Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TakaMilaJaa152

To ciąża?

Polecane posty

Gość TakaMilaJaa152

Od jakiegoś tygodnia trochę dziwnie się czuje, bolą i swędzą mnie piersi, czuje się tak jak w czasie okresu boli mnie podbrzusze, i kują mnie jajniki, co nigdy wcześniej się nie zdarzyło.. moja temp. pochwy to 37,5 nie mierzyłam wcześniej więc nie wiem czy to coś mówi ? Co sądzicie ?

Gość TakaMilaJaa152
?

Gość TakaMilaJaa152
a coś oprócz ciąży ? Robiłam test przed chwilą i jedna kreska jest.. Więc to raczej nie ciąża

Gość zau
Może zaburzenia hormonalne.

Gość TakaMilaJaa152
a coś konkretniej ? nigdy nie miałam takich bóli brzucha, tak wcześnie, okres mam mieć za 2 tygodnie.. no i te jajniki do tego.. nie wiem co o tym myśleć, byłąm 2 miesiące temu u gin, robiłą badania i wszystko byłookey.. trochę się martwie..

Gość dhewuoafir
moze to poprostu dni plodne. Ja sie wlasnie tak czuje kiedy je mam :)

Gość zau
A w ogóle to w jakim dniu cyklu jesteś i kiedy masz mieć okres.

Gość TakaMilaJaa152
Okres mam mieć za równe 10 dni, no i tak jak mówie nigdy wcześniej takich objawów nie miałam.. Gdyby to była owulacja, to pewnie bym ją co miesiąc odczuwała w taki sposób

Gość zau
Zacznijmy od tego że nie każdy cykl jest taki sam i różne zmiany sie zdarzają. Sama się przekonałam. Jeśli do okresu masz jeszcze tyle czasu a cykle masz regularne to nie ma szans aby test wykazał ewentualną ciążę.

Gość mam juliiiiiiiiii
ja mialam takie objawy ciązy i to duzo przed okresem peirsi mnie tak swedziały i bolały ze sozk do tego zasypialam o 18 juz i dopiero potem jak zrobilam test to skojarzylam ze to juz były objawy moze to ciazy ale test jeszce nie wykrył u mnie to było naprawde bardzo wczas dosłownie kkilka dni po zapłodnieniu

czesc dziewczyny moze któras doradzi? mam nie regularny okres cykle bez owu w tym cyklu @ dostałam 3.11 brałam CLO od 3 dc przez 5 dni od trzech dni boli mnie przawy jajnik piersi swedza i sluz jest plodny a testy owu sa negatywne czy to mzliwe to to dni owulacji???

Gość TakaMilaJaa152
zau czemu nie ma szans ? Nie znam się aż tak dobrze na tych sprawach.. Stosuję tabletki anty, i okres zawsze mam w tym samym dniu. Czy za wcześnie, sama nie wiem, niby po 6 dniach już wykrywa ciąże.. Nie wiem czy może się mylić ? Chociaż te bóle brzucha faktycznie mam pierwszy raz. A jak długo u ciebie te bóle występował ? Po ilu tygodniach wiedziałaś że to przez ciąże ?

Gość zau
testy mogą wykryć 6 dniową ciążę a to nie to samo co 6 dni od stosunku -to raz. A dwa jeśli jesteś na anty to nie masz dni płodnych ani okresu a krwawienie z odstawienia. Może to wszystko to efekt tabletek.

Gość TakaMilaJaa152
może.. ale biorę je już dosyć długo, i nic takiego nie miało wcześniej miejsca... ostatnio zdazyło mi się zapomnieć tabletki i wzięłam ją dopiero jakieś 12h później.. to było jakieś nie całe 1,5 miesiąca temu.. nie wiem co o tym myśleć.. a jakaś infekcja ? może się w taki sposób objawiać ? z tego co czytałam na necia to to najbardziej do tej ciąży właśnie pasuje.. a te bóle brzucha i jajników po jakim czasie od zapłodnienia się pojawiają ?

Gość TakaMilaJaa152
?

Gość zau
Ja przy dwóch ciążach nie miałam żadnego z opisanych przez ciebie objawów. Bierzesz tabletki regularnie to ciąża jest mało prawdopodobna. Tabletki też z czasem mogą przestać pasować. Może być jakaś infekcje -zapalenie przydatków

Gość TakaMilaJaa152
mierzyłam temp. przed chwilą, jest o 2 kreseczki wyższa niż dwa dni temu, i wynosi 37,6

Gość TakaMilaJaa152
nie jest za wysoka ?

Gość zau
temp. mierzy się zawsze o tej samej porze -rano przed wstaniem z łóżka. W ciągu dnia nie ma to sensu bo ruch podnosi temp. Więc pomiar jest nieprzydatny do niczego. A wcześniej kiedy mierzyłaś -jeśli też w ciągu dnia to niewiarygodne było.

Gość TakaMilaJaa152
dwa dni temu jakoś po południu i było 37,4, wczoraj o tej samej porze co dzisiaj i było o 1 kreske mniej. Zaczynam trochę świrować przez to wszystko

Gość zau
RANO się mierzy przecież piszę wyraźnie!!

Gość tak juz zostnie
tak swirujesz a w ciazy nie jestes jak 90 % zaświrowanych dziwaczek.nie masz dziewczyno pojecia o objawach ciazy ani o obserwacji własnego ciała

Gość dobra..rada333
Może to infekcja ? stąd ta wysoka temperatura, a być może to ciąża a test zawiódł, albo został za wcześnie zrobiony. Powtórz go za jakiś czas, a jak objawy nie miną to wybierz się do ginekologa :) On na pewno rozjaśni sytuacje, bo to oczywiste że się martwisz, skoro wcześniej takie objawy nie miały miejsca.

Gość TakaMilaJaa152
co to te beta hcg ?

Gość zau
test ciążowy z krwi robiony w labolatorium cena ok 30zł

Gość TakaMilaJaa152
poczekam, jak objawy nie miną, to za jakiś tydzień zrobię jeszcze jeden test, a jak nie to pójdę do gina, chociaż za bardzo nie chce tam iść bo dopiero byłam

Gość mam silne przeczucie
tak to ciążą tyle,że urojona

Gość TakaMilaJaa152
jako tako w ciązy być nie chcę bo mam dopiero 20 lat, więc to nie jest tak że staram się o dziecko i sobie to wszystko wmawiam. Po prostu mnie to martwi, bo się to wcześniej nie zdarzało. Ale to chyba jakaś infekcja bo mam śluz z takim serkiem choćby.. może stąd te objawy ?