Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oddac do adopcji czy zostawic?

Za miesiac urodze dziecko!!! Nie wiem co dalej?

Polecane posty

Gość oddac do adopcji czy zostawic?

Za miesiąc zostanę mamą. Nie wiem co dalej. Zachować dziecko czy oddać prosto do adopcji. W przyszłym tygodniu skończę 18lat. W sumie to mam zagwarantowaną pomoc ze strony rodziny ojca dziadka od 12 roku życia wychowywał mnie ojciec. Wtedy matka zostawiła mnie i nie interesowała się mną. Nie chciała mnie znać. Dzwoniłam do chłopaka, on powiedział że ma dopiero 18 lat i jest za młody na bycie tatą. Co zrobić? W domu zaczęli urządzać już pokoik dla dziecka. Ja jeszcze nie wiem co dalej zrobię.

Gość LKLKLK
Autorko:) na początku będzie ciężko,ale nie oddawaj go do adopcji,przecież są ludzie, którzy chcą pomóc Ci:) Głowa do góry:)

piszesz że matka Cię zostawiła, chcesz zrobic to samo? przecież ojciec Ci pomoże, rodzą dzieci o wiele młodsze od Ciebie i dają rade Ty też dasz :)

Gość masz na decyzję trochę więcej
poczekaj aż dziecko się urodzi i postaraj się podjąć decyzję w oparciu o swoje sumienie, bez niczyjej presji. Bo ojciec czy trolle z kafe nie wychowają za Ciebie dziecka. Kobieta, która oddaje dziecko do adopcji nie jest wyrodną matką, a dla dziecka jest to często lepiej, ale miej na uwadze, że to decyzja nie do cofnięcia, kiedy już zapadnie, dlatego warto się przemyśleć to sto razy i w dupie mieć opinię innych.