Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

rudfodr

Mój agresywny syn

Polecane posty

Jestem mamą 3 dzieci. Mój syn ma 13 lat, ma problemy w szkole, dopiero za czą się rok szkolny a on był już u dyrektora. Bije,dokucza innym dzieciom w szkole. Ma same jedynki ,nic się nie uczy. Po lekcjach rzuci plecak i od razu wychodzi (ja jestem w pracy i nic nie mogę wtedy zrobić). Raz jak mu zabroniłam wyjść zamkną się w pokoju i uciekł przez balkon. Pije, pali zadaje się z nieodpowiednim towarzystwem ,nie ma szacunku do nikogo, wszystkich olewa bije młodszego brata. Robie mu zakazy to on sobie to olewa, nie słucha moich poleceń. Strasze bedzie miał kuratora. Co z nim zrobić ?

Gość rewtwe4twet
juz za pozno :classic_cool:

Gość nie ma to jak dopisac sobie
musisz oddac go na terapie. czy ci sie to podoba czy nie. znajoma miala taki sam problem z synem. w osrodku jej powiedzili ze tylko terapia i to latami ona sie o to obrazila i powiedziala ze jej synek z degeneratami leczyc sie nie bedzie. teraz jest we wiezieniu za napad na matke z bronia w reku bo nie chciala dac mu kasy na dragi. zawsze jak cos zrobil udawala ze to nie on. nie miala dla niego czasu ani checi to teraz pomimo tego co jej zdrobil odwiedza go w kryminale.

Gość matka 13-latka
pedagog szkolny,psycholog dzieciecy

Za kazdym razem gdy zabardzo do ciebie podskakuje chwycic za wsiarz , wrzucic do pokoiku, zamknać glowne drzwi na klucz(klucz przy sobie) Z jego okien klamki wyjąc ( da sie to zrobic bez propblemu) i i rezim na wlasne zyczenie chlopak bedzie mial dotąd az nie zobaczy co bardziej sie oplaca i jak wiel traci poprzez swoje wyskoki Oczywiscie mowy nie ma o wyjsciu pozaszkolnym

Gość nie ma to jak dopisac sobie
a dostal kiedys w tylek?

Mozesz takze zlosyc do sądu wniosek o przydzielenie synowi kuratora sądowego dla nieletnich,w ekstermalnej sytuacji wtedy Kurator sądowy wznosi o przydzielenie nieletniego do osrodka trudnej mlodzieży, ale to jest naprawde juz ekstermalna sytuacja kiedy poprawy nie ma