Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszmer

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć jak rowie na pastwisku? Konflika izrael.-palest.

Polecane posty

Gość oszmer

No właśnie, w czym rzecz jeśli chodzi o konflikt izraelsko-palestyński? Wszędzie czytam o tym wiadomości, ale nigdzie nikt nie wyjaśnia źródeł tej wojny, nie wiem jakie są przyczyny, kto jest tą "złą" stroną, kto jest poszkodowany, a kto jest tym ogniwem zapalnym. Proszę Was.

nikt nie powie prawdy i nie postawi się żydom bo od razu zrobią z niego antysemitę mimo iż ta osoba będzie miała rację ;]

Gość jhkgjgh
temat załozył idota co zaraz sam go sobie rozwinie,dziękuje i żegnam

Gość Pierwotną przyczyną
konfliktu jest,to,że Żydzi wyznawcy judaizmu postanowili się po Holokauście osiedlić w Palestynie,zamieszkałej przez Arabów,którzy prawdopodobnie są potomkami starożytnych Żydów.

Gość za 12 min
Glowne media sa kontrolowane przez zydow, to co ogladamy w tv i czytamy w gazetachjest mocno filtrowane. Prawdy sie dowiesz z niezaleznych zrodel

Gość żyd jest problemem
To jest geneza problemów tego świata 🖐️

Gość chodzi o to,ze te ziemie
historycznie ( Biblia) naleza sie zydom, ale troche pozniej opanowali je muzułmanie( Palestynczycy), ktory tu b dlugo mieszkali. Zydzi stworzyli panstwo Izrael po wojnie, bo uwazali,ze te ziemie sa odwiecznie ich, Palestynczycy tego nie przyjmuja do wiadomosci, bo to oni tam od dawna są. I nie ma madrych, kazdy ma swoje racje, a dzieli ich religia. To tak po krowiemu:)

Gość mn,m,m,mm,.
Ha Ha . A mój link został usunięty bo widocznie wiki jest bardziej antysemicka .

tez bym sie wkurwila bedac palestycznykiem jakby mnie ktos bez krepacji wywalil z domu. a zydzi tacy biedni bo hitler im holocaust sprawil i teraz robia co chca bo to takie biedactwa i ofiary zlych ludzi...

Gość Nicolka....
Odkad zyje jest tam konflikt :) To trwa juz tyle lat ze pewnie oni sami nie znaja przyczyny i walcza z przyzwyczajenia :) Jak dla mnie glownym konfliktem jest religja i pazernosc zarowno izraela jak i palestyny. Ale jak ktos juz wyzej napisal prawdy i tak sie pewnie nie dowiemy...

Gość słoik z forsą
w tamtym rejonie świata wojny tocza się od 5000 tys lat,specjalnie wsadzili tam zydów,zeby konflikt trwał wiecznie,a zydy są katalizatorem

Gość ja ci to wytłumaczę krótko i
zwięźle: chodzi o terytorium. Zarówno Izraelczycy jak i Palestyńczycy roszczą sobie prawo do ziemi na której przyszło im wspólnie zamieszkiwać.

to troche tak, jak np Szczecin dla Polakow,kiedys, kiedyś byli tam Piastowie, ale potem dlugo Niemcy. I bądz madry. A tam doidatkowo jest konflikt religijny. MuzulmaniE z reguly nie ustepuja..

religia nie stanowi tu głównego powodu konfliktu...

powiedz prawde o syjonistycznych zydach to zostaniesz antysemita. izrael posiada czwarta co do potegi armie swiata oraz bron atomowa. zobaczycie ze z tego bedzie cos niedobrego. ich spor w obecniej chwili zagraza calemu swiatu.

izrael jest marionetką w rękach USA... to oni są największymi barbarzyńcami na świecie!!!

Gość słoik z forsą
a w usa kto rządzi?

jednak religia ma wielkie znaczenie dla rozprzestrzenienia sie tego konflikty na caly swiat. Zydzi sa na calym swiecie w tym silni w USa, a muzulmanie mocni w terroryzmie i wwalce do ostatniego ( bo ida potem do Allaha)

Gość słoik z forsą
a najbogatsi to kto

spełnia się biblijne : "krew jego na nas i na dzieci nasze"...

za konfliktem palestynsko - izraelskim stoja 2 panstwa: rosja i usa. stworzyli sobie szachownice na ktorej rozgrywaja sobie runde.

Gość oszmer
Dziękuję za wyjaśnienie kwestii. Czyli rozumiem, że z takiego ... hm, powiedzmy sprawiedliwego punktu widzenia, to Palestyńczycy są poszkodowani. Ale z drugiej strony to Muslimy - no to już sama nie wiem co gorsze - Żyd czy Ciapaty.

a najbogatsi to zydzi:D Zydzi i muzulmanie to dosc ciekawy konflikt. I jedni i drudzy tacy sami, tak samo pojebani i myslacy, ze sa wybrancami a ich religia jest jedyna i sluszna. Tak samo pojebani jesli chodzi o mentalnosc kulturowa oraz wysokie mniemanie o sobie. Mogliby sie powybijac:P swiat odetchalby z ulga:D

"co gorsze: żyd czy ciapaty" - co za prymitywizm :O

Gość słoik z forsą
brawo dla pani ewy

Gość oszmer
czemu prymitywizm?:o jedni i drudzy panoszą się po całym świecie, czy nie? :o

Gość dokładnie, jedni i drudzy mogl
iby się powybijać, byłby święty spokój, są siebie warci 🖐️

ale tam niemozliwy jest pokoj. Nie pogodzisz zyda z nikim dopoki mu nie ustapisz. Pech chcial, ze tu po drugiej stronie jest muzulmanin, ktory takze pogodzi sie jak mu sie ustapi. Nie ma co liczyc na cud, oni w zyciu nie dojda do porozumienia. Mogliby jakies chinczyki zrzucic bombe na nich:D