Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jemioła jak nic

Właśnie odkryłam,że jestem pasożytem, nierobem i nieudacznikiem wg. kafeterii...

Polecane posty

Gość jemioła jak nic

Wedle forumowych standardów jestem pasożytem i nierobem. Wyszłam za mąż za 10 lat starszego faceta. On miał mieszkanie w którym obecnie mieszkamy. Moja pensja starczała jedynie na jedzenie. 2 lata po ślubie zdecydowaliśmy się na dziecko. Po macierzyńskim poszłam na wychowawczy i siedzę na utrzymaniu męża. Na dodatek wyszłam za mąż mając 21lat,a dziecko urodziłam miesiąc po obronie pracy magisterskiej,więc dyplom mam bo członkowie komisji bali się,że im tam urodzę :p Ot taki obraz młodej matki wyłania się z większości wypowiedzi tutaj.

Gość hahahahahahaahah dobre !
hihi

Gość singielka800
a ja własnie odkryłam , że takim samym nierobem żerujacym na innych jest mój ojciec :(

Gość jiojioo
no coz, nie da sie ukryc, ze jestes zalezna od faceta i za wiele w zyciu nie osiagnelas, ale jesli ci to odpowiada, to nikomu nic do tego🖐️

cóż. przynajmniej zwiększyłaś liczbę Polaków. to się chwali.

Gość @zielona
tez urodzil dziecko i siedzi z nim w domu?

Gość z grubej rury (...)
jemioła jak nic -> na kafeterii bogami są ludzie, którzy nie mają dzieci, żyją sami dla siebie i są mega wykształceni, zarabiają mega pieniądze i mają mega małe mózgi : ) nie przejmuj się tylko ciesz, że spotkało w życiu takie szczeście. Wiecznie w domu siedzieć nie będziesz :)

Gość @zielona
chodzi o ojca singielki 800

Gość jemioła jak nic
No właśnie. A kiedyś to było normalne,że kobieta wychodziła za mąż i po jakimś czasie rodziła dziecko. Jakbym nie chciała być na utrzymaniu męża to bym po macierzyńskim wróciła do pracy,ale jak można z własnej woli 6 miesięczne dziecko oddać do żłobka lub niani pod opiekę? Serce by mi chyba pękło.

Eeeee to ja mam jeszcze gorzej :D my dostaliśmy mieszkanie od rodziców :D nawet nie wiesz jakie to przestępstwo :D a poza tym jestem jeszcze lepsza od Ciebie bo dopiero studiuję i nie zarabiam :D jeszcze mój biedny, biedny, biedny i poszkodowany mąż musi sam tyrać na żłobek żebym ja mogła sobie studiować :p

Gość jemioła jak nic
Ale ja się nie przejmuję,bo to była nasza dobrowolna decyzja. Tylko mnie poraża co tutaj ludzie (ponoć dorośli i ponoć matki) piszą.

Gość singielka800
@ zielona , dziwne stwierdzenie , jego problem , to żerowanie na innych

Gość sisisasa
Eeee tam, zaraz nieudacznikiem. Jestes po prostu osoba zalezna od kogos innego. Ale to twoj wybor. Z wszelkimi konsekwencjami. Kazdy uklada sobie zycie jak uwaza za sluszne i nikomu nic do tego. Gorzej jak nie bierze sie pod uwage tzw: czarnych zyciowych scenariuszy i potem jest placz i prosby o wsparcie. Jak to mowia, kazdy jest kowalem wlasnego losu, jeden wykuje arcydzielo, drugiemu wyjdzie zwykle gowno :D

Gość z grubej rury (...)
dobrze napisane: ponoć dorośli i ponoć matki :) kiedyś zadano na kafe pytanie ile powinna zarabiać kobieta by utrzymać siebie i dziecko: odpisano, że powyżej 3000 bo co miesiąc trzeba na siebie wydać conajmniej 500 zł. Wniosek? Kobiety na kafe to wysoko postawione księgowe :)

jak można być na czyimś utrzymaniu będąc zdrową dorosłą wykształconą osobą. możesz kupować, autorko, tylko to na co on Ci pozwoli?

Gość jugo
spoko, tu na kafe akurat siedzenie z dziećmi jest bardzo popularne i dotyczy 90% kobiet na tym dziale. za to te, które ośmieliły się wrócić do pracy i serce im przy tym nie pękło to dopiero żałosne wyrodne matki które w ogóle nigdy nie powinny były się decydować na dziecko ;) rada dla Ciebie - wchodź na forum w godzinach przedpołudniowych, wtedy trafisz na "swoich". bo wieczorami to niestety tu czasem zaglądają te wredne i wyrodne...

Gość jemioła jak nic
My mamy 4 tysiące na 3 i bardzo dobrze się utrzymujemy. Wniosek-jestem super księgową co wspaniale zarządza budżetem :D

Gość z grubej rury (...)
niektórzy nie wezmą pod uwagę, że kobieta nie ma z kim dziecka zostawiać a na opiekunką ją nie stać a taniej jest gdy siedzi w domu :)

Gość jemioła jak nic
Jugo,ale ja nie uważam,że kobieta,która wróciła do pracy jest wredna i wyrodna-mi by pękło serce,ale kobiety są różne,zresztą z różnych powodów wracają-większość jednak raczej musi niż chce. Whedif kupuję to na co mam ochotę. Mam kartę i nigdy nie pytam czy mogę sobie coś kupić. Jeśli są jakieś większe wydatki typu mebel czy jakiś sprzęt to wybieramy to wspólnie i kupujemy,a takie codzienne rzeczy jak jedzenie, chemia, kosmetyki czy ciuchy kupuję sama. No chyba że chodzi o coś dla męża i nie jestem pewna czy np. dany fason marynarki mu się spodoba,to dzwonię i pytam.

Gość od strony materialnej
a co zrobisz autorko jak któregoś pięknego słonecznego dnia mąz przyjdzie do domu z taką oto nowiną ; zakochałem się i chce rozpocząc zycie z inną kobietą , miedzy nami wypaliło się uczucie , chce zebyś jak najszybciej wyprowadziła się z dzieckiem poniewaz uważam ze dziecko powinno byc przy matce , powiedz co wtedy ?

Gość hahahahahahaahah dobre !
autorko ty mi pokaż te dorosłe tutaj ! wchodzisz na topiki gdzie są mamusiami już,ciężarnymi albo starają się? przecież tam średnia wieku to 22 lata ,o jakiej Ty dorosłości piszesz. I chcesz mi powiedzieć ze te "dorosłe" mają pojęcie o tym co piszą? błagam Cie.

Gość jemioła jak nic
Mnie by było stać na opiekunkę,ale nie zaufałabym obcej osobie i nie powierzyłabym dziecka. Jak już będzie kumate i będzie w stanie powiedzieć że ktoś go uderzył, nakrzyczał itp. to wtedy jest zupełnie inna sytuacja. Ale nie zaryzykowałabym takich "atrakcji" jakie dzieci miały w tych żłobkach,co ostatnio odkryli...

Gość jugo
jemioła, ale ja nie rozumiem jednego... po co się tłumaczysz na forum, po co się denerwujesz wpisami obcych Ci osób, po co ten temat w ogóle? dobrze Ci tak jak jest? to super! co Cię obchodzi, co o tym myślą inni? pójdziesz do pracy, żeby użytkownicy jakiegoś tam forum byli zadowoleni? a to co napisałam o wyrodnych matkach - chciałam Ci pokazać, że co byś nie robiła to zawsze znajdzie się grupa ludzi, którzy Cię skrytykują. siedzisz w domu z dzieckiem na utrzymaniu męża - jesteś pasożytem bez ambicji. wracasz do pracy - jesteś zimną suką która nie kocha swojego dziecka. co byś nie napisała zawsze znajdzie się ktoś, kto Ci przywali, bo on akurat wybrał inaczej i może nie do końca się z tym czuje dobrze...

Gość jemioła jak nic
Od strony materialnej-w trakcie trwania małżeństwa kupiliśmy kawalerkę,którą mąż przepisał na mnie-czyli jest cała moja. Wynajmujemy ją. Pakuje swoje zabawki,przeprowadzam się i składam pozew o alimenty.

Gość mnie sie najbardziej
podoba ten argument, ze kobiety powinny chodzic do pracy zawsze majac na uwadze, ze mąż moze je kiedys zostawic.:D tak tak, ja tez o tym myslalam juz na sluibym kobiercu , mowiac tak :D ja jestem jeszcze wiekszym pasozytem, mam odchowane dziecko a nie pracuje bo mi sie nie chce i nie oplaca, maz swietnie zarabia. Sen mi z powiek nie spedza mysl co bedzie jak kogos sobie znajdzie..bo wtedy ja sobie znajde prace. To jest takie proste :D

Gość jemioła jak nic
Jugo ja się nie denerwuję ani nie przejmuję. Jestem bardzo asertywna,więc nikt obcy na siłę mi swojego zdania nie narzuci. Forum jest od dyskutowania i właśnie chciałabym podyskutować i dowiedzieć się skąd taki pogląd?

Jemiolo, w takim razie krotkoterminowo jestes w jakis sposob zabezpieczona, ale z alimentow nie da sie wyzyc godnie i wygodnie... Gdybym byla w podobnej sytuacji jak Ty, to dla wlasnego dobrego samopoczucia pracowalabym chociaz na czesc etatu, zeby nie wypasc z obiegu i, zeby w razie kryzysu maz nigdy nie zarzucil mi, ze jestem pasozytem, nierobem. Wychodze z zalozenia, ze kazdy jet kowale, wlasnego losu i jesli jest mu dobrze z jego zyciem, to innym nic do tego. Zatem jesl dobrze Ci w takim zyciu, to sie ciesz i dbaj o nie na swoj sposob. Pozdrawiam.

Gość z grubej rury (...)
ja myślę, że takie poglądy wygłaszają czasem kobiety, które są w takiej sytuacji jak Ty :) tylko wiele się do tego nie przyzna

Gość z grubej rury (...)
lilith-marlie - zgadzam się.