Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

niski prawiczek

Śmieszą mnie fani 'teorii spiskowych'... GMO etc

Polecane posty

Gdyby ktos chciał wytruc ludzi to zrobiłby to np w afryce, indiach, bangladeszu, chinach. Ale w takim kraju jak Czechy gdzie zyje niecale 10mln? Islandia 300tys, czy nasz kraj ktory naturalnie sie wyludnia. A gmo to raczej narzedzie do zarabiania kasiory, nasiona są b.drogie i mozna je kupowac tylko od jednej firmy a przy ojazji ludzie dostaną alergii czy raka i bedzie mozna sprzedac leki.

Gość akaszkaka
A mnie śmieszą ludzie, którzy uważają, że to teorie spiskowe. Hahaha snijcie dalej, wierzcie w tę całą propagandę o jakiś terrorystach w dalekich krajach, o budynkach, które same się zwalają, choć to nie w nie uderzył samolot (trzeci budynek obok wtc, który się zawalił, a dlaczego, nad tym dzieci to już macie się nie zastanawiać). Ludzie jacy wy jesteście naiwni, lemingi, hahahah I żryjcie GMO, pijcie kolę z aspartamem i myjcie zęby fluorem, który jest jedną z najbardziej szkodliwych substancji stworzonych przez człowieka, na pewno będziecie zdrowi i dożyjecie sędziwego wieku. Zryjcie GMO!!!!

a co to za wulgarne słownictwo? Ja nie jem aspartamu, cyklaminianu i innych, wole juz wypić kaloryczną cole z cukrem. Gmo nie jem, unikam lecytyny, prawie nie jem mięsa z wyjatkiem hamburgera raz-dwa w miesiacu. Zeby myje ajoną bez fluoru. Chce byc witarianem ale nie wiem czy dam rade

Gość akaszkaka
A na czym polega witarianizm? :)

Gość akaszkaka
To nie jest wulgarne słownictwo, tylko ręcę już opadaja, że mamy naród lemingow, owiec, które idą na rzeź, pasywnyh roslin, które zapuściły korzenie przed telwizorami.

Witarianizm to raw food, jedzenie nie poddane obrobce termicznej, surowe. To co na drzewie takie jesz, kasza bez gotowania, ryz itp. Bez mięsa, cukru. Na forum Zdrowie kiedys o tym pisali, a naród lemingow bo kazdy myśli zeby sie nażrec jak najtaniej. Malo kto u nas czyta etykiety. Psia kupa bylaby w srodku ...i tak by zjedli.

Witarianizm to raw food, jedzenie nie poddane obrobce termicznej, surowe. To co na drzewie takie jesz, kasza bez gotowania, ryz itp. Bez mięsa, cukru. Na forum Zdrowie kiedys o tym pisali, a naród lemingow bo kazdy myśli zeby sie nażrec jak najtaniej. Malo kto u nas czyta etykiety. Psia kupa bylaby w srodku ...i tak by zjedli.

Gość de dududu de dadada
Warto wiedzieć, że żaden z dostępnych ryżów na naszym rynku nie nadaje się dla witarian. Zresztą witarianie muszą sami hodować rośliny, które pottem będą jeść. Inaczej nic ze zdrowego żywienia.

Gość Sfhbdh
a jak wytłumaczysz mi, ze kazdy stomatolog dbając o swoje dzieci fluoryzuje im zęby? no jak?

Gość freegankaaa
niski prawiczek może weganizm na początek, nie to samo co witarianizm ale możesz się odzywiać całkiem zdrowo

Wiem, ze ryż ze sklepu jest i tak przetworzony ale...lepsze to niz gotowce jak zupki w proszku. Uprawiac samemu wszystko fajna sprawa, mam tylko w domu stewie - naturalny słodzik, fige - ma owoce :) a reszte latem w ogrodku, trzeba by zbudowac szlarnie zeby miec wszystlo pod oknem :/ chleb pieke sam bo gotowac akurat umiem, najlepszy graham :)

bo stomatolodzy są ogłupiani juz na studiach, fluor jest potrzebny ale tylko na pocztku wyrzynania sie zebow stalych i w niewielkich ilosciach. Ta niewielka ilosc jest juz w wodzie i pastach, wiec po co fluoryzacja? Ludziom 11+ fluor nie jest potrzebny. Trzeba myc zeby dokładnie a nie fluorowac :O Poza wapniem takze magnez pomaga w walce z prochnicą.

Gość kombiii
Zdecydowanie zgodze się z tym, ze wszelkie fluoryzacje nie maja sensu. To czy bedziesz miec prochnice czy nie zalezy od genow, od tego, jaki masz kosciec, jakie zeby. A mycie jest ze wzgledów higienicznych, po prostu, dla lepszego samopoczucia. Tyle 🖐️

Gość czczensi
Zapamiętaj - ktoś kto wierzy w jedną teorię spiskową, łatwiej uwierzy w kolejną. Najczęściej jest to prosty człowiek, któremu wygodniej jest przyjąć jakąś teze wyczytaną w internecie, niż samemu ruszyć mózgownicą, poszukać we wiarygodnych źródłach faktów i dojść samemu do wniosków.

Gość prawiczkuuu a czym
ty sie zajmujesz na co dzień? pytam o zawód