Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość figoFagofigo

PZU - jest ktoś? Odszkodowanie za wypadek.

Polecane posty

Gość figoFagofigo

Witam. Jestem studentką i jeśli chodzi o ubezpieczenie to jestem dopisana do książeczki rodzinnej mojej mamy (jest ona nauczycielką, jeśli to ma jakieś znaczenie). Ja aktualnie nie pracuję. Ostatnio w domu miałam wypadek, podczas którego doznałam złamania kości śródstopia. Czy należy mi się odszkodowanie? Wiem, że najlepiej byłoby zapytać bezpośrednio w PZU, ale nie wiem, czy w ogóle jest sens. Jedni mówią, że należy się. Drudzy, że nie i ta książeczka ma na celu jedynie darmowe leczenie. Jest to dla mnie istotne, ponieważ za rehabilitację musiałam zapłacić ze swojej kieszeni, gdyż najbliższy termin jaki mi zaproponowano na NFZ to grudzień (gips miałam zdjęty na początku października), co do tanich nie należało i chciałabym chociaż, aby ta kwota się zwróciła. Pozdrawiam

Gość cum on :)
spójrz do umowy, tam jest wymienione za co spłacą odszkodowanie

Gość kdkdkd
Dziewczyno, a skąd my mamy wiedzieć, jakie mama ma ubezpieczenie? Ubiezpieczeń są dziesiątki. Musisz znaleźć polisę i doczytać warunki albo po prostu zadzwonić na infolinię.

Gość figoFagofigo
Wyluzuj. Nikt Wam przecież nie każe odpowiadać. Pytałam, czy jest ktoś z PZU. Taka osoba będzie wiedziała, jakie ubezpieczenie ma nauczyciel i czy obejmuje ono wypadki dzieci...

Gość Ubezpieczenie PZU to
jak wiadomo dostaje się odszkodowanie za takie rzeczy, ale dotyczy to osób, które mają umowę z PZU (lub inną firmą). Czy masz ubezpieczenie w PZU? Takie ubezpieczenie kupuje się prywatnie lub grupowo. Jako studentka, mogłaś być ubezpieczona grupowo (płaciłaś jakąś składkę na PZU?), a co ma w umowie z PZU Twoja mama to nie wiem - ale ona na pewno wie lub może sprawdzić. Ubezpieczenie zdrowotne to inna bajka i to płacimy państwo - tzn. Twoja mama płaci to w podatkach i z tego tytułu ona i ty możecie się leczyć w NFZ, ale jako studentka jesteś ubezpieczona przez państwo, więc ta mamy książeczka nie jest niezbędna.

Gość gość
to zależy, tak jak ktoś wyżej pisał. To, że nauczyciel to nic nie znaczy. po umowie sprawdzić. albo po numerze polisy. albo możesz jeszcze zapytac na http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,361 to wątek o PZU