Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ancymonka21

Jobseeker's Allowance i transfer pieniedzy do PL

Polecane posty

Planuje zjechac juz na stale do Pl. Chcialabym pobierac Jobseeker's Allowance juz w Pl, tylko ze podobno najpierw musze 4 tyg przed wyjazdem byc zarejestrowana w Job center. czy ten czas mozna skrocic jakos? Zalezy mi na szybkim wyjezdzie a jeszcze sie tam nie zarejestrowalam. Jak wyglada rejestracja w Job center i czy od razu moge im powiedziec ze chce wyjechac do Pl np. za tydzien i czy moge od razu zlozyc wniosek o transfer pieniedzy do Pl? Jakie dokumenty sa mi potrzebne?

Jesli wyjezdzasz z UK automatycznie tracisz prawo do Jobseekers allowance. Poczytaj sobie o tym na direct.gov, nalezy Ci sie tylko wtedy jesli jestes na terenie UK.

sory, dokladnie chodzilo mi o Contribution-based Jobseeker's Allowance, ktory moze byc transferowany do Polski

sory, dokladnie chodzilo mi o Contribution-based Jobseeker's Allowance, ktory moze byc transferowany do Polski

Kompletnie nie rozumiem twojego 'planu'. Czy ty po prostu chcialabys pobierac contribution-based Jobseeker's Allowance (jeden z dwoch typow Jobseeker's allowance - wyplacany do max 6 miesiecy) i nie szukac pracy w tym czasie w UK? A na dodatek jeszcze wyprowadzic sie do Polski i tam ta kase wydawac? Genialny plan ;) haha i jeszcze chcesz ich poinformowac zeby ci ta kase od razu na polskie konto wyplacali i zeby nawet nie starali sie ci tej pracy szukac... ehhh brak slow... nieuczciwosc nie zna granic

Gość Piotras---99987
hehe no większej bzdury dawno nie czytałem, "inteligentnie" to sobie wykombinowałaś :O pewnie, idź do Job centre i powiedz że ci się spieszy bo wyjeżdżasz do PL i niech ci wcześniej wypłacą. Żeby otrzymywać JSA trzeba regularnie stawiać się w JC i aktywnie szukać pracy. oszustka :O

chyba jestescie zle doinformowani... wyjezdzam do Pl wiec logiczne ze tam bede szukac pracy bo pieniadze same z nieba nie spadaja...ale skoro nalezy sie mi tzw. bezrobocie (na okres poszukiwania pracy) to moga oni transferowac mi go do Pl...w Pl nie moge sie o nie starac poniewaz nie pracowalam jeszcze w Pl tylko w Uk i tutaj placilam skladki i podatki wiec tutaj rowniez musze starac sie o zasilek

do Piotras - jest roznica miedzy JSA a Contribution-based Jobseeker's Allowance, ktory moze byc transferowany do Polski, wiec nie nazywaj mnie oszustka tylko poczytaj cos wiecej na ten temat.. widze ze wypowiadaja sie na kafe ludzie ktorzy zupelnie nie maja wiedzy w temacie

chyba jestescie zle doinformowani... wyjezdzam do Pl wiec logiczne ze tam bede szukac pracy bo pieniadze same z nieba nie spadaja...ale skoro nalezy sie mi tzw. bezrobocie (na okres poszukiwania pracy) to moga oni transferowac mi go do Pl...w Pl nie moge sie o nie starac poniewaz nie pracowalam jeszcze w Pl tylko w Uk i tutaj placilam skladki i podatki wiec tutaj rowniez musze starac sie o zasilek