Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to jeest

Co ludzie myślą o "liceum zaocznym" oraz o technikum?

Polecane posty

Gość jak to jeest

bo o zawodówkach niezbyt miło sie słyszy....Jest cos takiego jak opinia ogólu, co zatem myślą o liceum dziennym takim zwykłym, zaocznym oraz o technikum dziennym?>

Gość jak to jeest
no wezcie

Nie ma sie czym chwalić, ale chodzi o to żebyś miała maturę, potem już nikt nie pyta skąd ją masz

Gość desperatka123654
ja bym poszła do zawodówki! po 2 latach mam zawód! a tak 3 lata liceum potem 3 albo 5 studiów po to zeby miec jakis zawód! jakbym poszła na fryzjerke teraz zarabiałabym krocie w Irlandii albo Anglii bo w Polsce to nic nie ma sensu

Ale to o lo zaocznym, technikum dzienne jest tak samo dobre jak lo dzienne, a nawet lepsze jeśli jakiś fajny kierunek :)

Ja ukonczylam liceum i już będac na studiach załowałam, ze nie poszłam do technikum o profilu informatycznym. To tylko rok dluzej a na studia poszlabym z wieksza wiedza niz z liceum i z praktykami na koncie. Wsrod moich znajomych coraz bardziej popularny jest pogląd, ze technikum jest lepsze niz liceum, wiele osob przez dlugi czas zalowalo, ze zdecydowali się na liceum (choc to nie przeszkodzilo im ostatecznie w dostaniu sie na studia i ukonczeniu ich) ale wszystko tez zalezy od profilu - jezeli ktos planuje studiowac medycynę, to tylko liceum z profilem biologiczno-chemicznym, jeżeli prawo czy cos typowo humanistycznego to tez liceum. No i jak juz wspomnialam, ostatecznie wszystko zalezy od profilu, bo zawsze mozna isc do liceum na jakis profil typowo scisły jak matematyka z fizyką, ale prawda jest taka, ze podział na profile to lekka sciema, tak czy siak naładują Ci głowę historią czy j. polskim a matma czy geografia będą lezec i kwiczec, jak to w liceach bywa. Choc teraz do liceów wchodzi nowa podstawa programowa mająca ,,usprawnic'' system nauczania...

Gość jak to jeest
Jaka wiesz?

Gość jak wybierasz szkołę to
raczej nie kieruj się tym, co ludzie o niej myślą :D A tak serio, to zależy po co Ci matura: jeśli ma być po prostu kluczem do dalszej nauki w szkole policealnej lub wyższej, to nie ma znaczenia absolutnie żadnego skąd ją masz. Nikt nawet nie będzie tego czytał. To zaleta reformy edukacji Jerzego Buzka :)

Gość gość
Nie masz wykształcenia średniego, nie masz matury? Przerwałeś edukację i nie wiesz co dalej? U nas możesz ukończyć szkołę PODSTAWOWĄ, GIMNAZJUM lub LICEUM dla dorosłych. CZESNE i WPISOWE 0 zł!! Przyjmujemy tez na wyższe semestry. Polecamy również kurs eksternistyczny - szkoła średnia w mniej niż 1 rok ! U nas rekrutacja trwa cały czas. Rozpoczynasz w lutym lub wrześniu ! Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne! Zapraszamy do naszego Sekretariatu w centrum miasta: Zielona Góra, ul. Dworcowa 39/1 tel: 883070678, 683070678