyc.

hm... może to głupia sugestia, ale zakładasz dziecku szalik? Bo może od szalika są te krostki. Nie wiem sama, ale ja tak czasem zimą mam że od szalika mi się robią krostki na brodzie i czasem właśnie na policzkach jak noszę go mocno naciągnięty. No ale może to w tym przypadku nie ma związku.

Gość revolucjonistka
Moim zdaniem jak najbardziej mozesz zmienic. Moja corka odkad skonczyla 13 mcy,nie chce znac mm. i dostaje nabial krowi. zadnego problemu z tym nie bylo

moja odkąd skończyła rok dostaje mleko krowie(kaszę manną na mleku),nic jej nie było i nie jest,jest zdrowym i silnym dzieckiem:D

Gość cxzzzz
zmieniłam z bebilonu na bebiko i jak na razie ok

Gość asiulkaaaa,,,
Mój syn zaraz po pierwszych urodzinach zaczął dostawać mleko krowie. Teraz ma ponad 3 lata i wszystko ok. Zdrowy i radosny :) dodam ze nigdy nie brał antybiotyku a przeziębiony był tylko ze trzy razy.

Gość zonaKraka
Mój pije Bebiko, i to zagęszczane, a z zaparciami nigdy problemów nie miał... Pije też zwykłe, krowie- często z miodem, jeśli mm akurat się skończy, tyle że mm po prostu szybciej przygotować i niewiele drożej wychodzi.