Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

heloiza999

czy karmienie piersią powoduje poczucie zmęczenia u was?

Polecane posty

to wielki metaboliczny wysiłek...mnóstwo kalorii na to idzie. dobrze z jednej strony, ale zdrugiej...jeszcze mniej siły

Gość Najgorzej jak się karmi nocą
ale za dnia idzie wytrzymać. Ważne jest pożądne wyżywienie (naturalne witaminy i minerały) oraz regularne długie spacery oraz podsypianie wraz z niemowlęciem za dnia . Ja bardzo dbałam o to by nie chodzic głodną i by zdrowa dieta postawiła mnie na nogi po porodzie . Jedyny minus to taki że często był pełen zlew niepomytych naczyń (odrabiałam późnym wieczorem) i rzadziej zabierałam się za generalne porządki ;). Im dalej tym lepiej . Karmienie wycięcza dlatego trzeba się zrowo odżywiać by jak najmniej to odczuć.

Gość zonaKraka
Tak, powodowało... na początku myślałam że to po prostu regeneracja po ciąży i porodzie, ale byłam po prostu zmęczona jak mały czasem pół godziny ssał. Na szczęście był tak fajny że szybko przesypiał noce :)

Gość mamakarmiącapiersią
początki są zazwyczaj trudne, natomiast czym dłużej karmi się tym jest łatwiej. Nie zwalałabym winy na karmienie, połóg też jest męczący, krwawienie ból blizny na kroczu czy po cc, szalejące hormony. Trzeba zdawać sobie sprawę, ze mogą pękać brodawki, że może trzeba będzie powalczyć o laktacje, dziecko na początku może wisieć na piersi albo jeść np co 1,5h, co zrobić w przypadku nawału, jak ważne jest niedokarmianie aby z powodzeniem karmić piersią. Jeszcze w ciązy trzeba ustalić sobie priorytety.

Gość mamakarmiącapiersią
zonoKraka ale do jakiego wieku jadł po 30minut? :) Chyba po to jest macierzyński, żeby zająć się dzieckiem i mieć czas na to żeby np położyć się z nimi w dzień gdy uśnie. Niemowlę około 4 miesiąca życia ssie zazwyczaj 10 góra15 minut a czym starsze tym krócej, chyba że jest chore, ząbkuje albo traktuje mamy pierś jako pocieszacza.