Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie mam sily

ceny za fotografów

Polecane posty

Gość nie mam sily

ręce mi opadają... ustaliliśmy sobie granicę cenową 3500zł za usługę fotografa. na więcej nas nie stać, tak jak założyliśmy na początku, że nie poddamy się temu szaleństwu ślubnemu, w którym wszystko co ma ŚLUBNE w nazwie jest 300% droższe. kontaktuje się z różnymi fotografami i od niektórych dostaję odpowiedź, że np. oferta taka i taka to koszt 2500-3500zł, a potem na końcu się dowiaduję, że taka cena jest jeżeli zdecydujemy się podpisać umowę w ciągu 3-4tygodni, a potem cena wzrasta o... 1000zł !!! Czy takie osoby są warte zaufania? Którzy stawiają nam ultimatum, ze mamy tyle czasu, bo potem cena jest dwa razy wyższa?! Rozumiem, ze po nowym roku cennik moze wzrosnąć o 200-300zł, ale nie o 1000zł! Pomocy! Juz nie mam siły :(

Mi ani jeden fotograf tak nie powiedział. Pewnie chcą Cię w ten sposób zmusić do szybkiej decyzji. Nie zdziwiłabym się gdyby za te pare tygodni podali Ci taką samą cenę gdybyś zapytała inaczej się przedstawiając.

Gość nie mam sily
wkurwia mnie to, że tak wykorzystują! zdjęcia na prawdę mi się podobają, ale bez przesady! 3500zł to i tak baaaaaaaaaardzo dużo! weseliczka ile płacisz za swojego?

Gość worek kartofli
pytajcie czy kanapki ze sobą biorą,bo inaczej to dodatkowy koszt talerzyka

Gość greta ggarbo
ja jestem z Wrocławia i tutaj za 2000-2500 masz super fotografa, nie wiem gdzie Ty wydajesz tych za 3500...dla mnie ta cena jest nie do przyjęcia

Gość nie mam sily
a 3500zł to wcale nie jest dużo na to co proponują... warszawa i ogólnie mazowsze. płakać mi się chce, bo już muszę się decydować, a to co proponują to istny kosmos!!!

Gość kijaneczka 5677
Ja też mam fotografa z Warszawy, płacę 2500 za sesję narzeczeńską, przygotowania, błogosławieństwo, ceremonia, wesele do 1 w nocy i plener. Facet sprawdzony bo we wrześniu robił zdjęcia moim znajomym i są śliczne dlatego się na niego zdecydowaliśmy.

Gość nie wiem co zrobić :(
nwiosenna@wp.p wyślijcie mi kontakt do nich tzn stronę internetową. właśnie nie mam nikogo z polecenia i tak siedzę w necie i patrzę, ale to też wiadomo, że nie jest wiarygodne źródło

Gość Stonoga26
Co byśmy zrobili bez Kafeterii i forum. Bez forum trudno by było wyszukać np. w Google fotografa ślubnego. A tu proszę poprosimy i zaraz dostajemy adresy stron, oraz bardzo wiarygodne polecenia. Kafeteria to dla nas największe dobrodziejstwo i wielka pomoc w organizowaniu ślubów.

Gość worek kartofli
tylko na kafe możesz się dowiedzieć który fotograf bierze kanapki ze sobą

Gość żofa fotografa
ciekawe że jak fotograf podniesie cene choć trochę to larum jak podnoszą co roku ceny paliwa, prądu gazu opłat itp to ok, fotorgaf nie opdnosząc cen zarabia z roku na rok coraz mniej

Gość nie mam sily
ale pisałam, że to normalne, że podwyżka, ale nie 1000zł, przy czym pakiet kosztuje 3500zł...

Gość fajnie palą się takie fotki
w kominku. Im droższe, tym ogień wiekszy

Gość żofa fotografa
no to nie jest normalne i pewnie jak ktoś pisał tani zabieg marketingowy, a jak się nie zdecydujecie za jakiś czas będzie ta sama promocja, no chyba że juz nie będzie wolnego terminu

www.dwatak.pl bardzo fajny fotograf ślubny. na moim ślubie robił zdjęcia. ładne i niedrogie. obczaj ceny. ja też z warszawy. fotograf z koła

takiego poziomu się nie spodziewałam. "kretynie..." jeja :D :D :D ... nie jestem fotografem. nie robię zdjęć :D :D :D ile jadu w naszym narodzie. wpisz sobie kwiecień 2012 a zobaczysz forum, na którym pisałam. życzę więcej kultury osobistej. a fotograf jest naprawdę fajny :)

Gość hejka dziki-dzik
dziki-dzik do kogo ta wypowiedzią debilu pijesz? Tu mnóstwo usługodawców w tym i fotografów pisze w różnych tematach ble ble ble na czarnym nicku aby się uwiarygodnić. Jednak wszyscy robią pewien błąd który pozwala na ich wyłapanie, jaki tego nie zdradzę. Tak na marginesie na stronie dworak.pl mnóstwo zdjęć jest ściągniętych z zagranicznych serwisów. Autorskie zdjęcia z kościoła to te które wyglądają jak robione telefonem komórkowym choć jeśli ma się pojecie o kadrze to i telefonem można zrobić ładniejsze zdjęcia.

Gość Goośka2013
Przecież te zdjęcia u tego dydaka to istna masakra. Gdyby mi ktoś dał takie zdjęcia z kościoła to bym chyba go zabiła. Skąd i jakim cudem przynależność do jakiegoś tam związku różańcowego fotografów. Chhyba kupił sobie ta przynależność.

Gość kijaneczka 5677
Wolę nie podawać tu strony naszego fotografa, bo zaraz sie zaczną głupie domysły. Ludzie swoją drogą się trochę opanujcie, bo nie wszyscy są naciągaczami i krętaczami.

Gość worek kartofli
i nie wszyscy kanapki ze soba biorą

Gość Pan Krogulec
Rewelacja! i także za 1500, co prawda zdjęć na stronie to nie ma, ale na pewno są przecudne.

Gość mamayia 54
Popytaj w rodzinie czy u znajomych czy ktoś nie zna jakiegoś bardziej zaawansowanego amatora. Czasem tacy ludzie cykaja często w kregu rodzinnym/znajomych . Albo poszukaj wśród studentów uczelni artystycznych.Wyjdzie taniej i nie gorzej niż u profesjonalisty. Niektóre galerie fotografów życzących sobie 3500 za sesję to jakaś żenada. Groteskowe zdjęcia, głupie ujęcia . Frajerom wmawia się że to "artyzm". Część tych zdjęć wstyd pokazać ludziom.

Gość Europides
Od nas fotograf z Pruszkowa wziął 600zł za sesje, reportaż ze ślubu i wesela i wywołanie. Dane kontaktowe możecie znaleźć na www.madrugadafotoart.pl - polecam.

Fotograf fotografowi nierówny - takie jest moje zdanie. Co z tego, że ktoś weźmie małe pieniądze, skoro zdjęcia będą się nadawały do kosza albo na kilometr będzie od nich wiało nudą? Moja znajoma wynajęła Michała Bachulskiego - zrobiła sobie przepiękną sesję w plenerze, ale także kilka zdjęć w Krakowie. Muszę przyznać, że wcześniej nie przywiązywałam większej uwagi do fotografii ślubnej, ale jak zobaczyłam to, co ten pan zrobił... Z miejsca zapragnęłam kogoś podobnego na swoim ślubie, jak już do niego dojdzie. Zresztą popatrzcie sobie sami, próbki można zobaczyć na jego stronie - http://www.bachulski.pl/