Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PrzyszłaMammmma

Czym się różni Magne B6 od innego Magnezu B6 np.forte??

Polecane posty

Gość PrzyszłaMammmma

Wystraszyłam się dzisiaj bo przed ciążą brałam sobie magnez b6 forte i ostatnio jak bylam u gina to zapisał mi Magne B6. Ale ja myślałam, że on tak napisał niewyraźnie, że to może być byle jaki magnez b6 i łykam dalej ten co mam w domu a nie ten co mi przepisał. Ale właśnie dziś przeczytałam w necie, że w ciąży to tylko Magne B6. Czym się różni od tego co ja mam i czy nie zaszkodził maleństwu ten co ja łykałam do dziś 3 razy dziennie po 1 tabl.?

Gość PrzyszłaMammmma
podnoszę. Czy mogę dalej brać ten mój magnez czy koniecznie kupić ten Magne B6??

Bez przesady. Ja łykam 3x dziennie, lekarka kazała mi dowolny magnez, nie ma to znaczenia.

Gość PrzyszłaMammmma
Czyli mogę dokończyć to opakowanie mimo, że to suplement diety? Zaszkodzić, nie zaszkodzi dziecku?

Gość KaskaM9044
Korzystaliście z leku o nazwie Magne-B6? Bo wyszukiwałam opinii na temat tego preparatu i nic nie mogę znaleźć. Możecie coś opowiedzieć mi o tym leku? Jest sens go kupować, testowaliście jakieś zamienniki? Tu zanalazłam trochę komentarzy o Magne-B6: http://www.listalekow.pl/magne-b6/ - uważacie, że to sprawdzone informacje? Wolałabym się nie rozczarować i roztrwonić bezsensownie część swojej wypłaty, dlatego liczę na Wasze sugestie. Z góry dziękuję za wszystkie informacje.

Gość gość
Dziwna firma w jednej strony reklamuje suplement diety z magnezem a z drugiej w reklamie leku z magnezem neguje suplement. Śmieszni są

Gość Felicja86
Mi najlepiej sprawdził się chela-mag b6. 2 Inne preparaty w tym aspargin mi się kompletnie nie przyswajały. Z chela-mag b6 nie ma tego problemu, pomógł mi na skurcze łydek bardzo szybko :)

Gość gość
U mnie przy niedoborze magnezu sprawdziła się żywa sól magnezowa.

Gość gość
A co to jest ta żywa sól magnezowa ? Jak się to stosuje ? Nigdy nie słyszałam o czymś takim.

Gość gość
Wbij sobie w google nazwe i ci wyskoczy.

Gość gość
Na stronie solmg.pl masz wszystko napisane. To preparat, który pomaga uzupełnić niedobór magnezu. Dodaje się go do kąpieli.

Gość gość
ok. dzięki, całkiem spoko się wydaje

Gość gość
Magne B6 to jest lek a nie suplement diety jak reszta preparatow. Kiedys farmaceuta w aptece tlumaczyla mi roznice, lek jest zawsze przebadany i sklad jest pewny, jesli podaja ilosc magnezu w leku to napewno tyle tam jest, a suplement diety nie przechodzi badan i na 100% nie ma pewnosci ile tego magnezu jest w takim preparacie

Gość Dwd

Magne B6 i Magne B6 forte są lekami lecz zawiera cytrynian magnezu a Magne B6 mleczna magnezu,  więc w moim przypadku Magne B6 Forte  wcale nie działa nie odczuwam jak przy Magne B6. 

Gość Gosc

Mi polecono w ciazy laktomag, jest to lek, zawiera wiecej magnezu niz magne b6 i jest tanszy