Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makalakaka

czy bita śmietana na śnieżce...

Polecane posty

Gość makalakaka

wytrzyma do jutra bez opadnięcia? zrobiłam ciasto cytrynowca, jedna warstwa to bita śmietana i przykryte to wszystko biszkoptem...czy ta śmietana nie opadnie i wytrzyma do jutra po południu?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
oczywiście, że opadnie. jeśli ma to być warstwa, to powinnaś wymieszać ją z rozpuszczoną żelatyną. a to była prawdziwa śmietana czy mleko z proszkiem?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość makalakaka
o kurde, to była śmietana 30% i dodałam do tego śniezke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość makalakaka
up

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja nigdy nie mam
"zaufania" do bitej śmietany czy przymie odpowiednią konsystencję i zawsze czy to do warstwy w torcie czy do jakiegoś ciasta na wierzch -zawsze dodaję trochę żelatyny, nie jest wyczuwalna w smaku a mam pewność że postoi na stole , czy w lodówce kilka dni i się nie rozpłynie. a jeśli to ma być jeszcze jako warstwa i przykryte drugim biszkoptem tak jak pisze autorka to już obowiązkowo żelatyna

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ***stokrotka
ja ubijam tylko śmietanę 36% procent, bez polepszaczy, i ciasto trzymam w lodówce. Nigdy z nim nie miałam problemów następnego dnia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marzenia się spełniają_*
jeżeli ciasto ma stać, to też dodałabym koniecznie żelatyny - możesz zdjąć warstwę biszkopta, usunąć bitą śmietanę i zrobić nową z żelatyną, wtedy będzie gwarancja, ze dotrwa do jutra jeżeli robię niedługo przed podaniem i wiem, że zniknie całe (np. pavlova zawsze znika cała) to wtedy nie daję żelatyny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marzenia się spełniają_*
normalnie robiłabym tak, jak stokrotka :) ale sklepowe śmietany czasami lubią płatać figle, jeżeli ciasto ma wyjść na 100%, to wolę się zabezpieczyć żelatyną

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość makalakaka
no to po ptokach :( juz nic nie zrobie, bede miała nauczke na przyszlość :) dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Marzenia się spełniają_*
wstaw jak najszybciej do lodówki, podkręć chłodzenie na maksa i może nic się nie stanie ;) a nawet jeżeli popłynie, to nie mów gościom ;) znając życie większość i tak nie zauważy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×