Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ktos mi odpowie?? Z gory dziek

Jak to jest z tymi alimentami w UK??

Polecane posty

Tak sie wlasnie zastanawiam, moze ktos z Was udzieli mi prawdziwych sytuacji. Np mam znajoma ktora naprawde ma ciezka sytuacje, nie dostaje tych zadnych dodatkow i podala w Anglii faceta o alimenty. On skurczybyk w nosie ma totalnie swoje dziecko.. Jakos zakombinowal zeby mu nie sciagali z konta- usunal swoje zeby nie bylo ile zarabia dowodow ( nie wiem, chyba jest self employed), jakos podal polowe mniej niz zarabia (tego nie sprawdzaja jak jest naprawde??), czyli wychodza jej resztki totalne z jego wyplaty, a ten w dodatku od kilku miesiecy od ok 8 nie placi. Ma to w nosie. Jezdzi super fura, ma pieski, wycieczki, a jego dziecka standard zycia jest naprawde kiepsciutki.. I znam kilka takich przypadkow gdzie faceci tak oszukuja. Ale kurde, nikt tego nie sprawdza?? Nie scigaja ich?? Bo skoro matka dziecka podaje o te alimenty to chyba wiadomo ze potrzebuje tych pieniedzy. Niby w Anglii taka wielka sciagalnosc .. a oni nic nie robia.. Wie ktos moze jak kto jest naprawde?? Czy on tak sobie moze nie placic?? Skoro by nie musial to by przeciez w ogole nie mogla go o nie podac..

Czy moze ktos udzielic prawdziwych informacji>>

Gość kolinkaa
okropne ;( zgłoś się do urzędu, tak nawiasem: nigdy bym nie zaszła w ciąże, wiedząc, że sama się nie utrzymam, podziwiam te kobitki

Kobitka sie sama by utrzymala, ale ze ma dziecko, to juz nie jest tak latwo.. Ale nie o tym post... ;) Pozdrawiam.

Gość PanOdpowiedz
Dlaczego nie napiszesz poprostu ze tu chodzi o twoje dziecko ? A skad wiesz co ten jej ex facet niby ma i ile zarabia siedzisz mu w portfelu czy tylko czytasz glupkowate praca za granica.??

Gość PanOdpowiedz
Z tego co sie orientuje to moze go podac w Poslce o alimenty, i to on musi udowodnic co i jak. Niestety zyce w uk jest drogie, wiec latwo sobie wyliczyc czy mu starcza czy nie. Mam znajomych i nie wazne ze faktycznie nie maja na zycie sad przyznl takie alimenty , ze koles musi zapierdalac 12-14 godzin dzienni po 6 dni w tyodniu zeby w ogole jakos zyc. I tak zle i tak niedobrze.

A dlaczego mam pisac ze to ja, skoro to nie ja?? CO by mi robilo, skoro i tak jestem anonimowa???! Wiem, bo koles sie chwali owej kobiecie, bylej swojej, ile ma i co ma.. Zreszta ona wie bo mieszkala z nim, tak?? A ze on oszust wiec pytanie brzmialo- czy oni nic nie zrobia, a on sobie moze zyc bezkarnie?? I uzupelnie pyt- wiem jak jest, bo jest owa kobieta moja przyjaciolka.

A gdzie sad zadal takie alimenty, bo chyba nie w UK?? W Uk zasadzaja na podstawie zarobkow, a on zarobki ukryl. Niewazne. Oczekiwalam odpowiedzi, a nie tlumaczenia czegos bezsensu.

Gość matka alergika uk...
jesli jest self employed to byc moze dostaje sporo kasy za pracy w gotowce, a jesli tak - to nie jest to udokumentowane. Nie sadze jednak, zeby w UK pracujcac mozna bylo sie calkowicie bez konta obejsc. Jesli mieszkaja razem to niech nasle kogos kto to sprawdzi, moze powinna isc do CAB po rade po prostu.

Gość fnfkelm
child support agency to własciwy adres gdzie siię musi zglosic oni jej doradza co robic

Gość anciapnciaaaaii
to musis byc dopiero swinia,zbey wlasnemu dziecku nie dac gosza!! no chyba ze kase chce mamusia :P:D:D jak w wiekoszosci przypadkow

Gość zaw3sze sadzilam
ze ja ktos wyjezdza za granice, bylo nie bylo obce srodowisko - to powinien byc przebojowy, a nie o kazde pierdniecie sie pytac czy to sraczka czy zatwardzenie. Takie ciemiegi jak twoja kolezanka ktora nie wie czy po wyjsciu za prog ma isc na prawo czy lewo, powinni siedziec w Polsce za mamina spodnica. A nie jeszcze plodzic dzieci z nieudacznikami. Tyle ode mnie.

zaw3sze sadzilam Nie obchodzi mnie Twoje zdanie na ten temat, bo niby czemu?? Zadalam pytanie do osob ktore wiedza co nie co.. Co Twoja wypowiedz wnosi madrego do mojego tematu?? A co do reszty- tak ona ma przyznane z Child Support Agency, ale od kilku miesiecy on nie placi, a oni jakos nic nie robia zeby zaczac je sciagac..

tutaj w uk jest z tym problem, oni tam za bardzo nawet nie beda z niego sciagac no chyba ze pozwie go do sadu.. ale to tez trzeba miec dowody na pismie a nie same domysly. ale przynajmniej tutaj prawa ojca do dzieci sa ostro ograniczone, tzn jezeli nie jestescie malzenstwem to nawet jak facet jest wpisany w papiery jako ojciec to w razie rozstania musi ubiegas sie o prawa ojcowskie co potrafi sie ciagnac latami.. w polsce jest odwrotnie, praw ojcowskich mozesz pozbawic.

Niech najpierw idzie do CAB po rade. Jesli alimenty sa zasadzone ale nie placone, to powinien jej sie nalezec zwrot za te 8 miesiecy. Jesli ten facet jest self employed i ma dobrego ksiegowego to zarobki wykaze tylko minimalne przed sadem. A tak nawiasem mowiac Twoja kolezanka powinna sie byla zastanowic zanim zaszla w ciaze czy da sobie rade bez pomicy.

Do Czerwona Wiewiórka A nie pomyślałaś o tym, że ta koleżanka, zanim zaciążyła to była z tym facetem i żadne z nich nie myślało o rozstaniu, tylko w momencie kiedy okazało się że ona jest w ciąży, to ona zwinął żagle?Niestety do zrobienia dziecka trzeba dwojga.Gdzie jest ten ojciec, który wiedział gdzie wkładać fiuta, ale teraz nie wie co to odpowiedzialność za swoje czyny?