Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuza111

poród

Polecane posty

Gość zuza111

Na 21 Listopada mam poród. I dziś tak dziwnie sie czuje spac mi sie chce plecy na dole mnie bolą. A wczoraj wieczorem po kapieli małam kilka skurczy. Czy to już poród? POMOCY

Gość zzaa
wybierz się na ktg to wykaże czy to skurcze porodowe czy przepowiadające

Gość Pewnie to
skurcze przepowiadające

Gość Koszyk guzikow
mnie tez bolaly plecy przed porodem i trwalo to juz do porodu kolejne 3,4 dni.... szczegolnie gdy sie polozylam to sie zaczynal ten bol, przypominajacy skurcze, przychodzacy falami i w pewnej chwili nie do wytrzymania....

Gość zuza111
czyli jakie? Bardzo sie denerwuje

Gość zzaa
przepowiadające to są ćwiczenia macicy. Porodowe skurcze jeśli już się zaczną to nie zanikają a wręcz się nasilają i są regularne. KTG!

Prawdopodobnie to są skurcze przepowiadające. Jak nic się nie dzieje i wyczuwasz ruchy dziecka to daruj sobie szpital bo i tak Cię odeślą. No chyba, że skurczę będą się powtarzać - wtedy jedź. A co do bólu pleców to ja też 2 - 3 dni przed porodem takie odczuwałam.

Gość Koszyk guzikow
Niestety moj bol plecow nie oznaczal skurczow.... zerowe byly, pomimo tego ze dziecko sie przesuwalo juz i zaczelo sie rozwarcie..... i praktycznie te bole byly identyczne przy porodzie, wiec takie to bylo dziwne. Aha i 2 dni przed zaczely mi odchodzic wody, ale saczyly sie i tez nei wiedzialam czy to wody czy nacisk na pecherz :) Niestty porod to wielka niewiadoma dla kazdego, ale jak masz watpliwosci idz do szpitala. Mnie lekarz gdy do niego zadzwonilam by spytac czy to juz, co robic, powiedzial by wziac ciepla kapiel. Jesli przejda te bole to nic sie nie mam martwic, oczywiscie zawsze moge przyjewchac i sprawdzic co sie dzieje....

Gość Zuza111
Ja jeszcze nie urodziłam i bardzo sie boje.