Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lwica Kochanica

Dlaczego Lana Del Rey jest taka popularna?

Polecane posty

Gość Lwica Kochanica

Ani nie śpiewa jakoś szczególnie pięknie, ani też nie jest zbyt ładna z wyglądu. A niemal wszyscy się nią zachwycają. Większość moich koleżanek ma jej ostatnią płytę i na okrągło puszczają w swoich samochodach (nie mam własnego, więc z pracy najczęściej z kimś się zabieram). W radiu też inwazja Lany. Nie przeszkadza mi, że jej słuchają - jak im się podoba, to ich sprawa. Ale co takiego jest w tej Lanie Del Rey, że się tak wybiła? Jest mnóstwo wokalistek śpiewających lepiej od niej.

Gość dr know how
to jest produkt marketingowy. tak jak niejaka rihanna - wiele jest ladniejszych od niej, a na pewno lepiej spiewajacych, a wszedzie jej pelno. za tym kasa stoi dziewczyno

No może w końcu coś innego od tego typowego popu takiego jak Rihanna,Lady Gaga. Poza tym Lana ma całkiem oryginalną barwę głosu.

nie wiem, znam tylko jedna jej piosenke i jak uszlyszalam ja pierwszy raz to sie zastanawialam kto jej zrobil krzywde z wygladu ladna dziewczyna, ale muzyka - styl, spiew - nieee to nie dla mnie

Gość Bo ma bogatego tatusia.
Dla mnie to coś jak u nas Natalia Siwiec (tyle, ze na wyższym poziomie jednak), dokładnie zaplanowana kampania promocyjna dzięki pokaźnemu portfelowi. Najpierw operacje jakieś by twarz przystosować do showbiznesu, potem lansowanie w programach tv np. (gdzie na żywo śpiewała FATALNIE). Teraz się trochę wyrobiła, ale też uważam, ze nie powala. Bo na płytach każdy moze brzmieć świetnie, wystarczy odpowiednia obróbka (a co się z tym wiąże - odpowiednia kasa). A jak moda działa każdy wie, ktoś znany powie "Czerwony jest zajebisty, ubierajmy się w to" i banda leci do sklepu. Lepiej jednak, ze jej słuchają niż Minaj czy Gagi, ale tak czy owak wkurza mnie czasami, że tyle naprawdę fajnych głosów się marnuje (na yt wystarczy poszperać). Taki zespół Walk off the earth, dopiero po uzyskaniu rozgłosu dzięki temu nagraniu 5 osób na jednej gitarze udało im się zaistnieć naprawdę, a głosy i pomysły mają fenomenalne. Po 5 latach od załozenia, przykre :O

Zaczynam pisać jak owieczka boża XD Ale po prostu też kiedys się nad tym zastanawiałam. A pamiętacie taki program Jak oni śpiewają czy jakoś tak? Tam fajnie było pokazane jak można kogoś nauczyć śpiewać nawet jeśli ma średni głos i słuch, dlatego myślę, że Lana teraz lepiej daje sobie radę nieco.

Zaczynam pisać jak owieczka boża XD Ale po prostu też kiedys się nad tym zastanawiałam. A pamiętacie taki program Jak oni śpiewają czy jakoś tak? Tam fajnie było pokazane jak można kogoś nauczyć śpiewać nawet jeśli ma średni głos i słuch, dlatego myślę, że Lana teraz lepiej daje sobie radę nieco.

Gość DżagiDżagiDżagi
Na Rihannę to chociaż można popatrzeć, bo łazi po scenie w skąpym stroju (kąpielowym?) i kręci przy tym dupą.

Gość marciaaaaaaaaaa
Ona ma ojca, który jest milionerem, i wynajął sztab ludzi, którzy wszystko tak starannie wymyślili, że na jej miejscu spokojnie niejedna dziewczyna ze wsi wyszłaby lepiej w takim układzie :)

Gość dr know how
i wezcie pod uwage, ze to sie dzieje za granica. w PL mamy niejaka natalie lesz, za ktora tez stoi kasa ojca, ale chocby sie dziewczyna niewiadomo jak starala malo kto o niej slyszal - chyba, ze ludzie znaja ja z pozowania na sciance. jaki kraj taki produkt i wynik koncowy

Lesz jeszcze przytula ludzi:P

Gość dr know how
to prawda, teraz jest moze bardziej znana dzieki 'akcji' z przytulaniem, ale szal medialny to to nie jest

Gość Lana Del Rey
Ja tam ją bardzo lubię. Uważam, że jej muzyka powala - np. "Summertime Sadness" czy "Ride" są magiczne po prostu. Jej głos brzmi tam pięknie. Lepsza Lana niż jakś tam Rihanna czy Nicki Minaj ;/ Poza tym Lana ma swój wspaniały styl, miło sie na nią patrzy.

Gość dr know how
oto jak wygladala przed i jak wyglada po: http://sitchnews.com/pics/064c63e20057938c029e3f5f112f7914.jpg i jeszcze jedno przed: http://images.celebritypop.com/wp-content/uploads/2012/10/lana-del-rey-before-lizzy-grant.jpg rzeczywiscie piekna i wyjatkowa. poza tym ona tworzyla na dlugo przed summer sadness i innym psychodelicznym shitem i jakos glosno o niej nie bylo. no ale kilka operacji, kaska wpompowana w kampanie reklamowa, reklamowka dla H&M i jest wielka gwiazda. kolejna celebrytka i tyle niczym sie nie rozni od minaj czy rihanny - tez jest produktem, tyle ze skierowanym do innych odbiorcow.

Gość dr know how
no i nie zapominajmy, ze ten niezwykle piekny i romantyczny pseudonim niewiele ma wspolnego z jej prawdziwym imieniem i nazwiskiem: Elizabeth Woolridge Grant. jakze pospolite, prawda?

Produkt kiedys sie wykruszy osobiscie uwazam ze Selah Sue jest utalentowana, ma swoj styl, piekne piosenki, oryginalny glos itd i jest 100 razy lepsza niz Lana

Gość dr know how
Selah Sue...hmmm...jakie to przykre, ze zeby wyplynac trzeba sie sprzedac. nikt by o tej kobiecie nie wiedzial gdyby nie reklama kinder bueno, a teraz nagle jaki szum. ale przeciez w POLSZCE mieszkaja ludzie prosci i zeby docenili najpierw trzeba ich przygotowac

Gość ghrrrrrr
pierwszy raz słysze

przepraszam, ale nie wiedzialam ze grala w reklamie - wpadlam na nia przez przypadek i zakochalam sie w jej glosie tak czy siak, malo sie o niej mowi a talent to ona ma nieziemski

Gość dr know how
Maravilha na jakim swiecie ty zyjesz? nie widzialas reklamy kinder bueno z ruda kobieta zraca batona i wampirem, a wszystko w takt 'this world' selah sue? ach, jaki brak rozeznania i obycia :) mi sie bardziej chce rzygac na muzyke rihanny, gagi i minaj - brak tam jakiegokolwiek kunsztu i artyzmu, wszystko to elektroniczna siekanka pompowana komputerowo. z drugiej strony te smety moga kogos w depresji popchnac do samobojstwa. no i jest jeszcze ADELE - wielka gwiazda, nowa krolowa swiatowej muzyki, dumna ze swojej tuszy. kolejny rzyg - dlaczego ludziom na sile sie cos wciska, poszerza sie im horyzonty? slowo daje, ze jak jeszcze raz uslysze w radiu jej skyfall i peany na jego czesc ZWYMIOTUJE

nie widzialam :P a zyje na tym samym swiecie co Ty, tyle ze w innym zakatku tego swiata - w Portugalii dokladnie Slucham piosenek Selah od 3 lat bodajze

Akurat Adele mogę posłuchać, podoba mi się jej głos. Ale popularnych kanałów radiowych generalnie nie słucham. Jednak fakt, PRowcy skubnęli się, że ludzie nieco się taniochą, cyckami i błyskotkami zmęczyli więc wciska im się coś o "wysokim i wysublimowanym" poziomie, skierowanego do ludzi wrażliwych na muzykę i piękno:P Niestety tak ten świat działa.

Gość ja myślę że .. .
to wszystko to jest kwestia namolnej i masowej promocji "produktu". Ludzie łykną każdą podaną im papkę jeśli jest ona podana im na tacy i wmówiona że "to jest teraz na czasie", jednocześnie jakiś wielki talent zostanie kompletnie nie dostrzeżony i przejdzie bez żadnego echa z powodu braku kampanii promocyjnej ale to zjawisko to jest nieco szerszy temat. Tak np. stworzono Grycanki i tak rodzą się dzisiejsze pseudogwiazdki i celebryci bo są oni namolnie promowani przez media. Tak samo np. w telewizji wystarczy że w najlepszych godzinach oglądalności zapoda się jakiś nudny jak flaki z olejem polski serial i już wiadomo że będzie miał on dużą oglądalność bo ludzie są leniwi i łykają byle co, byleby im pod nos podstawić

Gość dr know how
Maravilha no to zwracam honor. watpie zeby w POLSZCE wiele osob slyszalo o Selah Sue przed kinder bueno, no a teraz 13.12 ma koncert we Wroclawiu! w sumie lepiej promowac takich muzykow niz plastik, ale to walenie marketingiem miedzy oczy jest tak przerazajaco niskie i zalosne...gustu w ludziach nie da sie wyrobic - to jest fakt. mozna im tylko wmawiac do usrania, ze cos jest modne, fajne, klasa, na swiatowym poziomie i uwierzcie mi, ze kazdy jeden sie nabierze bedzie sluchal Del Rey i Adele, wmawial sobie, ze mu sie podoba, brylowal w towarzystwie, a jak nikt nie slyszy zapuszczal sobie w aucie plytke weekendu tak dla zmiany 'smaku'. I dlaczego GANGNAM STYLE zrobil taka furore i dostal nagrode EMA? przeciez to jest juz totalne dno

Gość ja nie wiem o co chodzi
z tym gangam style przecież to jest taka sama sieczka jak tysiące innych w TV