Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polka1234

poronienie przy zdrowej ale wczesnej ciąży, proszę o radę

Polecane posty

Gość Polka1234

Cześć dziewczyny, jestem na początku mojej drogi ciążowej. Bardzo boję się poronienia, nie wiem dlaczego, bo nigdy wcześniej nie poroniłam. To moja pierwsza ciaża. Chyba wszystko przez to, że najpierw się słyszy jak to ciężko zajśc, później jak łatwo stracić... nie wiem już co myśleć. Jestem w trakcie robienia badań(wnika mają być w poniedziałek), do gina chodzę dość reguralnie. Gin powiedział, że ciąża jest zdrowa, żyjąca(obecnie jestem w 7 tygodniu ciąży). Nie miał problemu z zobaczeniem pęcherzyka. Powiedział, że jest ładny pęcherzyk żółtkowy prawidłowo umiejscowiony, przy następnej wizycie powiedział, że zarodek ma dobre położenie, serduszko bije. a przy kolejnej(musiałam go odwiedzić i się skonsultować ze względu na plamienia co jakiś czas rano) stwierdził, że przez te kilka dni widzi ładny postęp rozwoju zarodka. Ponadto stwierdził, że nie mam żadnych krwiaków zrostów w macicy, kosmówka się nie odkleja, a plamienie spowodowane jest jedynie rozszerzającą się i zdecydowanie bardziej(przez ciązę) ukrwioną macicą i nie jest to niepokojący objaw. Zaznaczę, że moja siostra(jest po 30)juz od ok. roku stara się o dzidzi, jednak nic nie wychodzi. Boję się. Proszę o pomoc i Wasze cenne rady. ps. mam 25 lat.

Gość ojtam ojtam
wyluzuj się i nie stresuj - wiem że się latwo mówi bo ja sama się przejmowałam ale pomyśl jaki dopiero jest stres po porodzie, z noworodkiem i przy kazdej chorobie itd - ciesz się ciążą - rób co mówi lekarz - więcej nic nie możesz zrobić poza nie stresowaniem się

Gość szz
Naczytałaś się za dużo na temat poronień i zagrożeń ciąży, teraz nie łatwo ci będzie o tym zapomnieć. Prawda jest taka, że im bardziej zależy na dziecku, tym bardziej będziesz się denerwować czy wszystko z nim w porządku. Ja radziłabym ci przede wszystkim odłączyć internet albo chociaż zablokować strony na których tak straszą i dbać o siebie i dziecko według zaleceń lekarza. Pamiętaj że twój stres tez szkodzi dziecku, nie ma co zakładać najgorszego. Wiem, że łatwo powiedzieć, sama jeszcze nie jestem w ciąży ale marzę o tym i wiem że nawet kiedy uda mi się zajść będe panikować i martwić się o zdrowie i życie maleństwa. Jeśli naprawde sobie nie radzisz z tymi obawami przejdź się do psychologa, może troche cię uspokoi

Gość Ja jestem w 13
tygodniu ciąży. Również miałam obawy z tym, że ja juz jestem po 3 pobytach w szpitalu. Od jakiś 2 tyg jest ok i stres już trochę mniejszy. Badania mam wszystkie ok maleństwo się dobrze rozwija.

Gość K.klemntyna
Nie ma czegoś takiego jak zdrowa czy chora wczesna ciaza. Fizjologiczne mozna poronic do 12 tyg.

Gość Polka1234
Nie ma co się czepiać szczegółów, jeśli dość dobry lekarz mówi, że zdrowa ciąża, pewnie miał na myśli, że zarodek na tą chwilę prawidłowo się rozwija, a macica jest w porządku. Dziwne żeby do laika mówił zawiłym językiem.

Gość podbijam temat
tez sie boje i tez jestem w pierwszym trymestrze ciazy. dokladnie 6 tydzien i 5 dzien