Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poradźcie coś

Okropny ból kosci ogonowej

Polecane posty

Gość poradźcie coś

Jestem na praktyce w obiekcie hotelowym, dziś miałam do roboty "zrobienie" łóżek - ściaganie pościeli, nakadanie nowej, poprawianie, dużo też dzwigałam. A teraz wyję zbólu. Nie mogę się ruszać, boli mnie okropnie okolica kości ogonowej. Ani się schylić, ani wyprostować. Wstawac pomaga mi chłopak. Bardz mnie kłuje przy próbie poruszania się. A najgorsze jest to, że nie wiem, czy przypadkiem jutro znowu nie będę musiała iśc na pokoje. Najchetnoej rzuciłabym to cholerstwo, ale nie będę miała zaliczonego semestru, a nie wiem, czy pójdą mi tam na rękę, wiadomo, że praktykanci są do najgorszej roboty i łatwo z takiej siły roboczej nie zrezygnują. Ale wracając do meritum, co mi pomoże na ten ból bo ja już nie wytrzymuję...

Gość poradźcie coś
Boli mnie trochę kark dodatkowo, a także jakby prawe biodro i noga. Moje kolezanki, zktórymi byłam nie skarzą się na takie objawy, arobiły to samo, co ja... Przeciez ja się ruszyć nie mogę:(

Gość okolica ledzwiowa cie boli
widocznie masz albo slaby gorset miesniowy albo masz juz jakies skrzywienie, nawet nieduze moze dawac takie objawy

"to wmacnia szkielet miesniowy." oczywiscie mialo byc gorset miesniowy :D 🖐️ musisz pocwiczyc i to porozciagac. jeszcze robienie nozyc i nogami tak wiesz, na boki nozyc i rowerek, ale nozyce sa lepsze.

Gość poradźcie coś
skrzywienie kręgosłupa? Bo mam stwierdzoną niewielką skoliozę odcinka piersiowego.

no wlasnie, odcinek piersiowy jak jest skrzywiony, to cala reszta siada, niestety. wstan od kompa i zacznij cwiczyc, powolutku, tyle ile dasz rade

Gość poradźcie coś
ale ja nie dam rady, nawet nie wstanę z krzesła sama. Kurde, chyba muszę iśc do lekarza.

a może dysk Ci wypadł jakiś?

kurde wiesz bo ja tak miałam że mnie usztywniało i w chuj bolało, ale z bólem i to bardzo dużym, ale wstawałam.... a weź się połóż na płasko w takim razie na ziemi, spróbuj chociaż, i te nożyce porobić, delikatnie

oczywiście wszystko bardzo powolutku! bo najgorsze co możesz teraz zrobić to siedzieć w bezruchu...

Gość poradźcie coś
dziękuję Ci za pomoc:) To bardzo miłe! Miłegow ieczoru zyczę:)

i jeszcze pomocne jest jak sie lezy na plecach, rece za glowe, nogi napiac, tak jakbys chciala sie najbardziej wydluzyc. a jeszcze jedno cwiczenie jest takie, ze lezysz rowno na plecach, rece wzdluz tułowia, i lewą nogę "przekładasz" na prawą stronę (zgiętą nogę) tylko tak, że ramion nie odrywasz od podloza, ma się kręcić tylko ten odcinek lędźwiowy, i na odwrót - prawą nogę w lewą stronę. powodzenia! musisz sprobowac sie przelamac i rozruszac! 🌻

Gość gość
Może wystarczy zmienić materac na porządny i poduszkę ortopedyczną do tego? Ja mam materac Viscotherapy i sprawuje się idealnie.