Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszszynka

'skopiowane' imię dla dziecka - co wy na to?

Polecane posty

Gość myszszynka

Od ponad 2 lat marzyłam o ciąży, zastanawialiśmy się z mężem jak nazwiemy dziecko, jak urządzimy pokoik itp. Trudno nam było się porozumieć co do imienia, ale w końcu udało nam się znaleźć kompromis i postanowiliśmy że jak będzie chłopiec, nazwiemy go Kacper, a jak dziewczynka - Diana. O naszych planach nie mówiliśmy nikomu z rodziny ani znajomych, bo wyśmiali by nasze marzenie o dziecku w ówczesnej sytuacji finansowej. W maju urodziła moja kuzynka, z którą mam bliski kontakt. Nazwała syna Kacper.Nie mam jej tego za złe, bo widać gust ma dobry a o moich zamiarach nie wiedziała, ale krótko po jej porodzie zobaczyłam w końcu dwie kreseczki na teście. Czy to wypada żebym nazwała synka (jeśli to będzie synek) tak samo ? Z tą kuzynką widujemy się często, jej ojciec jest moim chrzestnym, mamy wspólnych dziadków u których spędzamy dużo czasu. I co, nagle dwóch ich prawnuków w podobnym wieku ma mieć tak samo na imię ? Jak byście sie zachowali w mojej sytuacji? odpuścilibyście? mąż się już uparł na to imię...

Gość teraz ta sama śpiewka
nazwij sobie kacper to twoje dziecko :)

Gość fgfgfggff
duszek kacper, co za idiotyczne imię

Gość jamototu.
mam psa Diane.... :/

Gość kleara
nie nazwałabym juz tak samo. i tak powiedza ze skopiowałas. a poza tym jest duzo ładniejszych imion niż Kacper np Krystian, Karol, Sebastian. Kacper i Filip obstukane jak nie wiem

Gość myszszynka
kleara , niestety nie podobają mi się żadne z proponowanych przez ciebie imion. Gdyby to tylko ode mnie zależało wybrałabym oryginalne imiona jak np Teodor, Edgar, Nadar, ale mężowi nie pasują. On sie tak na tego 'Kacpra' napalił, jak w końcu się dogadaliśmy że nie wiem jak go teraz przekonać że przez moją rodzinę nie powinniśmy nazwać synka tak jak mu się wymarzyło.

Gość kacper, imię dla
alkoholika :o

Gość reyggttuy
ale paskudne imię kacper , jak dla chomika albo zabawki szmacianego pajaca co wy z tych ludzi chcecie zrobić, własne zabawki przytulanki ? przecież ten dzieciaczek fasolka będzie kiedyś dorosłym męzczyzną , o tym te głupie pindy nie wiedza :O jest tyle pieknych imion dla człowieka - Piotr, Wiktor, Karol, Adam ,Aleksander itd

Gość teraz ta sama śpiewka
to, ze idioci nadają ludzie imiona zwierzętom to już przemilczmy :o

Gość pieprzniczka solniczka
Nie kopiuj. A swoją drogą ja też miałam wybrane imię dla córki, a w czasie ciąży zmieniłąm chyba z 3 razy zdanie. I teraz córa nosi zupełnie inne imię niz w zamierzeniu. Może wam też się przywidzi co innego. Weźcie z mężem kalendarz (najlepiej taki gdzie jest duuużo imion) i wybierajcie :)

O Boze a po co te komentarze odnosnie wyboru imienia, kazdemu sie podoba co innego a pytanie Autorki nie odnosilo sie do "podobania" lub"nie" wybranych przez nia imion. To Twoje dziecko i dlaczego masz tak nie nazwac? beda dwa Kacperki i fajnie, mysle ze sie o to nie obrazi ( nie?) Wiadomo ze bd takie podejrzenia, zazartuj ze obie macie dobry gust :)

Gość imię dla córeczki
wybrałaś śliczne, moja ma tak na imię.. ale Kacper, o nie! wyobraź sobie, dyrektor szkoły, Kacper jakiś tam... takie niepoważne, jak dla mnie zresztą, teraz co drugi to Kacper

Gość orchideaaaa
Karol jest fajne :)

A może przestań autorko myśleć tylko o swojej dupie (bo mnie się podoba i koniec!), a pomyśl o swoim dziecku? Jak myślisz, jak będą się czuli chłopcy w niemal tym samym wieku, będą się często spotykać, może się polubią, będą razem bawić... :O No żenada. Ktoś ich będzie wołał i co: Kacpry, chodźcie na obiad? Dzieci to nie tylko słodkie niemowlaczki, bo one potem dorastają.

Gość ahahahc
Edgar? Nadar? co to za imiona. Ludzie to już nie wiedzą , jak nazwać swoje dzieci :/

Daj dziecku na imię jak Ci się podoba.W końcu każdemu wolno wybrać dowolne imię,a to że kuzynka tak nazwała swoje dziecko nie znaczy,że Tobie nie wolno.Macie podobny gust i tyle.

Jeśli dzieci będą miały inne nazwiska i innych dziadków to wg mnie możesz nazwać Kacper. Pradziadek moze mieć dwóch wnuków Kacprów, gorzej jakby mial tak mieć dziadek.

Gość kobitamloda31
ja bym dała inne imie, przecież jest tyle ładnych i nieoklepanych imion, uważam że bez sensu zeby w rodzinie powtarzały sie imiona, w rodzinie mojego tak jest i zawsze tak jest że ktoś mówi np o Marcinie i zaraz pytanie ale kóry?

Gość zgadzam sie z wszystkimi
KACPER to okropne imie. zycze temu dziecku zeby bylo dziewczynka

Gość posłychaj i nie obraź sie
wybacz, z całym szacunkiem, ale imie Kacper jest okropne. Nie dość że co drugi chłopczyk to Kacper albo Kuba to naprawde nie chcesz zeby Twoje dziecko było indywidualnie nazwane a nie przez "modę"...? nie chodzi mi o Brajana czy Toma ale normalne, fajne, pasujące dla Twojego synusia imię. To Twoje dziecię i Twoja sprawa, ja na Twoim miejscu napewno nie nazwałabym tak samo syna jak ktoś tam w rodzinie.. Dziwią mnie takie kopiowane decyzje rodziców. Byłabym zniesmaczona gdyby ktoś nazwał tak samo dziecko jak ja. Co miałabym niby wtedy zrobuic? powiedzieć no daj spokój nie widzisz ze takie imie już jest i głupio bedzie jak sie spotkamy z dziecmi?! nie wiem czy chcesz byc indywidualna na tyle ze kopia imienia Ci nie przszkadza czy jesteś aż tak nijaka.

Gość hgfdshjD
Nazwij dziewczynkę "Kacper", będzie niepowtarzalnie :P

Gość zgadzam sie z wszystkimi
w ogole to wiekszosc matek nie mysli o tym ze ich dziecko bedzie przez wiekszosc zycia doroslym czlowiekiem. Imie Kacper jest osmieszajace dla dojrzalego mezczyzny :O

Gość malinka wiśniowa
też uważam to imię za okropne, takie jakies kojarzące się z farfoclem, no powagi trochę. Dorosną te dzieci i za 30 lat będą pracować na stanowiskach z takimi imionami, szkoda mi ich

Gość madziamadziula
kacper mi sie nie podoba, moj syn ma na imie Tomek po moim mlodszym bracie, ktory zreszta zostanie jego chrzestnym;)

Gość pracujaca21
Mi bqrdzo podaba sie imie Leon

Gość diviannna
kacper to normalne imie, nie wiem co macie przeciwko, a z tym kopiowaniem to ciezko, jak widujecie sie czesto, blisko mieszkacie to nie bardzo a z drugiej strony skoro twojemu mezowi tak bardzo sie podoba to tak nazwijcie a po trzecie moze to bedzie dziewczynka a ty juz sie zamartwiasz, wyluzuj mala