Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akardooooo

PROGESTERON ZA NISKI ??? PORONIENIE?!!

Polecane posty

Gość akardooooo

Poroniłam trzy razy na różnych etapach ciąży. Nigdy nie dostawałm profilaktycznie ani luteiny ani duphastonu. Dopiero jak w każdej z ciąż zaczynałam krwawić to dostawałam luteinę dopochwowo która jeszcze nasilała krwotoki.a poronienie to była kwesta czasu ( 2 dni po zaczęciu stosowania luteiny) Pierwszy raz w życiu zbadałam sobie progesteron cykle mam 24 dniowe dokładnie w 12 dniu cyklu byłam na badaniu i mój wynik to 1,21... Dzień wcześniej robiłam test owulacyjny który wyszedł pozytywny. Dodam jeszcze ze z zajściem w ciąże nie mam problemu trzy ciąże mieliśmy od pierwszego podejscia. Dlaczego więc mój progesteron jest tak niski ? czy wykonałam to badanie w odpowiednim czasie ? tzn czy w owulację się robi to badanie. Czy ktoś się orientuje co to oznacza ?

Gość DO LISTOPADOWA
badanie robi sie prawidlowo w 5dc,14 dc i 25 dc,mozesz miec tzw niedomoge progesteronowa ale zbadaj sobie tez TSH bo byc moze masz klopoty z tarczyca ktora uniemozliwia wlasnie donoszenie ciazy norma dla zdrowej kobiety to 1 a nie jak podaja normy laboratoryjne 4.2

Gość akardooooo
Tsh i ft3 oraz ft4 mam w normie;( czyli przy 24 dniowych cyklach kiedy powinnam wykonać badanie ? teraz jestem w 14dc

Gość akardooooo
Dodam może jeszcze ze ostatnie poronienie miałam 6 października . Czy może być że przez to mam jakieś " zakłucenia" ?? ale chyba wtedy testy owulacyjne nie wyszłyby pozytywne?

Gość akardooooo
???

Gość akardooooo
Ahę.. no cóż i tacy muszą chodzić po świecie...