Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iolugrdsg

17latka z rakiem piersi ?

Polecane posty

Gość iolugrdsg

Witam , mam 17 lat, prawie 18.. zaczęłam sobie jakis czas temu wkrecac 'badanie' piersi bo zobaczyłam w telewizji...i ciagle sobie wymyslam ze czuje jakies guzki itp.. ze moge cos miec... kiedys przed okresem przy ucisku bolała mnie prawa piers ... wczesniej mnie tez bolały przed okresem ale nie tak..lub po prostu nie zwracałam na to uwagi bo nie dotykałam ich... teraz jestem w 19 dniu cyklu ... mysle ze tak około owulacji ..moze przed bo cykle mam zazwyczaj długie 36-39 dniowe.. i znów mam schizy i ciagle 'macam' piersi.. tym razem lewa podczas ucisku mnie boli ale nie zawsze ...czasem tak zaboli obok sutka ... jak zapomne o tym to mam spokuj a jak chociazby raz cos tam mnie ukłuje, zaboli to juz ciagle się dotykam i sprawdzam...co o tym sadzicie ? nie moge pojsc do lekarza ..wiem ze nie jestescie jasnowidzami ale ocencie

Gość hmmhmmhmmm
nie bada sie piersi przed okresem bo nic sie nie wyczuje, tylko po na początku cyklu. Kup sobie w aptece tzw fantom piersi, to bedziesz wiedziała na co zwracać uwagę. Przed okresem, w trakcie okresu i w okolicach owulacji piersi często bolą.

Gość Uroczy Szymuś
Max Zalander von Klaun Cię wyleczy jeśli masz nowotwór piersi. On daje sobie głowę uciąć za skuteczność swoich metod.

Gość bgnfgrrrr
mnie tak bolą 2 tygodnie przed okresem ,że muszę spać na plecach, nie mogę ściągnąć stanika i w ogóle robią się fioletowe i dwa razy wieksze

Gość Szamanka777
spokojnie, w 99 procentach nic Ci nie jest, po prostu tak działa sugestia. Sama mówisz, że jak zapomnisz o tym, to nic Ci nie dolega, a jak tylko sobie przypominasz, to nagle czujesz rózne bóle. Zresztą, w ciągu miesiąca organizm kobiety przechodzi róże fazy, i to nic dziwnego, że np. piersi bolą Cię w czasie okresu. Wiem, że to Cię nie uspokoi, bo mam tak samo jak Ty. Moja rada - idź do lekarza, on Cię zbada, utwierdzi Cię w przekonaniu, że nic Ci nie jest i przynajmniej będziesz spokojna. Nie ma sensu zadręczać się bez powodu ;)

Gość Lolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
dziewczyno predzej zachorujesz na innego raka niz na raka piersi takze daj spokój

Gość hmmhmmhmmm
Miałaś w rodzinie kogoś z rakiem piersi ze tak się stresujesz?? jeśli tak to możesz zrobić badanie na obecność genu BRCA1 i BRCA2, jak go nie masz to będziesz spokojniejsza, jeśli masz to warto pomysleć o programie profilaktycznym.

Gość iolugrdsg
dziękuję bardzo za odpowiedzi:)

Gość marchew z groszkiem
Ogladalam pierwsza milosc, grazyna zachorowala na raka piersi, po obejrzeniu tego odcinka zaczelam badac piersi i co? Wyczulam sporego guza, byl to wlokniak jedtem dwa miesiace po wycieciu...

Gość iolugrdsg
nie nie mam nikogo z rakiem piersi w rodzinie .. wiem ze przed okresem i w czasie bolą piersi... ale teraz jestem w 19 dn cyklu i przy ucisku mnie boli ale nie za kazdym razem

Gość iolugrdsg
marchew z groszkiem ile masz lat?

Gość marchew z groszkiem
22...

Gość marchew z groszkiem
Idz do lekarza rodxinnego to sie uspokoisz jak sprawdzi co i jak...

Gość mama007
guzki w piersiach, które mogą być złośliwe, nie bolą

Gość marchew z groszkiem
Mama007 musze ci zaprzeczyc...

Gość iolugrdsg
nikt więcej się nie wypowie? ponoc 90% zmian w piersiach to zmiany łagodne.. znacie jakies przypadki osobiscie kiedy dziewczyna 17-20 letnia miała raka?

Gość marchew z groszkiem
Ja nie wierze w te procenty ale wiekszosc zmian u kobiet w naszym wieku to zmiany i ja taka mialam. Przestan czytac glupoty w necie, idz do lekarza rodzinnego moze sobie tylko wkrecasz ze cos masz

Gość marchew z groszkiem
To zmiany lagodne mialo byc,zgubilam wyraz:)