Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana charkaczka :(

Ciągle odchrząkuję wydzelinę, to mnie zabija, co robić ?

Polecane posty

Gość ciągle tylko ględzicie
1.inhalacje parowe inhalolem 2.płukanki roztworem soli +... 3.sauna sucha i mokra 4. trening rekreacyjny w pocie czoła 5 pełna terapia Gersona i jak nie pomoże to pogodzić się z losem, bo to mukowiscydoza

Gość charkaczko moja droga
pisala, ze robi lewatywy:/

Gość Gonda
ciągle tylko ględzicie,no włąsnie,ciągle tylko ględzą:)

Gość możesz mieć problem z tarczycą
zbadaj ją

Gość Gonda
możesz mieć problem z tarczycą,no tak zbadaj ją

charkaczko moja droga- Pisaałam, że jestem weganką więc produktów zwierzecych nie jadam. Kurczę a kiedyś myślałam nad tą tarczycą :/

Gość idź do lekarza, bo umrzesz
nie zwlekaj z tym, tylko lekarz Ci pomoże.

JUż biegnę :D

Gość Otwłaśniemamto
Robiłam USG tarczycy ,mam ok. Nie ma na to sposobu, znajomi lekarze mi mówili ,którzy mają sami ten problem.

Gość Otwłaśniemamto
Skorupki jaj Skorupki jaj są jednym z najlepszych źródeł wapnia, który jest przyswajalny przez organizm w ok. 90%. Oprócz wapnia w skorupce zawarte są wszystkie niezbędne dla organizmu mikroelementy: cynk, żelazo, fluor, siarka, krzem, molibden - łącznie ponad 25. Skład skorupki jest bardzo podobny do składu kości i zębów. Uczeni z Niemiec i Węgier, którzy przez 15 lat badali wpływ skorupki jajka na organizm człowieka zauważyli, że u dzieci i dorosłych podawanie skorupki dało pozytywne rezultaty przy łamliwości paznokci, włosów, krwawieniach dziąseł, zaparciach, chronicznych katarach, astmie. Jak się okazało, skorupka jajka nie tylko wzmacnia tkankę kostną, ale i usuwa z organizmu pierwiastki promieniotwórcze. Znakomite efekty skorupki jaj przynoszą w leczeniu i profilaktyce osteoporozy. Metoda stosowania skorupki jest prosta, nie wymaga poniesienia żadnych kosztów. Skorupki zanurzyć na 5 minut we wrzątku. Pozostawić do wyschnięcia i zmielić w maszynce do kawy. Używać od 0,5 do 1 g dziennie. Można spożywać je dodając do kasz i twarogów. Uczulenia pokarmowe Nieżyt nosa, biegunki, wymioty, obrzęki krtani, objawy astmatyczne, zmiany skórne w postaci wyprysku lub pokrzywki mogą być reakcjami alergicznymi. Problem alergii pokarmowych dotyczy coraz większej liczby osób, zarówno dzieci, jak i dorosłych. Poszerza się również gama substancji powodujących różnego rodzaju uczulenia, czyli alergenów (antygenów). Organizm człowieka traktuje je jako ciało obce, przed którym broni się wytwarzaniem przeciwciał rozpoznawanych jako reakcje alergiczne. Reakcje alergiczne na żywność są zróżnicowane i zależą nie tylko od rodzaju alergenu, ale również od osobniczej reakcji organizmu na antygen. Najczęstszym alergenem jest białko: mleka krowiego, jaja kurzego, ryb, mięsa, soi oraz białka niektórych warzyw i owoców (głównie fasola, groszek, pomidory, cytrusy i banany). Ostatnio stosuję skorupki z jaj.

Gość mam tak samo jak wy..
ale co ty piszesz, że "nawet znajomi lekarze maja ten problem" bo przcież lekarze to niedouczone patałachy i nie mają zielonego pojęcia, że takie rzeczy leczy się dietą. A w jaki sposób niby mają mi pomóc te skorpuki jak. Czytałem kiedyś o właściwosciach skorpuek, przy osteoporozie itd ale jak to się ma do odchrżakiwanej flegmy ?

Gość Otwłaśniemamto
Wapno zalecane jest przy alergiach. Ja miałam robione testy skórne ,które nic nie wykazały,ale może mam alergie pokarmową ,której się nie da wykryć?!

Gość Otwłaśniemamto
Uczulenia pokarmowe Nieżyt nosa, wymioty, obrzęki krtani, objawy astmatyczne No właśnie.

Gość Głodująca B
Ty to raczej masz pasożyty kochana.

Gość Otwłaśniemamto
Dziś na rtg płuc mi wyszło przebyte zapalenie płuc, mam inhalacje z neomycyną i mucosolvanem przez 10 dni.

Gość maka paka :)
to czyli że maiałaś zapelnie płuc o którym nie wiedziałaś i nie leczyłaś tak ?

Gość Otwłaśniemamto
No tak to p.dr zdiagnozowała, bo jest jasna smuga na kliszy ,a w ub.roku na prześwietleniu tego nie było.

Gość Sabina23
:/ ludzie smieszni jestescie jesli pluje sie czarnymi niteczkami oraz krwia to wiadomo ze cos jest nie tak albo z plucami lub oskrzelami moze nawet to byc refluks zaladkowo przelykowy poniewaz sama na to choruje i rowniez mam ciagle wydzieline ale bez krwi tylko czasem jest z czarnymi niteczkami oprocz tego ciagle bol gardla od suchego kaszlu i cieszkie oddychanie .Gdy pluje sie nawet z odrobinka krwi moze to byc znak bardzo cieszkiej choroby jak rak pluc lub gruzlica radze osoba majacym taka dolegliwosc isc jak najszybciej do lekarza i zrobic przeswietlenbie pluc oraz na wszelki wypadek zbadac gardlo a nie czekac na zbawienie!!!!!!!!

Gość Nana90
mozna zdrowo zyc i miec raka a mozna tez palic i pic i nigdy raka nie miec to zalezy do genow!!! a skoro autorka chce umrzec metoda naturalna..to prosze bardzo. nikt jej zabronic nie moze.

Gość gość
PO kilku wizytach u laryngologa po stawił diagnoze ze to naczynio-rucowy nieżyt nosa inacze spływająca wydzielina na gardło glut w gardle tkóry przeszkadza w mówieniu i trzeba odchrząkiwać i często zasmarkany lub zatkany nos..... Leczenie jak przy alergii np clarta + awemys i tak w kółko = choroba nieuleczalna!!!!!!!!!!!!

Gość gość
to jest ewidentny brak wtaminy A,tez tak mialam,juz nie mam bo biore wit A

Gość gość
przepraszam,a jaka choroba jest uleczalna wedlug lekarzy?????, chyba tylko przeziebienie.

Gość gość
''bo przcież lekarze to niedouczone patałachy '' swieta racja