Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dementor

Problem z przyjaźnią

Polecane posty

Gość zaciekawiona0000022
To co powiem może wydać się brutalne, ale moim zdaniem w KAŻDEJ sytuacji najlepiej jest wiedzieć na czym się stoi aniżeli ciągle myśleć, zastanawiać i zadręczać, co ta druga osoba myśli, czego oczekuje? Lepiej znać prawdę teraz niż żyć złudzeniami. Nawet jeżeli okazaloby się, że ta przyjaciółka nie chce związku i dla Ciebie będzie to tragedia to nie ma się co załamywać. Dlaczego? Dlatego, że życie daje nam wiele szans i wiele zawirowań, z czasem zwykle okazuje się, że to co dziś wydawało nam się takie straszne, w rzeczywistości, z perspektywy czasu nie było straszne, wręcz było nam to potrzebne, żeby przeżyć cos lepszego

Gość Dementor
Zaciekawiona, mam dokładnie takie podejście. Stąd decyzja o powiedzeniu wszystkiego. Racjonalnie rzecz ujmując to jedyne sensowne rozwiązanie... po prostu uczucia racjonalne nie są i nie chcę jej tracić. Jednak jeżeli tak będzie, to tak jak piszesz - nie ma się co załamywać. To mi nie grozi akurat, nie jestem tego typu człowiekiem.

Gość zaciekawiona0000022
Jedna z teorii mówi, że każdy jest kreatorem swojego życia, doskonale rozumiem co możesz czuć, ponieważ sama niejednokrotnie zastanawiałam się czy podjąć ryzyko i poznać prawdę czy sie łudzić, czekając nie wiadomo na co:) Teraz już taka nie jestem, kto nie ryzykuje, ten nic nie wie, a niewiedza doprowadza do ,,szału". Odwagi, Ty wiesz czego oczekujesz od przyjaciółki, jeżeli Wasze oczekiwania będą się różnić to cóż takiego się stanie? Nadal zostaniecie przyjaciołmi, ale z jasno określonymi zasadami:), tak myślę, tylko na początku zaznacz, że jeżeli jej odp będzie negatywna jezeli chodzi o związek to nadal zostajecie na tym etapie w jakim jesteście tyle, że oboje będziecie wiedzieć, jak dalej układać życie

Gość Gruba jagna
Wiesz co, a może Ona czeka na jakąś Twoją konkretną akcję ? Przestań się namyślać, przestań gadać a zwyczajnie spróbuj Ją uwieść. Jak facet kobietę. Czasami trzeba pokazać, że ma się jaja ( sorka za brutalność ).

Gość Dementor
Zaciekawiona, też jestem zdania, że zawsze lepiej wiedzieć niż nie wiedzieć. Natomiast co do zostania nadal przyjaciółmi to bym na to nie liczył z 2 powodów: 1. ona kiedyś powiedziała, że w sytuacji gdyby kumpel się w niej zakochał i jej o tym powiedział (chodziło o kogoś innego, dziś już się rzadko z tym gościem ona widuje), to by mocno ograniczyła kontakty. 2. ja sam po "koszu" nie będę chciał utrzymać przyjaźni - po prostu mam dosyć tej sytuacji. A już tym bardziej nie mam zamiaru być "zapasowym" w razie jakby nikt inny się nie trafił lub się przyszłe związku nie udały, to ja na zasadzie "lepszy rydz niż nic"

Gość Dementor
Gruba jagna, spoko, prawda czasem boli ;). Natomiast co do uwodzenia to jestem słaby w te klocki - nie jestem typem casanovy, choć na powodzenie nie mogę narzekać (szału nie ma ale jakbym chciał to kogoś bym miał... ale ja nie chcę "kogoś" ;) ). Zatem zapewne skończy się właśnie na wyjaśnieniu sobie sytuacji aniżeli szaleńczej próbie uwiedzenia.

Gość zaciekawiona0000022
Lepiej znasz przyjaciółkę, ja napisałam tylko o takiej możliwości:) jedno jest pewne: jeżeli kobieta da Ci kosza to znaczy, że tak naprawdę nigdy nic dla niej nie znaczyłeś i traktowała Cię jako kogoś dla rozrywki, tym samym nie jest warta Ciebie ani żadnego wartościowego faceta - żeby nie było, że ją krytykuję nie znając jej, bo tak nie jest, mówię jak to wygląda z mojej str:)

Gość Dementor
Zaciekawiona, Racja, jeżeli podejdzie do tego na zasadzie "business as usual" to nie mam się czym nawet przejmować :). Choć nie ukrywam, że nie chce aby tak się stało :P

Gość Gruba jagna
Słuchaj, nie podchodź do kobiety w sposób naukowy. Podejdź jak facet. Zaproszenie na kolację itd. To nie chodzi o jakiegoś " uwodziciela ". Ale pokaż Jej, że Ją chcesz.

Gość zaciekawiona0000022
Będzie czas na wszystko, łącznie z pokazaniem, że się pragnie kobiety, ale po ustaleniu kim się jest dla siebie, tak uważam:)

Gość Dementor
Gruba jagno, były kolacje przy winie, drinki przy przyciemnionym świetle, wypady wbici w garniak i sukienkę do instytucji kultury z jeden strony, z drugiej zaś zwykłe wspólne bieganie brzegiem rzeki i wiele innych szopek :P. Powiem tak, jakby nie informacje jakie od niej uzyskałem już dawno bym zadziałał mając takie podstawy.

Gość Dementor
Jeszcze jakieś opinie?

Gość zaciekawiona0000022
Sam znasz odpowiedź, opinie są zbędne:)

Gość Dementor
Heh, w sumie racja - wiem co mam rozbić :P. Po prostu chciałem poczytać różne punkty widzenia :)

Gość zaciekawiona0000022
każdy powie Ci coś innego, czasami rzeczy wyssane z palca, trzymaj się swojej wersji, rób to co uważasz za słuszne, to Twoje życie i załatw sprawę po męsku, pamiętając, że nic nie dzieje się bez przyczyny i jakby nie było, będzie ok:)

Gość Dementor
Tak jest Pani Kapitan ;), zakazać rękawy i do dzieła... ... w tym wszystkim najśmieszniejsze jest to, że to zazwyczaj ja mówię takie rzeczy jakie Ty mi dziś serwujesz :P wszak ogólnie to jestem życiowym optymistą. Praktyka pokazuje jednak, że czasem po prostu trzeba coś takiego przeczytać/usłyszeć od innego osoby :)

Gość Dementor
zakasać*

Gość zaciekawiona0000022
Tak do końca to ja nie jestem optymistką:) po prostu realistką, ale umiem walczyć o swoje i to samo radzę innym. Złudzenia to żart, prawda to jedyne co jest słuszne:) Nawet jeżeli się nie uda to walczyłeś. Nie wiesz gdzie czeka szczęście, może jest nim przyjaciółka a może nie:)