Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luna0207

Padam. karmienie nocne

Polecane posty

Moja czteromiesięczna córka budzi sie w nocy co godzin na jedzenie. Karmię piersią. W dzień potrafi nie jesć nawet 4 godzin. PRóbowałam dać jej mm ale jeżeli tylko poczuje, że to nie moje mleko to jest wielki ryk. MAcie moze jakies pomysły, żeby tak często nie jadła

Gość z grubej rury (...)
jedyne co mi przychodzi do głowy to ustalić pory karmienia i nie karmić na tzw. żądanie

Gość jugo
odciągnij mleko i daj jej z kleikiem ryżowym albo kukurydzianym. ale ryżowy ma bardziej neutralny smak

Gość taki twoj los
budzi sie co godzine w nocy na jedzenie, bo widocznie tyle potrzebuje, poza tym wlasnie w nocy masz najlepszy pokarm, najbardziej wartosciowy, wiec sie ciesz, ze dziecko tak chetnie je. Moj ma 10 miesiecy i tez budzi sie w nocy co godzine. Ostatnio pierwsza pobudka po 3 godzinach, pozniej po poltorej i co godzina, co 40 min do rana.. ale uwierz, da sie zyc, na pewno sie przyzwyczaisz :) Najwazniejsze, ze dziecko rosnie zdrowo, no i lubie tą nasza bliskość :) W nocy jest taki spokojny (je przez sen), a w dzien nie da sie zlapac i poprzytulac, tylko by latał i sie bawił!

kaszkę jej podawałąm. Pierwsza pobudka była po dwóch godzinach potem normalnie co godzinę.

Gość taki twoj los
i jeszcze jedno. Uwierz mi, że czas tak szybko leci, ze nie nadążasz się nacieszyć tym niemowlaczkiem, bo z chwilę to już dziecko, które coraz mniej Cię potrzebuje... Aż w końcu dorasta i wyfruwa z gniazda.. Dlatego ciesz się tymi chwilami, nawet gdy jesteś zmęczona.

Kochana to jest tak, że dopóki karmisz piersią to musisz liczyć się z tym, że tak samo długo będziesz karmić w nocy :) mój synek przestał jeść dopiero gdy miał 22 miesiące i do tego właśnie czasu budził się na karmienie :) albo to wytrzymasz, albo bedziesz w nocy podawać bardziej sycące pokarmy

rozumiem wstawac w nocy, żeby dziecko nakarmić ale co godzinę. Nawet nie mam kiedy tego odespac bo małą w dzień śpi ze 3 razy po 20 minut

Gość ojtam ojtam
nie sądze że budzi sie co godzinke i jest glodna - raczej jesteś jej żywym smoczkiem a je przy okazji.. porobowałas dawać jakiegoś? ps. mój synek ma 2 latka, nie jada od 7 m-ca życia w nocy a i tak sie budzi z 5 razy a teraz ma katar to juz wogóle masakra..

Gość zapomnialam nicka
tez to przechodzilam...oj wygladalam jak zombi. moj synek budzil sie w nocy co godzine, czasem co pol, bylam wykonczona. najgorsze bylo to, ze nie chcial nic jesc procz mojego mleka do 7mca zycia, zero kaszek czy nawet kleikow w moim mleku, na wszystko mial odruch wymiotny. do 11miesiaca zycia tak sie budzil a teraz ma 17mscy i przesypia prawie cala noc, zasypia o 20 i budzi sie 5-6, daje mm i spi do 8, jednak iejadkiem pozostal...malo ktore produkty mu smakuja:(

Gość truskawka9832
a co ty myslalas, ze bedziesz miec dziecko i bedziesz sie wysypiac???

Gość mamakarmiącapiersią
Jestem okropnym śpiochem a karmię tak siedem miesięcy i da się trzeba się tylko przestawić. Staram się chodzić spać w miarę wcześnie, w nocy podaje pierś zapieram plecy zwiniętą kołdrą i podsypiam a dziecko ssie. Pierwsze dwa karmienia są po 2,5-3 godzinach, następne co godzinę albo nawet nie. Pomimo zmęczenia bardzo cieszę się, że je w nocy ponieważ w dzień interesuje go wszystko oprócz jedzenia, choć wcześniej był małym żarłoczkiem. Nie mam żadnej rady z wyjątkiem jednej nie roztkliwiać się nad sobą i jeszcze cieszyć się każdą chwilą bo czas szybko ucieka.

Gość gość
Ciesz się ze nie ryczy bo moja 4 miesięczna nie dość ze budzi się milion razy to jeszcze czasem tak się rozpłacze ze nie idzie jej uspokoić, nawet karmiąc piersią, muszę ja obudzić całkiem i na nowo usypiać ... tez już nie wiem jak się nazywam:/

Gość gość
A prbowałaś dac przed spaniem Viburcol? Zobaczysz, że dziecko przespi noc i wstanie usmiechniete, wypoczete. Ty zreszta też.

Gość gość
Wydaje mi się że powinnaś w dzień ustalić stałe pory, może dziennie zapotrzebowanie nadrabia w nocy.

Gość gość
na moja corke ten viburcol nie dziala w ogole:\

Gość gość
Daje w czopkach viburcol przed spaniem i zawsze działa.