Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AUSIA

Zapalenie spojowek???

Polecane posty

Gość gość
na zapalenie spojowek mozna wyleczyc bez pomocy lekarzy na szczescie ;) polecam krople Starazolin, mi pomogly

Gość TRYWAGA
Często zapalenie powodują nicienie(np. demodex lub inne). Warto zrobić badanie na obecność nicieni - kilkanaście zł. Ja przez parę lat co parę miesięcy miałem zapalenie spojówek, aż trafiłem na okulistę, który mi doradził pozbycie się nicieni przez stosowanie preparatu "Demoxoft" -opakowanie 100 ml. ok 30 zł, smarować powieki i okolice na noc. Od 3 lat mam spokój. Radzę spróbować.

Gość martyna88e
Nigdy nie zapomnę przechodzenia przez zapalenie spojówek. Jest to okropne uczucie, bo nie można normalnie na nic patrzeć. Najlepiej zamknąć się w ciemnym pokoju i nic nie robić. U mnie był to objaw zarażeniem nużeńca. Wyczytałam o tym na stronie nuzeniec.com.pl i szybko zrobiłam badania. Na szczęście już się wyleczyłam.

Gość gość
na zapalenie spojowek polecam krople starazolin ;) mialam ostatnio i po tygodniu zakrapiani mi przeszlo ;)

Gość gość
Moje czerwone i łzawiące dostały z odsieczą allertec. Po dwóch dniach było zupełnie inaczej. Teraz już tak nie męczą i nie pieką.

Gość asik8777
Lubię sobie czasem przeczytać jakieś artykuły związane ze zdrowiem, zdrowym odżywianiem, chorobami itd. Trafiłam ostatnio na taki temat, jak nużeniec i z ciekawości weszłam na stronę nuzeniec.com.pl, aby dowiedzieć się czegoś więcej. Jednym z objawów jest właśnie zapalenie spojówek.

Gość gość
Mnie na zapalenie spojówek pomogły trzy rzeczy. Oko mi bardzo spuchło i było mocno zaczerwienione, a w nocy nie mogłam go sama otworzyć, tylko za pomocą palców. Zaczęłam przykładać sobie zaparzoną czarną herbatę, naprzemiennie z rumiankiem i wkraplaniem do oka soli fizjologicznej. U lekarza nie byłam. Po krótkim czasie oko powróciło do normalnego stanu.

Gość gość
Powiem wam, że ja wieczorem zrobiłam kompres ze świetlika a teraz mam przy sobie starazolin. Dzięki niemu mogę pisac na kompie i nie trę co chwilę oka.

Gość gość
Oprócz kropli biorę allertec, dzięki niemu nie mam kłopotów z kaszlem i swędzącą skórą. Niestety lato to dla mnie ciężki sezon, bez leków byłoby marnie.

Gość gość
Z doświadczenia mogę podpowiedzieć, że starazolin jest lepszy i szybciej działa. Dwa razy miałam do czynienia z zapaleniem spojówek i jeden lek był kiepski w działaniu a drugi naprawdę mi pomógł. To ni przyjemnego,mieć całe czerwone oczy, które na dodatek swędzą lub pieką, i mas ochotę cały czas trzeć oczy.

Gość gość
Mnie dzisiaj dopadło, podobno wyglądałam jak zoombi w pracy. Przeczytałam i kupiłam czerwony starazolin, nie będę czekać na rozwój sytuacji, to w końcu oczy. Nie wiem tylko jak będę pracować przy komputerze.

Gość czerwonamiska
Byłaś u lekarza pierwszego kontaktu? Może to nie spojówki?

Gość pakipaki33
dla mnie najlepiej jest zastosować krople do oczu Starazolin. Mi pomogły jak miałem problem z zapaleniem spojówek.

Gość gość
Sami spamerzy od nużeńca, lekarzy i kropli, dzięki, Starazolinu nigdy nie kupię

Gość czapcia

Ja bym tam nie bagatelizowala problemu z oczami.. bez wzgledu na to czy to spojówki czy nużeniec czy jeszcze cos innego.. na piekace i suche oko pomoga napewnoi chusteczki retinea titiol bo one maja wlasciwosci znieczulajace ale do lekarza wybrac sie trzeba tak czy siak.. i osobiscie nie polecam wkrapiania do oka nic na wlasna reke

Gość elwira

Często zapadałam na zapalenie spojówek. Leczono je antybiotykami, a ono natychmiast nawracało. Dopiero okulista z gabinetu www.okulisci.wroclaw.pl wysłał mnie na badania alergologiczne i okazało się, że to alergia na promienie słoneczne. W tej chwili prawie nie zdejmuję okularów przeciwsłonecznych i zapuszczam kropelki przeciwuczuleniowe przypisane przez mojego wspaniałego okulistę.