Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ryz na sypko

jak gotować ryż na sypko ?

Polecane posty

Gość ryz na sypko

no jak? Gotuje 15 minut jak pisze to wychodzi twardy gotuje dłużej to jest ciapa kutwa jak gotowac ryz ? normalny zas mi sie przypala a woreczku nie udaje sie albo twardy albo ciapa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hghhh
najlepiej w garnku do gotowania mleka, nie przypali się. Na szklankę ryżu 2 szklanki wody, zagotować i wstawić garnek pod pierzynę, sam dojdzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość po ugotowaniu, sprawdzisz
czy jest miękki, po prostu spróbujesz, przecedź na sitku z tego kleju (ja zawsze gotuje w większej ilości wody, którą przelewam później przez sito) i na jak już ryż odparuje z wody to na patelni posmarowanej oliwą go trochę przypraż. Zawsze tak robie i wychodzi sypki i w ogole sie nie skleja

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kupuj ryż paraboliczny
nawet ten tani - z biedronki czy lidla, 20 min i jest ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja gotuje ryz w parowniku
i w smaku jest o niebo lepszy od gotowanego w wodzie, w dodatku nie ma opcji, ze w parowniku ryz bedzie 'rozgotowany'

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dupalablada
paraboiled

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryz na sypko
dzieki kobitki ❤️

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a dlaczego wlisz na stałe
na sypko to nie ługotujes, to pocebuje casu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×