Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uEWRHUehrueue

żywienie dziecka które skończyło roczek

Polecane posty

Gość uEWRHUehrueue

hej. mam 14 miesieczna córeczkę i mam wrażenie że karmię ją dość mon otonnie. brak mi pomysłów. na śniadanie kasza i mleko na drugie śniadanie kasza na obiad jesli nie jest w żłobku to zupa warzywna z kurczakiem albo z lososiem, na podwieczorek owoce, deserki i na wieczor kasza z mlekiem. jak moge jej urozmaicic diete? moze jakis budyn zrobic?prosze o pomysly i przepisy. wiem ze sa na innych stronach ale jakos nie moge znalezc fajnych

Gość nfkfivuvnffkf
Boże, przecież 14-miesięczne dziecko może już jeść wszystko, a Ty tylko kasza i kasza :O Omlet, naleśniki, kanapki z serem, wędliną, warzywami, dżemem, ziemniaki czy ryż z kawałkiem jakiegoś mięsa i surówka, jajecznica na parze, jajko na twardo, jajko na miękko, makaron z sosem...

"Biedny" Twój jadłospis ;) 14 miesięcznie dziecko może jeść w zasadzie wszystko,byle nie ociekało tłuszczem i nie było ostro przyprawione :D Na śniadanie/kolację podawałam kanapkę z szynką,serem zółtym,twarożek ze szczypiorkiem bo mój bardzo lubił,pomidory,jajka - na miękko,twardo lub jajecznica,naleśniki Obiad - jadł to co my (bez grzybów!) - wszystkie zupy,potrawy z drobiu,wieprzowiny,królika,ryby itd a do tego mnóstwo warzyw gotowanych lub jako surówka oraz kasza/ryż/ziemniaki lub makaron. Na podwieczorek - kisiel i budyń własnej produkcji,owoc,jogurt,naleśnik,placuszek.