Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niebieska Maliwna

co mnie cieszy i denerwuje po porodzie

Polecane posty

Gość Niebieska Maliwna

Cieszy mnie - każda chwila z moja córką, nawet jeśli płacze, marudzi a ja padam na twarz ze zmęczenia - nasze chwile razem w trójkę i budowanie więzi i miłości takiej bezwarunkowej i na zawsze, czegoś takiego nie doświadczyłam wcześniej..... bo wszak z inną miłością bezwarunkową, tą od rodziców moich, miałam od zawsze i nie uczestniczyłam świadomie w jej budowie.... strasznie fajne uczucie! Denerwuje mnie - ciągle pytania o to czy karmię piersią - ciągłe pytania czy się cieszę z dziecka i czy cieszy się mój mąż (co mam odpowiedzieć? zacznę chyba mówić...nieeee....nie cieszymy się), tym bardziej że wszyscy wiedzą że ciąża była planowana, chciana i wyczekana.... - to że każdy mi wmawia że pewnie jest mi bardzo ciężko i że zobaczę jeszcze ile lat to potrwa.....

Gość ja miałam cc
mnie też wkurzają takie pytanie, najlepsze że trwają do tej pory. wczoraj sąsiadka do mnie mówi " ale fajny chłopczyk, piotrek ( mąż ) pewnie go lubi nie? " no nie kurwa, nielubi ale nie ma sumienia wyrzucić. jak urodziłam było to samo " ale piotrek się ciesz? " albo teksty " nie dokuczaj mamusi bo cię nie będzie kochała " " daj się tatusiowi wyspać bo cię z mamą do kotłowni wyniesie ". minęło dwa lata a ja do dziś pamiętam te wredne teksty

Gość elzbietka0101
Wasza trójka to nie rodzina, rodzina zaczyna się od 2+3

Gość Niebieska Maliwna
He he, niezłe te teksty i u Ciebie...nie spodziewałam się ich natężenia, chyba zacznę odpowiadać coś w tym stylu jak mówisz, najwyżej pół rodziny się urazi, ale co tam....

Cieszyło mnie wszystko, a zwłaszcza to że dziecko mam zdrowe dziecko.najbardziej denerwowały mnie teksty , że czemu nie karmię piersią, co ze mnie za matka i czy rodziłam sn czy cc.Dodatkowo denerwowały mnie kolki-cxzemu nas to spotkało i że mały tak się męczył a ja mimo swoich starań nie potrafiłam mu pomóc.

Gość elzbietka0101
no i zobaczymy jak bedziesz kochała kiedy dziecko opluje cię kaszką albo wróci pijane z gimnazjum

Gość ja miałam cc
no ja tak odpowiadałam bo mi już cierpliwości brakło. już w szpitalu ciotka zadzwoniła do mnie i się pyta czy piotrek też zadowolony. powiedziałam jej, że nie bardzo ale jakoś się przyzwyczai:P

Gość elzbietka0101
każde nowe dziecko powinno cieszyć w tym kraju, bedzie miał kto pracować na emerytury, zwłaszcza te wczesniejsze mundurówki i budżetówki...

Gość lolo6966
moja Malutka jeszcze w brzuchu (31 tc) juz nie moge sie jej doczekac :)

Gość Niebieska Maliwna
lolo..zobaczysz że będzie fajnie...i trzeba się uzbroić w cierpliwość do komentarzy i pytań, a nie do zachowania dziecka! Bo nawet jeśli daje popalić, to jest to bułka z masłem, szczególnie jeśli człowiek wie co to są prawdziwe problemy i zmartwienia, a nie nieprzespane noce czy płaczące dziecko!