Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedlugo oszzaljejee

Zaraz zwariuje.Ataki lęku i paniki.helppppppp

Polecane posty

Nie moglam spac w nocy. obudzilam sie z walacym sercem. O 4 rano poszlam sprzatac kuchnie. Probuje zasnac, ale jak sie poloze to serce wali mi jak oszalale. wzielam magnez- niby mi pomaga sie uspokoic. A jeszcze zostalam sama z dzieckiem bo maz poszedl do pracy i ok.14 wraca. Co zrobic zeby mi przeszlo.?????????????

Gość dlaczego sie tak denerwujesz
ja dostałabym ataku leku gdybym o 7. w sobotę zaczęła sprzątać :):):) napij się melisy

NIEWIEM skad sie to beirze. Zmagam sie z tym juz jakis czas. i spac nie moge.Corka obudzila sie po 6. i szaleje. a i dochodzi chyba zapalenie pecherza bo ciagle chce mi sie siku. i to tez jest denerwujace. a moze to na tle nerwowym.

wlasnie pije meliske.

Takie ataki paniki oznaczają najprawdopodobniej nerwicę lękową. Powinnaś udać się do lekarza, albo do zwykłego pierwszego kontaktu, albo psychiatry. I nie ma się czego wstydzić. To nie jest żadna choroba psychiczna, tylko nerwica. Ostatnio zauważyłam, że w tych naszych trudnych czasach co raz więcej ludzi na nią zapada. Ja sama leczę się od ponad 2 lat. Mam dobrze dobrane leki, jestem pod kontrolą właśnie psychiatry i czuje się dobrze, ale początki były dramatyczne. Zanim leki weszły w krew, a trwa to zwykle ok 3 tygodni, musiałam jakoś sobie radzić jak "to" mnie brało. Nadmienię tylko, że sama wychowuję dwie córki, więc musiałam szybko się ogarnąć. W takich momentach ja Twoje, robiłam różne nawet czasem i przedziwne rzeczy by nie dać się panice, bo wtedy to byłoby źle. Spacerowałam po mieszkaniu, śpiewałam, tańczyłam, oglądałam tv, filmy, sprzątałam. Ale najlepszym lekarstwem były dzieci, przychodziłam do nich i bawiłam się z nimi. One zagadywały mnie, były takie radosne i tym samym odwracały moją uwagę. Również dobrze jest pooddychać głęboko w takich momentach, pomasować opuszki palców, bo nich są zakończenia nerwowe, lub nogi też pomasować. Mam taki wałek do masażu, polecam. Stawałam na nim jedną nogą i masowałam stopy. W tym czasie oglądałam tv, rozmawiałam z dziećmi, cokolwiek. Dobrze też jak masz do kogo zadzwonić, kto wie co Ci jest. Rozmowa bardzo pomaga. Co więcej? Wszystko co Ci podpowiada wyobraźnia i z czym dobrze się poczujesz. I powtarzam absolutnie nie czuj się zawstydzona, skrępowana. A przed jednym przestrzegam, nie zajadaj stresu. Ja popełniłam ten błąd. I koniecznie idź do lekarza, nie zostawaj z tym sama. Trzymam kciuki za Ciebie i wszystkich nerwicowców 🌻

Gość sasasafdcx
podobno masaż pleców wykonany przez sąsiada działa odpręzająco i hamuje lęk .