Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chipsi77

Matruelle vs Ladee vit- co wybrać?

Polecane posty

Gość chipsi77

Witam, mam taki dylemat jak wyzej w temacie. Jestem w 16 tyg. ciązy. od poczatku ciązy lekarz zalecił mi witaminy Femibion Natal 1. wybrałam 2 opak. Miesiąc temu lekarz zalecił miesiąc przerwy w witaminach,więc nie brałam nic. Od dzis mam brac witaminy,ale inne. Mam sobie wybrac z posród tych dwóch,te które beda mi przyjaźniejsze do połkniecia. Czytałam bardzo dokładnie skład tych obu leków i powiem szczerze zgłupiałam bo wiadomo,że chcę dla swojego dzidziusia jak najlepiej,a jednak się okazuje,że wybór nie jest taki prosty ponieważ składy tych witamin sporo sie różnią. w jednych jest cos czego nie ma w drugich,znowu tu czegoś mniej tu więcej i najwazniejsze jest to,że w Ladee jest 600 kwasu foliowego,a w Matruelle 400 jak w innych.... i teraz nie wiem która dawka dla mnie jest odpowiedniejsza bo zawsze słyszałam o tej podstawowej dla ciężarnych 400.... Matruelle jest na pewno bardziej znaną firmą,ale czy lepszą...? Powiem szczerze,że jezeli wiecej w tym przypadku znaczy lepiej to patrząc na cały ten skład Lasee vit jest lepsze. Mam jeszcze do tego przepisane żelazo-Biofer bo troche kiepsko wyszła morfologia. Bardzo bym prosiła o wypowiedz na ten temat. Moze brałyscie i jedno i drugie i wiecie. Dziękuję z góry. Pozdrawiam.

kwas foliowy jest istotny na okolo 3 miesiace przed zajsciem w ciaze i potem juz w ciazy do 3 miesiaca, zapobiega uszkodzeniom tzw. cewy nerwowej u rozwijającego się w łonie matki dziecka, ma pozytywny wpływ na wagę i rozwój noworodków udowodniono ze zazywanie kwasu foliowego pow 30 tygodnia moze zwiekszac podatnosc dziecka na astme http://ebobas.pl/artykuly/czytaj/492/bezpieczenstwo/od-30-tygodnia-ciazy-ostroznie-z-kwasem-foliowym-w-pigulkach

Gość chipsi77
Tak wiec nie wiem co by było dla mnie lepsze jestem w 16 tyg.... chyba jednak wybiorę Matruelle choć jestem przekonana bardziej do Ladee vit. w końcu ja jeszcze nie brałam i nic nie wiem,a czytałam opinie o Matruelle to kobiety sa bardzo zadowolone.

Gość komixa
Ja brałam Ladeevit i podczas karmienia też

Gość trraaaaa
Ja biorę falvit mama, ale wybrałabym na twoim miescu Ladee vit, bo ma kwasy omega!!!

Gość komixa
to czemu sama tego nie bierzesz?

Gość allegra_1604
o ladeeVit nie słyszałam, nowość?

Gość komixa
chyba tak, ciężko je dostać we wszystkich aptekach jeszcze.

Gość ssasha0
Ale w internecie jest w wielu aptekach, bardzo dobry suplement diety sama mogę go polecić

Gość miya25
Jestem w 32tc i od 4mca biore raz dziennie witaminy Matruelle. Bardzo dobrze sie po nich czuje. Dodatkowo tez zawieraja omega3.polecam.ps.caly czas kupowalam w aptece po 77zl.a wczoraj zamowilam na allegro z apteki w lublinie po 59zl.

Gość gość
Ja również zaczełam brać Ladee Vit. Jestem w 11 tc. Czy jeżeli biore codziennie po 1 zalecanej tabletce Ladee Vit (zawierajaca m.in. 400ug kw.foliowego) to mogę odstawić Folik 0,4 mg (sam kw.foliowy) ? Czy brac te dwa preparaty jednocześnie ?

Gość Netia333
Jestem w 14 tyg. ciąży i lekarz gin. zalecił mi abym odstawiła kwas foliowy gdyż suplementy o nazwie LadeeVit lub PregaPlus (mam sama dokonać wyboru gdyż tylko te 2 nazwy mają bardzo małe tabl.) zawierają dostatecznie dużo kwasu foliowego. Po ulotkach, które od niego dostałam najlepiej się prezentuje LadeeVit bo oprócz DHA, EPA, kwasu foliowego, cynku, jodu, żelaza, wit. B6 i B12 (które ma PregnaPlus) ma jeszcze mangan, selen, miedź, wit.- C; B3; E; B5; B2; B1; D3, biotyne i co najlepsze cena tych tabl. jest proporcjonalnie niższa od PregnaPlus. Hmm... jeszcze się skonsultuje na wszelki z farmaceutą i wtedy podejmę decyzję, ktory wybrać

Gość gość
słyszałam dobre opinie o ladee vit i niedawno to zakupiłam :) koszt jest niewielki, w aptece meliss niecałe 20 zł za opakowanie