Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LAna Del Rey

Grzybica pochwy a zakażenie cewki moczowej

Polecane posty

Gość LAna Del Rey

Witam, podejrzewam, że po ostatnim antybiotyku nabawiłam się grzybicy pochwy. Wszystkie objawy na to wskazują. OCzywiscie, idę do ginekologa, ale dopiero na początku grudnia. OStatnio próbowałam trochę sobie sama pomóc globulkami Inag. Niestety, pierwszą gałke chyba źle zaaplikowałam (nigdy wczesniej nie uzywałam globulek, robiłam to też na szybko i myslałam, że będzie łatwo jak przy tamponach). OD tamtej pory podczas podcieranai sie po wysikaniu lekko plamię papier krwią. Jest to b. lekkie plamienie, nie wiem czy wydobywa siez pochwy czy właśnie z ... cewki moczowej. Bo od czasu feralnej globulki mam też częstomocz, co chwilę czuję potrzebe skorzysania z toalety, a sikam tylko kilkoma kroplami. Dodakowo samo sikanie jest niefajne - ni to odczuwam pieczenie, ni to ból, takie jakby cos pomiędzy. :( Prosze o pomoc - czy mogłam sobie sama uszkodzić cewkę moczową źle wkładając globulkę? Czy może to juz objawy zakażenia dróg moczowych przez grzybicę? Jak myslicie, miałyscie coś podobnego? Bardzo prosze o pomoc, bo do czasu wizyty u lekarza chyba zwariuję.

Autorko,radze udac sie do lekarza pierwszego kontaktu,ktory zapisze ci leki na zapalenie drog moczowych,nie obedzie sie tez bez badania moczu.Jesli idzie o grzybice,to mozesz kupic masc clotrimazolum i smarowac 3 razy dziennie oraz podmywac sie tantum rosa

Gość LAna Del Rey
ale czy jest mozliwość, ze sama, tą źle włożoną globulką mogłam sobie jakos uszkodzic tę cewkę? :( bo to własnie od tamtego czasu mam problem z drogami moczowymi... druga możliwośc jest taka, ze grzybica przeniosła sie już z pochwy do cewki moczowej... nie wiem,co gorsze.

Gość misiaczek24
Globulkami dopochwowymi nie jesteś w stanie uszkodzić sobie pochwy tak aby krwawiła. Jeśli miałaś problem z aplikacją to globulkę możesz zwilżyć, ja tak zawsze robię jak zakładam lactovaginal. Krew którą widzisz na papierze toaletowym może być związana z zapaleniem pęcherza i krwiomoczem, gdyż Twoje objawy na to wskazują. Zrób posiew z moczu, pij dużo wody, na drogi moczowe bardzo pomocna jest również żurawina.

Gość Betty Q
Jeśli wizyte u gina masz dopiero w grudniu to lepiej szybciutko pójdz do lekarza rodzinnego, przepisze Ci coś na zapalenie dróg moczowych, zleci odpowiednie badania. Wspomagająco możesz zastosowac provag żel, działa kojąco, łagodzi swędzenie i hamuje rozwój infekcji.

Gość lady bronka
ja do antybiotyku zawsze biorę provag, probiotyk, który chroni układ pokarmowy i moczowo-płciowy. wcześniej często miałam po antybiotyku grzybicę. tak jak pisze Betty Q, idź do lekarza rodzinnego, nie ma sensu się męczyć.

Gość mizerja
Przy wkładaniu globulki do pochwy nie jesteś w stanie uszkodzić sobie cewkę moczową. Tak jak wyżej koleżanka radzi następnym razem zwilż globulkę, ja też tak robię jak zakładam sobie probiotyk dopochwowo. Leczyłam się niedawno na infekcję pochwy i pęcherza moczowego wywołaną przez Escherichie coli, koniecznie najpierw idź na wymaz z cewki moczowej i pochwy, a potem do lekarza pierwszego kontaktu, który na pewno Ci pomoże i włączy odpowiednie leki, nie ma co czekać do grudnia. Podczas leczenia warto żebyś zażywała probiotyk doustny provag, ponieważ bakterie mlekowe w nim zawarte ochraniają cały układ moczowo-płciowy, co przy takich „łączonych infekcjach jest bardzo korzystne. Stosuj również żuravit, do tego pij dużo wody. Jeżeli masz krwiomocz, a wszystko na to wskazuje, to dodatkowo zrób badanie moczu.

Gość agula8
to niemozliwe żebys sobie"uszkodziła" cewke moczową-ciało ludzie nie jest aż tak delikatne:) raczej masz infekcje która przeniosła się na układ moczowy. Bez recepty możesz kupić provag-chroni układ moczowo-płciowy, suplementy z zurawina i wit c-np.prouro, urinal, albo ziołowe urosept i lek urofuraginum-od niedawna też bez recepty.

Gość misiurama
ja stosowałam urosept, bez recepty. do tego tak jak pisze agula8 spróbuj brać provag, no i oczywiście odwiedź lekarza.

Gość szpilka12
watpie zebys sobie uszkodzila globulka cokolwiek ale ja jestem sceptycznie nastawiona do globulek..tak samo tampony, nie umiem sobie tego aplikowac i odczuwam dyskomfort jak to robie heh dlatego jak mialam grzybice to poprosilam o kapsulki to akurat byl trioxal. grzybica odpuscila szybko nie chce sklamac ale chyba po 3 dnoach. a po antybiotykach ma sie czesto grzybice wl;asnie.. ja dlatego biore oslonke

Gość misiamarysia
ja przy antybiotyku zawsze stosuję provag, probiotyk doustny. wcześniej miałam zawsze grzybice po antybiotyku, teraz mam spokój.