Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba alkoholiczka

Czy tak mocna głowa jest normalna, czy to już alkoholizm

Polecane posty

Gość chyba alkoholiczka

Jestem 22 letnią dziewczyną. Potrafię wypić pół butelki wódki i ogarniać wszystko. Mało tego, przy piciu wódki często popijam sobie piwkiem, więc zdarza się, że wypijam pol butelki a do tego ze 2 piwa. Wczoraj wypilam jakieś 300 ml wódki kolorwej 30%, do tego kilka fajek wypaliłam i byłam praktycznie trzeżwa. Troche byłam wcięta i miałam słowotok, ale nic poza tym. Mogę wypić butelke wina sama w ciągu godziny i też być trzeźwa. Czy powinnam się niepokoić? Biorąc pod uwagę fakt, że jak miałam 18 lat to wystarczało mi 5 kieliszów tych najmniejszych i byłam kompletnie pijana.

Gość holaaaaaa
hahha :D ja mam również 22 lata bywa , że wypijam i całą flaszkę , a nic mi nie jest;-PP wrecz bym powiedziała , że masz słaby łeb ;-P

Mocna głowa zależy od wielu czynników.Ale jeśli notorycznie tyle pijesz(co powodem do dumy by dla mnie raczej nie było),to tak-masz problem alkoholowy.

Gość malinka wiśniowa
jakbym tyle wypiła, toby mnie nogami do przodu wynieśli :D

Gość wejherland
zgadzam się - to normalne... jakbyś była po takiej ilości pijana to znaczy,ze miałabyś słabą głowę..

Gość niczt
SPOKO, jak bylam na studiach moglam cala butelke wodki wypic, do tego piwo i nic. chlopaki spijali sie a ja nie:) lekki belkot najwyzej:) ciesz sie. Nie ma nic bardziej zalosnego niz laska pijana po jednym drinku/kieliszku a takie tez kolezanki mialam:) teraz to nie wiem bo wodki nie pije, ale cale winkoi spoko moge wypic i nic:)

Gość chyba alkoholiczka
pije 2-3 razy w tygodniu, wypijam tyle za każdym razem.. Chyba że pije samo piwo to wtedy wypilam ok 4, wiecej nie moge bo strasznie mi brzuch wywala :D

Gość malinka wiśniowa
czyli co, laska pijana po butelce wódki jest ok, a laska pijana po jednym drinku już nie?

Gość ty się tym dziecko
chwalisz? Czym i komu chcesz tu zaimponować?

Gość malinka wiśniowa
e tam wstyd, niech sie sama wstydzi

wstyd nie jest jak sie zna swój umiar to możesz pic 2 drinki całą noc czy 2 piwa całą noc i sie bawic, gorzej jak dzieczyny nie znają i wypijają te 2 piwa na raz i rzygaja po krzakach

Gość malinka wiśniowa
a tu popieram dlatego ja ograniczałam się przy ludziach zawsze, bo gadałam głupoty i pisałam głupie smsy

W tym wieku też mogłam dużo wypić, po 2 latach imprezowania i chlania przeszło mi to :)

Mam koleżanki które pija jak stary chłop, sama mało nie pije bo przed wyjsciem na impreze ywpijam butelke wina szykujac sie, ale nigdy sie nie przewracałam itp nie rzygałam i nie robiłam głupot. A mam koleżanki któe dwa drinki i robią głupoty jak nie wiem, ale mam tez takie które wiedza jak sie upijają i poprostu nie piją wiecej niż mogą.

A co mnie obchodzi kto ile wypija? Jedna po 2 piwach sie dobrze bawi inna po pół litra. Wszytsko zalezy od dnia, raz ywpije 2 piwa i tak jak piszesz fazka jest i koniec bo wiem ze sie nie skonczy dobrze a innym razem moge usiąść i pic 12 godzin. Ważne żeby sie zachowywac jakos i nie robic sobie wstydu

Gość gość
Witam. Ja pije 2 butelki wina w 2 godziny. Nie jestem pijana. Kontempluje wtedy swiat. Ogarniam temat po ciezkiej stresujacej pracy. Nie moge pic z ludzmi ,ktorzy po 3 kieliszkach wina nie moga wiecej. Rozumiem to ale moje procentowe mozliwosci oczekuja kompana, ktory to ogarnie. Czy jestem alkoholiczka? Wielu z Was powie ze tak. Ja osobiscie lubie to. Lubie pic . To mnie rozluznia, rozbawia. Nadaje troche kolorow w tej zwyklej codziennosci. Kazdy ma swoje zdanie. Ja akceptuje zdanie kazdego ale nie z kazdym musze sie zgadzac

Gość gość
alkoholizm jak sama nazwa wskazuje osobę, która nie może się obejść bez alkoholu. nie ma znaczenia jaki efekt u niej wywołuje. jeden lubi jak się porzyga i może innym pochwalić "rzygałem dalej niż srałem", drugi lubi się dużo śmiać, trzeci dzięki temu ma okazję wydobyć z siebie ukrytego lwa np. łamiąc kobiecie rękę, a czwarty lubi pospać na łonie natury. wszystkich łączy jedno - uwielbiają skutki spożycia alkoholu

Gość gość
Nie wiem, czy jesteś alkoholiczką, ale wiem z pewnością, że nie potrafisz całkowicie obiektywnie ocenić czy jesteś całkiem czy tylko trochę pijana kiedy już coś spożyłaś. Zdrowemu człowiekowi trudno to ocenić a alkoholik ma zupełnie zaburzone postrzeganie siebie samego. Jeśli chcesz miarodajnej oceny poproś kogoś o nagranie Cię na wideo podczas takiej kontemplacji świata, spróbuj prostych testów typu przejść po linii prostej itp. Mechanizm powstawania uzależnienia nie jest do końca zbadany, jednak prawie zawsze alkoholik jako jeden z ostatnich dostrzega, że ma problem.

Gość gość
Picie przez dziewczynę jest żałosne