Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała_studentka

Praca MGR

Polecane posty

Gość mała_studentka

Mam pytanie odnośnie pracy mgr, czy temat pracy musi stricte pokrywać się z kierunkiem studiów? Np zakładając, że ktoś studiuje Turystykę i Rekreacje i pisze o marketingu to czy musi pisać o marketingu w branży tur. i rekreacyjnej czy może dotyczyć to innej branży? ;P Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedź.

Gość jestem idiotką ku..wa m*c!!!
Skieruj to pytanie do swojego promotora - to czy zostanie zaakceptowany temat zalezy tlyko od niego ;))

Gość mała_studentka
no prawda tylko nie chce wyjsc na idiotkę, że studiując taki kierunek powiem, że nie interesuje mnie ta tematyka tylko inna ;P

Gość wdwdwdwdwdwd
wiesz, temat zalezy głównie od promotora, bo on musi byc zorientowany w danym temacie, by mógł Ci pomóc.Wg mnie jak decydujesz sie na marketing, to powinien on dotyczyć branży turystycznej. Gdybyś studiowała zarządzanie, czy jakieś stricte marketingowy kierunek, to mogłabyś wybrać dowolną dziedzine

Gość Bananaaa
no przecież oczywiste że nie napiszesz o marketingu w firmie samochodowej

Gość mała_studentka
ten marketing podalam od tak, a moj temat by brzmiał : rola public relations w dzialanosci marketingowej przedsiebiorstw lub organizacji non profit dla realizacji celow dlugoterminowych. Więc nie wiem czy akurat musi dotyczyc konkretnego przykladu bynajmniej orgaznizacji tur.

Gość Bananaaa
temat wcale nie związany z turystyką. Wybierając promotora wiedziałaś z jakiego działu będziesz pisać, bo promotor musi być specjalistą w tej dziedzinie. On zajmuje się czymś takim?

Gość wdwdwdwdwdwd
a jakie przedmioty marketingowe miałaś? miałaś PR? marketing instutucji publicznycznych/innych?

Gość mała_studentka
podstawy marketingu, marketing w TiR, podstawy przedsiębiorczości , Ekonomia, ekonomika TiR, rozwój zrównoważony itp więc bylo bylo sporo

Gość wdwdwdwdwdwd
Zapytać promotora zawsze możesz, bo on jest dla Ciebie, a nie Ty dla niego. A nuż sie zgodzi. Wg mnie sprawa nie jest przegrana. JA studiowałem zarządzanie, specjalność miałem z prawa, a pracę mgr pisałem z ochrony własności intelektualnej - gdzie w toku studiów mialem tylko wykłady z tego co 2 tygodnie przez jeden semestr

Gość mała_studentka
fajno, jest nadzieja ;) wiesz ważne jest żeby tą pracę pisać z tego co nas interesuje i się przyda w przyszlości, nie mam zamiaru pisać dla pisania ;) nie intersuje mnie branża turystyczna. A tak to w toku pisania dużo fajnej wiedzy nabiorę, która mi się przyda i o to chodzi. Dzięki za odpowiedzi ;)

Gość Bananaaa
ja np. zaproponowałam swojemu promotorowi jakiś temat, on się nie zgodził, bo powiedział, że to nie jego działka i nic o tym nie wie i że mam wybrać inny temat.

Gość wdwdwdwdwdwd
no tak juz bywam - moja promotorka też nie była mocna we wszystkich dziedzinach prawa i np z prawa karnego czy handlowego nie bardzo mógłbym pisać. Dopytaj go o dziedziny z jakich mozesz pisać, szukaj tematów i męcz g ona konsultacjach, az cos uzgodnicie

Gość mała_studentka
a ten temat co podałam wchodzi w tematyke w jakiej specjalizuje się moja prom ;) tylko zeby sie nie kierunkowac na BLE turystyke ;) bo mam zamiar zalozyc dzialanosc gosp. i chce pod tym katem by juz tez sama dla siebie zdobywac wiedze ;)