Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchareczkaaa28

jak zrobic zapiekanke makaronowa aby sie nie rozwalala?

Polecane posty

Gość kuchareczkaaa28

zeby struktura byla zwarta.?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vcfdrds
zagęść cementem :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaaa28
zajebiste tylko nie mam na stanie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaaa28
a moze byc kit do okien rozrobiony w betoniarce?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość z zawodu murza
e tam .. polecam Atlas Progres Mega :))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pluuum:)!!!
musisz robic z grubego makaronu, penne jest OK sos z 2-3 jajkami i smietana skutecznie skleja zapiekanka i nic sie nie rozwali

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość porannarosaaa
daje sera żółtego do środka potartego i nie nakladaj na talerze jak jest bardzo gorąca. Poczekaj jak przestygnie, wtedy ser który jest w środku płynny pod wpływem gorąca, tężeje wraz ze stygnięciem potrawy, co daje efekt "cementu" hehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość asiaaasia25
ja dodaje starty ser

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaaa28
takie mam skladniki kielbasa, pieczarki, cebula, papryka. makaron rurki. i jaki sos. poprosze o dokladny przepis. o wlasnie ma byc jak cement.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość porannarosaaa
ja bym do tego wlała fix pomidorowy, jakiś bolognese lub neapoli (przy neapoli wlałabym wiecej wody i dała surowego makaronu) i własnie sera zółtego potrzec i wymieszać, gorący ser jest płynny ale jak danie przestygnie jest bardziej zwarte własnie za sprawa sera, chyba ze chciałabys sos smietanowy, to wtedy śmietane z jajkami roztrzepać i doprawic, sera też dać, wiec makaron sie zlepi, tylko tak jak mówie, dużo robi to, że wyciągając z naczynia danie musi byc przestudzone, wtedy ma bardziej zwarta konsystencję niz takie wyciągniete prosto z piekarnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaaa28
a zoltko czy bialko tak sciaga? bo robilam ciasto i zostalo mi bialka. robie soos smietanai jajka.przyprawilam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość porannarosaaa
białko oczywiscie i sera tez daj.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaaa28
do soosu dalam jedno cale jajko i zostalo mi bialko az z 4 jajek. sol pieprz. a do sosu dodac sera? czy wymieszac ser z makaronem i posypac na wierzch na koniec?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość porannarosaaa
wymieszaj z makaronem i na wierzch posyp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaaa28
a ile powinna sie piec? 30 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość porannarosaaa
a dałaś ugotowany makaron czy surowy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaaa28
aldente.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość porannarosaaa
to nie długo, może ze 20 min, żeby makaron się nie rozciapciał, a pieczarki dałaś surowe czy już wstępnie podsmażone? Bo jak surowe to wiadomo że troche dłuzej, własnie tak ze 30 min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaaa28
chiwlke podsmazone z kielbaska i cebula.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaaa28
wylaczylam. wyjelam z piekarnika. ile ma tak postac? 5-10 minut.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość porannarosaaa
no tak, żeby było ciepłe ale nie gorące. Takie w sam raz do jedzenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchareczkaaa28
jestem zadowolona bo w koncu zapiekanka mi wyszla. jest zwarta- nie rozleciala sie. i wyszla pyszna. dziekuje za pomoc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość porannarosaaa
Nie ma za co :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×