Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona:(:(:(

jak jest z waszymi dziecmi?

Polecane posty

mam synka 2latka,wychodzimy codzien na spacer przewaznie na podwórko to sie wybiega,ale dzis musialam wyjsc dalej,wiec synka w wozek.na dworzu byl 40min(2stopne na plusie jest,zero wiatru).miał na sobie body z krótkim rekawem rajstopy spodnie cienka bluzka gruba bluza i gruba kurtka czapka szalik rekawiczki i byl nakryty we wozku tym ochraniaczem na nozki,chodzi o to czy nie byl za dlugo na spacerze czy nie byl ubrany za lekko jak na siedzaca pozycje.jak to u was?prosze o odpowiedzi

up

Gość ja mam corkę 1,5 roku
wychodze z nią popoludniami po starsze dziecko do przedskzola. Jakieś pół godz siedzi w wózku. Ma zazwyczaj rajstopy grube, body na to bluzkę, sukienkę i kurtkę, czapka, szalik, rękawiczki sciaga wiec nie zaklądam no i to okrycie od wózka wiec twój syn jest chyba cieplej ubierany. Moja i tak jest cieplutkla czasem nawet zgrzana.

Gość dfgthyju
to w co ty byś go chciała grubiej ubrać- trzy warstwy pod grubą kurtką, dwie warstwy na nogach pod kocem i osłoną to sporo. na pewno nie jest zbyt lekko ubrany. Moja córka (9 miesięcy) jeździ w body, bluzce i średnio grubej kurtce. rajstop nie nosi- ma spodnie i naciągnięte na to getry. przykrywam ją średniej grubości kocem. ma też czapkę- ale nie futrzaną i szalik.

Gość dfgthyju
wiem, ze według niektórych ubieram dziecko stosunkowo lekko. Jej jest jednak w sam raz.

tylko moj ma zawsze chlodne stupki i raczki ale kark i nosek cieply

Gość .......to.....ja..............
Moja po 30 min. wróciła. Sama chciała bo jej zimno było. Wydaje mi się że po prostu muszą się przystosować do zimna.

w tym,ze twoje dziecko nie bylo akurat za lekko ubrane, bylo dosyc dobrze i ciepło ubrane No nie mozesz dziecko przegrzewac,bo jego organizm nie bedzie zahartowany

Gość co za pytanie
a czym ty kobieto jestes zaniepokojona. ubieraj dziecko wg swojego uznania. czy sa wogole jakies limity czasowe ile dziecko moze byc na dworze? sprawdz kark czy ma zimny czy nie to bedziesz wiedziala czy mu cieplo. Jakby innych problemow nie bylo.

Mój synek ma 2,5 miesiąca i ubieram go lżej niż autorka. Dzisiaj np. miał na sobie pajacyka z długimi rękawami i nogawkami, na to takie cienkie półśpiochy do kolanek, dodatkowe skarpetki, spodnie welurowe, bluza z kapturem welurowa, czapka i rękawiczki, przykryty w wózku kołderką. Na spacerze byliśmy 1,5 godziny, po powrocie do domu był cieplutki, więc na pewno nie zmarzł.

Za długo? Przecież na dworze jest na plusie. Ja ostatnio z moimi wieczorem byłam chyba z półtora godziny. Potem spali w nocy jak zabici. A co, jak będzie z -5? Nie będziecie w ogóle z dziećmi wychodzić? Czy tylko na 10 minut? A potem "Moje choruje" "A moje też znowu chore". U moich póki co poza lekkim katarem nic nie było.

Gość jagienkaa
Moim zdaniem zbyt ciepło go ubierasz. Body cienka bluzka gruba bluza i gruba kurtka, ja bym takie zestawienie zastosowała przy -5 :D Ja ze duzo młodszym dzieckiem wychodziłam w srogą zime na 2 a nawet 3h :D ale ja mieszkam w górach, do zimna śniegu mrozu jesteśmy przyzwyczajeni ;)

Gość jagienkaa
* z miało być nie " ze" :D

Gość yukki
o ja matka niedobra :) mój synek (21 m-cy) przy temperaturze powyżej 0 stopni ma tylko dwei bluzki/sweterki niezbyt grube i kurtkę taką jesienną niezbyt grubą. do tego cały czas zdejmuje czapkę i nie da sobie założyć rękawiczek. a i nie nosi jeszcze rajstop - sztruksy /dżinsy i skarpetki. I od kiedy chodzi nie wyobrażam sobie czymkolwiek nakryć w wózku bo 10000 razy go wkładam i wyciągam. Zdaniem strszych pań na spacerze zawsze jest ubrany za lekko, ale jakoś do tej pory ani razu nie chorował.

Gość spoko spoko :)
był ubrany ok

Gość mermaid moor
Dlaczego zamiast spożytkować czas na coś przydatnego jak choćby ćwiczenia mięśni brzucha, powtarzanie słówek z niemieckiego, ugotowanie zdrowego obiadu, zakupy tak wiele kobiet tutaj zadaje tak durne pytania? To jakiś żart?

Gość weronkaa
a co powiecie na to ze ja jezdze w taka pogode z dzieckiem rowerem. corka za 5 miesiecy skonczy 4 latka.

Gość mamamamamam1010
a ja jezdze rowerem z 18 miesieczniakiem i biegam z nim w parku w specjalnym wozku w temp. -2 i okolo 1.5 godziny. nawet kataru nie ma :D daj spokoj autorko moim zdanie dziecko za cieplo ubrane

Gość cradlee
Autorko, skoro uwazasz, ze jest za cienko na taka pogode ubrany, to spytaj tesciowej, jak powinnas ubierac swoje dziecko. Dziecko Twoje ma 2 lata, do tego czasu powinnas chyba juz wiedziec, czy jest zimno- czy cieplolubne i do tego dostosowac jego ubior. Ja Tobie nie moge powiedziec, jak masz ubierac swoje dziecko, bo mnie to guzik obchodzi, jesli dziecko nie choruje. Skoro dziecko jest zdrowe, to wszystko w porzadku i ubralas je dobrze. Jesli jednak wydaje Ci sie, ze to za malo, to zadzwon do tesciowej ;) Pozdrawiam

Gość weronkaa
myslalam ze jestem wuyrodna matka. ze woze rowerem corke.

Gość fsdasd
ja zakładam rajstopy+spodnie takie podszyte cienką bawełną body z długim rękawem i bluzę podszytą cienkim polarem na to kurtka, czapka i szalik przeważnie w takim stroju jest mu ciepło bo sprawdzam kark, ale syn ek przeważnie chodzi i biega

zakładam body z dl rekawem i rajtuzy, mam dość miśkowy kombinezon, czapkę z szalikiem zakładam i buty zimowe. Naprawde jest jej ciepło. Raz zalozylam wiecej to sie przegrzala mi az spociła.