Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZleBadania

Złe wyniki badan niemowlecia, martwie się... Chyba bardzo zle...

Polecane posty

Gość DLACZEGO ZNOWU TY???
www.meditel.pl Pod tym adresem uzyskasz darmową poradę lekarza lub położnej. Zniknij wreszcie bo jeszcze kilka tematów założysz i ktoś faktycznie powiadomi policję i opiekę. Ale tak,tak wiem poprzednie tematy nie były twoje.

Gość blagam nie porownojcie norm
Doroslych do wynikow dzieci!!!! Poczytajcie jak jest u dzieci a potem panikujcie. Wyniki sa ok. Do psychiatry niech ida ci co wysylaja cie natychmiast do lekarza albo hematologa. Wyluzuj.

Gość macie teraz głupie
krzykaczki haseł '' tylko cyckami karmic dziecko'' dziecko chore !

na wynikach masz normy dla dorosłych, ale tak czy siak hgb dla dzieci jest od 10,8 więc jakis tam niedobór jest powinnaś dostać żelazo w tym momencie następuje wymiana krwi płodowej na swoją i prawie każde dziecko ma takie wyniki, to norma poza tym limfocyty do 7 roku życia sa zawsze większe niż granulocyty, a wynik 72% jest w normie, dla niemowlaków jest 75

Gość ZleBadania
A skad masz takie normy? Kurcze, dzieki, juz sie do szpitala zbieralam.

no,lekarz powinien zobaczyć wyniki, ale panikować nie ma co nie wiem też jakie są normy dla prób wątrobowych dla dzieci, ale zapewne też inne niż dla dorosłych a do szpitala to po co?

Gość ZleBadania
no bo mnie nastraszyly a dzis piatek i lekarz dopiero w poniedzialek

mój młody miewał limfocytów i ponad 80% i hematolog nawet słowa nie rzekł w tej sprawie a na izbie przyjęć wszelkie wirusy tylko czekają żeby Was naprawdę dopaść, nie jest to dobre wyjście jak masz takie obawy, to może lekarza do domu ściągnij jak masz taką możliwość ogólnie normy asatów za zazwyczaj do 40, a u was jest to niezauważalne przekroczenie tylko te leukocyty w moczu lekko ponad normę

a dla 3 miesięczniaka 70 ml to jak dla ciebie pół szklanki rosołku bez kluseczków, mimo karmienia piersią

Gość a jaki poziom żelaza?
Dziecko miało badane żelazo?

Gość decyzja jak każda inna
przeciez te wyniki są ok,o co ten hałas?

Gość ZleBadania
No ja mam wlasnie normy jakies lewe, a to laboratorium dzieciece niby. Dziecko mialo sluz w kale i nocami popiskuje, stad te badania. Ostatnio nie bylo leukocytow w moczu. No wlasnie nie chce jej ciagle ciagac po lekarzach, tam dopiero wirusow..

Gość enkepenke
www.dziecko24.pl wejdz tu w ciazgu jakis 2 godz lekarze odowiadaja na pytania.

Gość ZleBadania
Mialo, zelazo to 95 - w normie.

Gość cvbnmcfvbn
i co wyniki morfologii w normie...dziecko nie traci na wadze bez powodu, infekcja układu moczowego jest bardzo częstą przyczyną. Jeszcze zaraz ktoś napisze, ze matka zaszkodziła karmiac piersią :/

Gość ZleBadania
A moze jakas alergia pokarmowa??? Martwia mnie zwlaszcza te proby watrobowe. Czemu ja mam inne normy?

Gość do 3 rz aspat i alat
Sa podwyzszone.

Gość juz trzeci raz z rzędu
zatruwasz forum tymi samymi pytaniami zamiast juz dawno iść do lekarza ! kobieto ty jesteś nienormalna i twoje dziecko powinno sie znaleźć pod inna opieką a ty w psychiatryku ! Od siedzenia pisania i czytania nie wyzdrowieje !!jak mu sie coś stanie to mam nadzieje że odpowiesz za to !

Gość cradlee
A czy Ty Autorko myslisz, ze tu lekarze siedza, coby na Twoje pytania non stop odpowiadac? Dziewczyny daly ci Linki do poradni internetrowych, skoro nie masz mozliwosci pojscia z dzieckiem do lekarza. Ale ja na Twoim miejscu spakowalabym dzieciaka i pojechalabym na pogotowie, jak nie dzisiaj, to jutro, dla pewnosci i w doopie bym miala ze mnie wysmieja. Jak mi moja mala po raz pierwszy sraczki dostala a weekend byl to w niedziele pojechalismy do szpitala. Wszystko wyszlo ok, ale ja bym spac nie mogla, gdybym nie miala pewnosci. Tobie sie dziwie, ze normalnie potrafisz tu siedziec godzinami, skoro z wynikami Twojego dziecka jest cos nie w porzadku. I panikujesz tutaj, zamiast wziac sprawy w swoje rece. Zdrowia zycze i pozdrawiam

Gość fsdasd
każde laboratorium ma wlasne normy w zależności od metodyki badań i NIE każde laboratorium zamieszcza na wyniku normy dla dzieci - moogą to byc normy dla dorosłych; najlepsze normy ma lekarz w głowie po drugie, warto szukać laboratorium które robi rozmazy ręczne a nie komputerowe, bo komputerowe nie są miarodajne a jeśli chodzi o limfocyty to syn do tej pory ma ponad 70 i lekarz mówi że u dzieci tak czesto jest nawet do 3 rozku życia jeśłi chodzi o anemię to 3 miesiąc jest najgorszy na takie badania, bo dziecko przestawia się już w 100% na samodzielną produkcję krwinek i wyniki w tym czasie kuleją najbardziej, ale jescze i tak nie są jakieś tragiczne jeśłi się martwisz to dzwoń do jakiegoś pediatry i mu powiedz co i jak, albo jedz na dyżur

Gość fsdasd
zerknę jeszcze na wyniki syna ze szpitala, ale muszę poszukać, bo wydaje mi isę że tam normy prób wątrobowych byly tak do 50

Gość fsdasd
nie mam norm na wypisie, mam tylko wartości synka: ALT:30 i AST 49 i lekarz nam mówił że aspat jest w górnej normie, ale ciągle w normie; bilirubina 2,6 - synek miał wtedy ok roku a morfologia po 3 mieisącach życia była taka: RBC 3,47 Hgb - 10,2 HTC - 30 lekarz móił że lekka anemia, kazałpodawać multicebio i wszystko się poprawiło a limfocytów miał 77 wtedy a śluz w kale u dzieci piersiowych to norma, syn też miał

Jak się martwisz po prostu idz do specjalisty i niech on oceni wyniki. U nas było żelazo coś ledwie ponad 9 a o anemii nie bylo słowa. Lekarz wypisał Ferrum, żeby podawac dziecku i później kontrola czy nie spada i tyle wszystkiego ;) A te normy to czesto u dzieci sie wyniki wahaja i nic to nie znaczy :) Wiec wynik w rekę i do lekarza. !

asiamt ma rację, dokladnie tak jest. My mielismy cos kolo 10 wynik to nie dostalismy zelaza jeszcze. pani dr powiedziala ze nie potrza. Ja tam tylko mówie ze nie ma co grzebac w necie szukac po normach roznych itd. jak lekarz zleciła badanie, to teraz niech lekarz oceni jaki wynik ;)

Gość moja cora tez miala podobnie..
sluz w kale i non stop kupa. Karmiona byla piersia i okazalo sie ze to nietolerancja laktozy. Z dnia na dzien sluzu bylo wiecej. Wbrew pozorom sluz przy karmieniu piersia.nie jest do kpnca normalny. Zrobilismy test kerrego i wyszedl najwyzszy stopien IV. Mala tez nam nie przybierala na wadze i bolal ja brzuszek od czasu do czasu. Wlaczylismy nutramigen na zmiane z moim mlekiem poprawa byla widoczna odrazu- kupy bez sluzu dziecko przybieralo na wadze.