Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość giselka

Gdzie byscie woleli mieszkac...

Polecane posty

Gość giselka

Hej. Mam z narzeczonym dziecko i za rok sie pobieramy. Jest nam teraz bardzo ciezko, zarabia tylko maz i to na dwoch etatach a to i tak za malo na wynajecie czegos wlasnego. We dwojke tak, ale juz z dzieckiem i oszczedzajac to ciezko. Takie czasy plus zycie w takim a nie innym kraju. Z dzieckiem nie ma kto zostac zebym i ja mogla pojsc do pracy ( mama i tesciowa pracuja), niani nie uznajemy wiec czekamy az synek podrosnie do zlobka. Mieszkamy u rodzicow meza, wiec ja przyszlam aby z nim tu mieszkac i zaluje.Jeden z powodow to to, ze jego rodzice sa przesadnie oszczedni ( sknery), potrafia wypomniec kazdy grosz, nie mozna gotowac inaczej niz oni, no i w ogole - wiecie jak to tesciowie. To tylko 1 z powodow. Maz jest przyzwyczajony do tego natomiast ja nie. Po slubie chcialabym wrocic do rodzicow z mezem i dzieckiem. Domy sa duze, nie ma problemu z przestrzenia ani wlasnymi pokojami, z tym ze umnie jest plus bo druga kuchnia jest wolna, do rachunkow dokladamy sie tyle ile mozemy - to samo byloby u mnie. Wiem tez ze to u mnie maz musialby sie przyzwyczajac ale jego praktycznie w dzien nie byloby w domu wiec duzej roznicy by nie odczul. Co byscie zrobili/zrobily na moim miejscu?

Gość kakakakakkakakakkakakaa
Ty już chyba wiesz co byś zrobiła, teraz pytanie czy mąż podziela Twoje chęci;-)

Gość giselka
ile mamy lat? fajnie byloby miec mniej... oboje ponad 25

Gość kakakakakkakakakkakakaa
Ale nie rozumiem o co pytasz autorko? Przecież ty już wiesz czego chcesz, mieszkać z rodzicami tak? Więc teraz pogadaj z mężem i dowiedz się co on na ten temat sądzi... co tu dalej radzic?

Gość giselka
Wlasnie chodzi o to, ze pochodzimy oboje z malych miasteczek, gdzie wiesci predko sie rozchodza, i narzeczony obawia sie troche ze jego rodzice byliby obgadywani, ze nie wiadomo jak tu bylo nam zle ze odeszlismy. Ludzie gadaliby i tak i tak, ale sama konfrontacja z przyszlymi tesciami przyprawia mnie o dreszcze....

Gość 12121212121212212122
a co maz na narzeczonego??? lubia sie?

Gość evelinkaminka
sory- chodzi o to ze mam narzeczonego - mieszkamy razem i za niedlugo slub wiec z przyzwyczajenia nazywam go juz ,,mezem" ;)

Gość evelinkaminka
wiec powtorze sie: Wlasnie chodzi o to, ze pochodzimy oboje z malych miasteczek, gdzie wiesci predko sie rozchodza, i narzeczony obawia sie troche ze jego rodzice byliby obgadywani, ze nie wiadomo jak tu bylo nam zle ze odeszlismy. Ludzie gadaliby i tak i tak, ale sama konfrontacja z przyszlymi tesciami przyprawia mnie o dreszcze....

Gość giselka
ta u gory to ja pod drugim nickiem

Gość giselka
z zadnego