Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość terminator85

czy jestem cyborgiem

Polecane posty

Gość terminator85

Zaczne od tego,że tu jest definicja cyborga: Cyborg (skrót od ang. cybernetic organism - organizm cybernetyczny) organizm, którego procesy życiowe realizowane są lub wspomagane przez urządzenia techniczne. Jeżeli w definicji cyborga poprzestanie się na kryterium "połączenia człowieka i maszyny" to za cyborga uznać należałoby każdego człowieka posiadającego jakikolwiek implant będący urządzeniem mechanicznym lub elektronicznym (np. rozrusznik serca). Dlatego termin stosowany jest raczej w odniesieniu do ludzi, których układ nerwowy połączony jest z elementami elektronicznymi (np. komputerem) metodą inwazyjną i ewentualnie także z urządzeniami mechanicznymi. Komputer i układ nerwowy powinny wzajemnie na siebie oddziaływać. Zgodnie z tą definicją cyborgiem nie jest np. osoba poddająca się badaniu EEG, której mózg w sposób nieinwazyjny podłączony jest do komputera badającego bioelektryczne czynności centralnego ośrodka nerwowego; nie jest nią również osoba posiadająca w mózgu elektrodę stymulującą jego pracę podczas m.in. choroby Parkinsona (gdyż implant oddziałuje na mózg, zaś mózg nie ma wpływu na działanie implantu). Cyborg jako istota ludzka wsparta urządzeniami elektronicznymi lub mechanicznymi cechuje się posiadaniem dodatkowych (nienaturalnych dla ludzi) umiejętności (np. widzenie w podczerwieni) lub usprawnieniem naturalnych umiejętności lub wydajności (np. lepsza pamięć i zdolności analityczne, większa siła, wyostrzone zmysły). A teraz mój problem.Mam takie coś w tętnicach płucnych.3 takie gówna z platyny albo tytanu czy tam stali.Dzięki temu żyje,jestem silniejszy,szybszy.Rozszerza mi to tętnice i napędza krew.Jestem cyborgiem?

Gość hahha ale masz rozkminy
Wiesz -oczywiście że nie ;) Przeciez jestes człowiekiem, urodziłeś sie nim więc nie jestes jakimś sztucznym tworem pół maszyna....no bez jaj .

Gość terminator85
ale o to chodzi,że cyborg to nie robot tylko człowiek,którym ma w sobie urządzenie mechaniczne bądź jakiś implant,cyborg to nie robot ani android