Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość becikoweee

czy do BECIKOWEGO wystarczy karta ciąży??

Polecane posty

Gość becikoweee

czytalam ze teraz jest potrzebne zaswiadczenie od lekarza ze sie bylo pod jego opieka czy nie wystarczy sama karta ciazy? chodzilam do lekarza 100 km od miejsca zamieszkania, teraz z malutkim dzieckiem nie na reke mi jechac po takie zaswiadczenie..

Gość natmik
nie wystarczy. musi być zaświadczenie od lekarza prowadzącego ciążę na specjalnym druku niestety. też próbowałam różnych sposobów, ale nie udało sie tego uniknąć. Weź zaśwaidczenie jak pójdziesz na kontrole po 6 tygodniu jak ci sie połóg skończy

Musisz mieć zaświadczenie. Druk ściągnij z neta lub weź z urzędu tam gdzie będziesz składać papiery.

Zaświadczenie musi być, ale nie koniecznie od lekarza prowadzącego. U mnie w szpitalu wypisywali na specjalnym druku, na podstawie karty ciąży. Podejrzewam, ze jak pójdziesz do najblizszego lekarza na nfz to też ci wypisze.

Gość natmik
nie wypisze. u niejednego lekarza byłam i wszyscy odsyłali do lekarza prowadzącego. nie wiem, czego sie tak bali

To dzwoń do innych przychodni. Albo zadzwoń do przychodni w której twój lekarz przyjmuje i zapytaj czy jest mozliwość dosłania takiego dokumentu pocztą? Albo odwiedź szpital w którym rodziłaś - moze wypiszą. Albo niech facet weźmie wolne i jedzie do lekarza ew. zróbcie sobie razem wycieczkę.

Gość becikoweee
ja chodzilam do niego prwatnie wiec chyba najlepiej bedzie jak pojde na kontroe w 6 tyg i od razu wezme to zaswiadczenie, dzieki dziewczyny